Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (4 694)

plakát

Pád letu A800 (2021) 

Parádní první hodina plná vyšetřování, zvuků a expertízy. Velká škoda, že film potom trochu uhne do hloupýho thrilleru, který nefunguje ani na nejzákladnějších bodech. Moc dlouhé, často nefunkční. Závěr to sice zase trochu nakopne, ale už ne na víc než průměrný techno-thriller.

plakát

Šéfka (2022) (seriál) 

Jednotlivé případy nejsou zase tak špatné. Pravda a Uzavřená oblast byly nejlepší epizody. A ani rázná Katka Winterová není slabinou. Jenže celý seriál má tak zoufalou režii a scénář, že bych z toho brečel. Postavy jsou plochý, nezajímavý, každý tu má "svůj" díl, nějaký osobní příběhy. A tam Šéfka naprosto selhává. Objasnění vraždy manžela? Párkrát zmínka, ale nic. Pubertální dcera a její život? Největší příběhový fail. Kamarádka patoložka? Úplně do ztracena... Seriál se utápěl s každým dílem víc a víc a já měl ke konci vyloženě problém ho dokoukat.

plakát

Gigant Shaolinu (1980) 

Příběh nestojí za řeč. Kung fu tu je ale naprosto parádní a finální souboj je zatím to nejlepší, co jsem v tomhle žánru viděl.

plakát

Město nemrtvých (2013) odpad!

Lundgen si prostě přišel pro další šek, aby zaplatil povinné ručení. Město mrtvých je naprosto odporný postapokalyptické céčko, které nesnese ani ty nejmenší měřítka. Od zběsile kmitající kamery, po scénář.

plakát

Klan bílého lotosu (1980) odpad!

Příšerný kung fu a příběh snad tenhle film ani nemá. Když se tohle sejde v akčním filmu o Shaolinu, nezbývá pak jednoduše nic, než jen 90 minut utrpení a nudy.

plakát

Resident Evil: Lék (2022) (seriál) 

Děj v postapokalyptický budoucnosti příšerný, děj v přítomnosti o chlup lepší, ale stále skoro nekoukatelný. Jediný vyloženě + seriálu by se dala označit jen Paula Nunez. Sice i ta často přehrává až běda, ale alespoň je tu za pěknou mrchu, nosí podpatky a dle svých slov perfektně š***. Zbytek fakt nestojí za zmínku. Scénář je hrozný, akce neexistuje, zombie tu prakticky nejsou, na konci je wtf dinosauří aligátor, nemá to eye candy momenty, má to jen solidní hudební doprovod. Jenže když je vám všechno doslova ukradený, stejně soundtrack ničemu nepomůže. Šílenost, která byla po zásluze zrušena.

plakát

Godzilla - Útok z neznáma (1965) 

Film má 93 minut, Godzilla se objeví (spící) po 40 minutách, pak si s Rodanem a Ghidorahem zahrají na vybíjenou vesmírnými kameny, Godzilla zatancuje vítězný tanec (DOSLOVA) a pak se zase řeší mimozemská invaze. Útok z neznáma je zatím největší odklon od dosavadních filmů s Godzillou. Ta tu hraje spíše druhé housle a více se řeší invaze mimozemšťanů s anténkami a šedými kalhoty. Je to absurdní a vtipný přesně jak to zní. Ve finále si na Zemi sice monstra dají pěkně po držce, ale tu všeljakou první hodinu plnou létajících talířů moc nenapraví.

plakát

Mr. & Mrs. Smith (2005) 

Nechápu tak nízké zdejší hodnocení. Ten film funguje sice nejlépe na první dobrou, ale i na opakovaný shlédnutí to je skvělá komediálně akční trefa. Pitt a Jolie tu jedou totální nářez a táhnou hloupý scénář i nezajímavou režii. Jejich chemie je dokonalá (až se přenesla do reálného života), Jolie nikdy nebyla víc hot. Jejich hlášky a válka mezi sebou je i po skoro 20 letech perfektní a nenudí ani v nejmenším. Věčná škoda přece jen už moc přestřeleného konce bez vrcholu. Tím je bitva v domě. Potom to může člověk už vypnout :-)

plakát

Legenda o opilém Mistrovi (1994) 

Jednička měla parádní choreografii, skvělý kung fu a legrační příběh. Dvojka je ambicióznější a horší. Nemá to ten vibe prvního dílu, děj je hrozný, akce málo a když je, není vůbec zapamatování hodná.

plakát

Marvels (2023) 

Když komiksovce o jedné z nejsilnějších postav vesmíru je nejzábavnější teenagerka, která spolupracuje se svojím životním idolem a neustále piští, jak je všechno super, tak je to blbý. Marvelu se vše po Endgame rozpadlo. Ms. Marvel jsem jakžtakž přežil, Imani Vellani mi přišla totálně otravná a nesnesitelná, ale Marvels je tak špatný film, že její "normální" trable jako "omg, Captain Marvel byla v mym pokoji!" jsou najednou fajn. Vtipný jsou i kočičky požírající lidi, aby je zachránily...ale ruku na srdce. Tohle je jen stéblo, kterýho se tonoucí chytá. Marvel je na totálním tvůrčím dnu, být jeho fanouškem je čím dál tím těžší... Marvelka, která skoro porazila sama Thanose, tady na začátku dostane celkem záhul od pár panďuláků s nějakýma bouchačkama....