Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (4 699)

plakát

Coco (2017) 

Za mě překvapivá pecka. Ze začátku mi sice trochu déle trvalo, než jsem se do toho dostal, ale postupem času jsem film žral tak moc, že jsem byl z něj místy doslova nadšený. Je to chytrý, dospělý, ke konci má i překvapivou krimi zápletku, na konci dojemný jak blázen a hlavně je to skvělý. Není to tak vyšperkovaný jako V hlavě, ale Pixar zase ukázal, že stále umí a čas od času nám to ukáže. Pro nás Evropany je bonus i tolik odlišná latinskoamerická kultura a scenérie, které jsou prostě oproti našim končinám úplně jiný a hrozně líbivý. Jasně, je to animovaný film, ale hned bych se tam přestěhoval a klidně bych si všechnu elektroniku nechal doma.

plakát

Battlestar Galactica - Rozbřesk, 2. část, 3. část (2009) (epizoda) 

Nejdřív jsem přemýšlel o 2, ale mám závěry seriálů rád. Prostě to na mě funguje. A závěrečná pointa je naprosto geniální a trochu napravuje dojem třetí a čtvrté zvrtané sezóny.

plakát

The Weeknd: False Alarm (2016) (hudební videoklip) 

Klip sice totálně přebil píseň, je to ale nehoráznej nářez :-)

plakát

Nevinné lži - Na dně skleničky (2014) (epizoda) 

Nevinné lži jdou do finále a kvalita stoupá vzhůru. Na dně skleničky je toho krásným příkladem, ponurá, pod kůži zalézající hudba, hutná atmosféra a nepřítel ze všech nejtěžší. Stanislav Majer mi tu předvedl jak dobrým hercem dokáže být, když je dobře veden. A jako bonus? Když už jsem čekal očekávaný konec, přišla poslední pěti minutovka, další odhalení a poslední záběr, který Vám do krku narve knedlík sakra hluboko. Skvělý.

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Jestli není Vězen z Azkabanu nejlepší HP, tak je určitě jeden z nejlepších. Alfonso Cuarón změnil pravidla, nedrží se zuby nehty knižní předlohy a je to velká pecka. Temnější, dospělejší, inteligentní fantasy, ze kterýho jsem byl vyloženě nadšený. Ať už jde o až hororové okamžiky (Mozkomor ve vlaku), nebo skvělý hrátky s časem. Dokonce i Radcliffe je snesitelný, Rickman opět skvělý a Oldman přesný.