Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (4 700)

plakát

Never Back Down: Revolt (2021) odpad!

Šílenost... bez herců, bez akce, fighty směšný, holky neumí hrát a už vůbec se přát, takže všechno musí zachraňovat střihač. Ten ale není Copperfield a tak tu máme i drama o obchodu s bílým masem. Fakt, že na plakátu je vedlejší postava, která se jen tváří drsně a scéna škrcení, což je asi nejakčnější část filmu, mluví za všechno. Snaha strašný sra*ky přiživit se na solidní béčkový sérii.

plakát

Nikdo (2021) 

Stylová řezničina, ve které Bob Odenkirk potvrzuje, že akčního hrdinu uděláte z každého, pokud máte talent a věnujete tomu péči. Bitky jsou fyzické, kamera přehledná, hudba přepálená, ale oddechová a i když jsem při krvavým finále měl pocit, že je toho už přece jen trochu moc, ono si to na nic vlastně ale nehraje. Je to jen brutální honba za přežitím. Nebere se to vážně a když to nebude brát vážně ani divák, bude se skvěle bavit.

plakát

Noční zuby (2021) 

Tak trochu jsem doufal, že bych s přivřením očí mohl dostat mix Bladea a Collateral. Jenže tahle naděje mi vydržela asi 15 minut. Respektive je to takový Blade a Collateral pro dnešní teen mládež. Je to strašně pitomý, nezábavný, povrchový a otravný. Po hodině jsem se podíval kolik zbývá do konce, protože jsem byl přesvědčený, že jde film (už konečně) do finále. Ten pocit při zjištění, že mě čeká ještě 50 minut týhle pitomosti nebyl vůbec příjemný. Holky jsou sice pěkný, Lucy Fry obzvlášť, ale herecky je to na úrovni Jessicy Biel ze třetího Bladea. A to včetně toho paka, co holky vozí. Je to šíleně utahaný, bez akce nebo hororových, nebo alespoň krvavých momentů. Strašná blbost a ztráta času.

plakát

Očista navždy (2021) 

Od letargie mě tahle série odtrhla při sledování druhé série seriálu, která sice není bůh ví jaká, ale vzala Očistu pěkně z jinýho pohledu a nastínila pár solidních nápadů. Pátý díl je ale zase jen tupý akčňák, který variuje po několikáté to, co jsme viděli v předchozích dílech, mnohdy hůře. Změna prostředí a Texas by nebyl špatný, ale jinak jsme tam, kde jsme byli. Akce je možná hodně, odehrává se ale v noci a je příšerně sestříhaná, takže nic nevidíte. Nějaký nádech hororu tu nenajdete a těch 103 minut vám vůbec neuteče. Očista se měla dočkat maximálně dvou pokračování, tohle je prostě několikrát louhovaný pytlík s čajem, který už vůbec nic neobsahuje.

plakát

Olafovy pohádky (2021) (seriál) 

Moc krátké, aby to dávalo nějaký smysl, moc krátké, aby to bylo vtipné. Moc... Zbytečné. Děti to nezabaví, protože to je moc krátké a dospělý to ani nestihnou zaregistrovat.

plakát

Otcovství (2021) 

V rámci filmů od Netflixu vlastně skvělý. Jinak ve všech ohledech průměrná dramedie, která absolutně ničím nedokáže překvapit a celých 109 minut si jede po rovný koleji, bez náznaku nějaké výhybky, nebo nedej bože zvratu. Nemůžu říct, že bych byl fanoušek Kevina Harta, jeho upuštěný postavy v přiblblejch komediích nesnáším, a není to ani bůh ví jaký herec, ale tady mi úplně nevadil. Možná je to tím, že jsem od filmu neočekával nic, co bych neviděl ve sto předešlých lepších a sto předešlých horších filmech, který se tématem ztráty blízkého a rodičovství zabývá. Vlastně jsem to ale Hartovi a DeWande Wise přál.

plakát

Pád letu A800 (2021) 

Parádní první hodina plná vyšetřování, zvuků a expertízy. Velká škoda, že film potom trochu uhne do hloupýho thrilleru, který nefunguje ani na nejzákladnějších bodech. Moc dlouhé, často nefunkční. Závěr to sice zase trochu nakopne, ale už ne na víc než průměrný techno-thriller.

plakát

Pach krve (2021) 

Restart? Prequel? Nový pohled? Minimálně první půl hodina je intenzivní občas hororová podívaná, která mě mile překvapila a navnadila s čím se režisér vytasí v té zbývající hodině. Dokonce se mi líbil i takový ten malý twist někde v polovině, kde se dozvím, že všechno je jinak než to vypadá. A přesně v momentě, kdy se dostaneme do Nadace, to jde totálně do hnoje. Akce chybí, lehký gore taky, intenzivní naháněčka v lesích taky a z nudy mě vytrhne jen tatík a jeho najmutí poskoci, kteří dojdou asi 10 metrů za okraj lesa. A jsem asi v menšině, ale kdyby film končil odjezdem auta, byl by to skvělý depresivní závěr. Ta titulková tečka mi moc nesedla svou absurditou.

plakát

Palmer (2021) 

Na tohle prostě slyším. Malá vztahová konverzačka, která dokáže chytit za srdce. Sympatický postavy v čele s nenuceným Justinem, jemně plynoucí příběh "tak akorát" a problémy okolo kluka jen lehce naťuknutý. Rozhodně jsem se bál, že LGBT linka bude víc tlačit na pilu, až mi film zhnusí, ale naštěstí se to nestalo. Je to vlastně jen film o dvou lidech na okraji společnosti, ať už je na ten okraj dohnalo cokoliv. Skvělá atmosféra maloměsta, výborná Juno Temple ve vedlejší roli a dvě hodiny takovýho toho dramatu, kterýmu by jste měl dát asi 3*, ale za tu nenucenou přímočarost tomu dáte 4*, protože si to takový filmy zaslouží.

plakát

Paralelní matky (2021) 

Od začátku jsem čekal Kukačky, jenže po setkání v kavárně to šlo úplně jiným směrem, a pravda, dost nečekaným. Almodóvar si dokáže pěkně utáhnout režii, aby bylo i na první pohled divácky nezajímavé téma zajímavým, ale nebýt skvělý Penélope Cruz, šel bych nejspíš níž. Rozpolcenost filmu dost ubližuje a vlastně i po jeho konci nevím, jestli chtěl Amodóvar vyučovat španělskou historii, nebo sociální drama dvou žen. Dohromady to jde jen velmi těžko dohromady.