Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (133)

plakát

Bod varu (2021) 

No, tak tohle byl hodně intenzivní zážitek. Intenzivní, ale nepříjemný. Tolik stresu v hodině a půl jsem snad ještě neviděl. A nebylo to ani tak o vaření, jako spíše o bezvýchodné situaci pokusných myší v kole. Díky, ale podobné pocity zažívám v práci čím dál častěji, takže dát si večer repete, je čistý masochismus. Dávám 4, ale příště se už na to nepodívám.

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Mistrovský kousek. Jako dílo skvělého kuchaře, kdy přemýšlíte o tom, jak je možné, že všechny ty ingredience, které jste si v jednom chodu dohromady ani nedokázali představit, dají dohromady tak dokonalou chuť. Bravo Mr. Jensen!

plakát

O kuřatech a lidech (2015) 

A. T. Jensen natočil další ulítlý film se svojí starou dobrou partou – Mikkelsen, Kaas, Bro, Thestrup, Jørgensen, kterým tentokrát zdatně sekunduje David Dencik. Další bizarní záležitost, kterou korunuje pánská volenka v domově důchodců. Jet za holkama nikdy nebylo zábavnější. Holt rodina je rodina a sliby a pravidla se dodržovat musí, jinak jeden dostane vycpanou slepicí přes hubu.

plakát

Zrůda (2003) 

No, žádné pěkné pokoukání to nebylo. Hvězdu navíc za Charlize Theron, tu nešťastnou šlapku jsem jí zbaštil i s navijákem.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Strašně dlouho jsem se tomuto filmu vyhýbal. To téma tady již bylo 100krát a nevěřil jsme, že by to Hollywood svým uslzeným patosem nezkazil. Naštěstí jsem se dost zmýlil. Od začátku do konce to byla velmi nepříjemná jízda bez prvoplánového sentimentu. Všichni tři pánové v hlavních rolích byli excelentní, ale kdybych měl zmínit jednu postavu, byl by to jednoznačně vyšinutý esesák Amon Göth ve skvělém podání Ralpha Fiennese. Tohle zahrál dokonale!

plakát

Battle Royale (2000) 

Neskutečná kravina. Film, který se odstřelí sám hned na začátku konstrukcí, která je vycucána z prsedínky totálně ujetého šóguna. Zlatý Belko Experiment nebo Hunger Games, kde ten scénář dává alespoň trochu smysl. V čem spočívala tato školní reforma, netuším. Být žákem 9. třídy, na školní výlet by mě nedostali ani párem nunčak.

plakát

Nelítostná (2017) 

Začátek ala Hardcore Henry se zvrtnul do Brutální Sook-hee. Jak ty korejské tváře moc nerozeznávám, měl jsem trochu problém se orientovat kdo je kdo, ty časové skoky mi v tomto moc nepomohli, ale nakonec to bylo docela koukatelné. Navíc sympatická tradiční korejská úchylka pro boj s bodnými zbraněmi.

plakát

Blíženec (2019) 

Velmi nesourodé. Celý film sráží naprosto šílená kamera, od začátku jsem měl pocit, že se dívám na nějakou televizní inscenaci. Do toho akční scény jak z nějaké gamesky. Uff. Bod navíc dávám za skvělé!!! omlazení Willa Smitha, o kterém si Irčan může nechat pouze zdát.