Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Western

Recenze (509)

plakát

Fontána (2006) 

Dlouho očekávaný Aronofského projekt. Ambiciózní, vizuálně působivé, filozofické, a trochu chladné. Podle mě si Aronofsky ukousl až moc velký kus koláče. Zklamání.

plakát

Muž proti muži (2006) 

Solidní akční western s pěknou kamerou a dobrými hereckými výkony.

plakát

Krtek (1970) 

Acid western. Bizarní a chaotické, ale skvělé.

plakát

Jízda do Ox-Bow (1942) 

Skvělý liberální western. V Americe je hodně slavný, tak proč ne zde?

plakát

Django (1966) 

Corbucci byl druhý po Leonovi. Sice o dost, ale taky to není špatné.

plakát

Rocky Balboa (2006) 

Dobře, propadák, jak se čekalo, to určitě nebyl, ale není mi moc jasné proč bych se měl dívat na šedesátiletého nafouklého Stallonea, cedícího hlubokým hlasem moudra. Většina postav se chová buď nelogicky, nebo alespoň dost podivně (syn, Dixon) a celá zápletka o boxerovi, který je nepopulární protože pořád vyhrává je poněkud přitažená za vlasy. Ovšem přiznávám, že ani první díl Rockyho mě nijak neuchvátil, i když to byl celkem faj film. Spíše pro fandy celé série.

plakát

Thelma a Louise (1991) 

Úžasná road movie se vším co k tomuto žánru patří - skvěle napsané a zahrané hlavní role, krásná krajina amerického středozápadu, svobodně pozitivní duch a nakonec i ten Thunderbird. Mužské charaktery jsou sice trochu šablonovité, ale obsazení skvělými herci (McDonald!!!) je pozvedá o třídu výš. A u Scottovy nápadité režie je vše vycizelované do posledního detailu, a že jich tam je (třeba letícího zrcátka jsem si všiml až teď při třetím shlédnutí)!

plakát

Psanci Ameriky (2001) 

Bezduchá westernová taškařice s dobře natočenou, ale newesternovou akcí, špatným scénářem a podivnými postavami. Stejně jako Mladé pušky bubblegum stuff.

plakát

Drsňák (2006) 

Výborný film. Další důkaz vzestupu německé kinematografie. Nevěřte zdejším komentářům a děte na to. Skvěle natočené, kamera, střih, herci, hudba, prostě vše. Proč takový film nemůže natočit někdo u nás? Škoda ale, že to i díky zdejšímu hodnocení uvidí jen pár lidí.