Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (630)

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Když jsem se na poslední chvíli před premiérou dozvěděl o tomhle filmu a viděl obsazení, řekl jsem si že půjdu, i kdyby to měla bejt hovadina na entou. Nejvtipnější podle očekávání nadrženej "mamlas" Tečka, jako tichá voda působící, ale utrženej ze řetězu Prvok (čuměl jsem, jak dobře zpívá), Šampon, kterej za svojí bezcharakterní svini vyfasoval od karmy dost drsnej nášup a nakonec Karel, na kterýho jsem se ze všech chlapů těšil nejmíň, ale díky jeho klidný a férový postavě si ho oblibil nejvíc. Film je úsměvnej, k zamyšlení, občas trochu posmutnělej... Není z toho cítit kýč, trapnost, ani jakýkoliv přitažení za vlasy. Celkem překvapujou půlminutový štěky herců, který hrajou jinak hlavní role. Zase jeden film mojí krevní skupiny, takže já jsem moc spokojenej. 78%.

plakát

Sextánka (1936) 

Ne všechny filmy pro pamětníky se tenkrát vydařily. Tenhle je zdlouhavej, neskutečně naivní, výkony méně známých herců strašný a scénář jednoduchej a hloupoučkej jakbysmet. 25%.

plakát

Hřebík v hlavě (2015) 

Film nic moc, ta třetí je za Jessicu. Nebejt jí, asi bych přepnul.

plakát

Letiště (1970) 

Vzhledem k tomu, jak zajímavej je fillm pro mě dnes, tak ve svojí době to musel bejt určitě nadstandard. Jednoduchý, naštěstí bezefektní, protože jinak by to bylo asi dost směšný a slušně napínavý. 70%.

plakát

Housata (1979) 

Celkem koukatelnej film pro holky, kterej ale bohužel dojebává nijakej konec. 45%.

plakát

Volný den Ferrise Buellera (1986) 

Určitě bych hodnotil lip, vidět to o pětadvacet let dřív. To štěstí bavit mě měl tenkrát podobně raženej Řidičák. Ovšem Ferris v Broderickově podání super. 65%.

plakát

40 let panic (2005) 

Ve vzpomínkách jsem měl uloženou parádní ulítlou komedii, dnes po letech jsem byl trošku zklamanej. Vadou je tu dost zbytečně natáhlých scén, který dělají často film nudným. Ostatně 130 minut na komedii mluví už samo za sebe. 60%.

plakát

Dvě nevěsty a jedna svatba (2018) 

Zase jedna novodobá česká romantická komedie, se kterýma se za poslední roky roztrh pytel. Táhne to tu slušný obsazení a i když příběh není bůhvíco, alespoň z toho nečiší trapnost na sto honů a produkt placement v každý scéně jako u většiny tomu podobných filmů. Velký plus dodává i příjemnej vesnickej kolorit. 60%

plakát

Případ mrtvého nebožtíka (2020) odpad!

No tak to si snad děláš prdel ne?! Skoro 50 procent? Kam se na to sere Kameňák. Primitivním vtipům jsou težce v patách dementní dialogy a celkem slibný obsazení to svýma hereckýma kreacema dojebává úplně. Dal jsem sotva půlku, bál jsem se záchvatu padoucnice, tak jsem to radši přepnul na Modravu. 10%

plakát

Zobani (1993) (TV film) 

No tak to byla teda pěkná slabota. V prvni části filmu jakoby byly vystříhaný pasáže. Něco (i důležitýho, jako třeba likvidace lopatou) se stane a žádný objasnění už nepřijde. Už celkovej vstup do příběhu je neúplnej a zmatenej. Je tu velkej zmatek i v čase, je to měsíc, nebo rok? Kdo byl na vojně moc dobře ví, že bažantí masová vzpoura je obzvlášť v prvních něsících holej nesmysl, stejně jako absolutní absence důstojníků (když teda nepočítám toho jednoho pošťáka). A střelby pod vedením četaře záklaďáka? To snad ne. Takže z faktickýho hlediska je film velká snůška nesmyslů (teda kromě šikany, ta je realistická), z hereckýho je to vážně až na Etzlera taky velká tragédie, scénář a režie jak už jsem psal má velký thliny a u útěku jsem už jen odpočítával zbejvající stopáž. Myslim, že Vanýsek na vojně nebyl, protože by to takhle natočit nemohl a jak to tu tak čtu, každej druhej koment je tu od lidí, kterým se vojna taky vyhnula, proto možná vidí jen ty hrůzy a jsou z toho šokovaný a proto hodnotí tak vysoce. V každým případě by si ale měli uvědomit to, jak moc špatně jsou Zobani natočený. A TO šokuje mě 40%