Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila před třemi lety, ale některé rány čas nezacelí...naopak, spíš přiživuje hlad po pomstě. A právě ta žene plukovníka Carvera (Liam Neeson) vpřed na jeho honbě za tím, kdo navždy poznamenal jeho život - za Gideonem (Pierce Brosnan). David Von Ancken, doposud jen hostující režisér televizních seriálů, přišel s komorním příběhem o lovci a pronásledovaném, o pomstě a spravedlnosti, o minulosti, kterou nelze změnit ani umlčet a dal dvěma irským gentlemanům příležitost předvést se ze zcela jiné stránky než jsou od nich diváci zvyklí vídat. Seraphim Falls se zřejmě nevyhne srovnání s nedávnou syrovou australskou bájí Nicka Cavea The Proposition, se kterou má společné nejen téma, ale i práci kamery s leckdy drsnou krásou přírody a dokonce se ozývají hlasy mluvící o počátku nové vlny "poctivých" westernů. Zda je to pravda nebo jen přehnaný optimismus, to ukáže čas...a komerční úspěch. (Gemini)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson snad poprvé v roli záporáka. Nebo ne? Zajímavá podívaná s luxusním začátkem v horách, dále je to však bohužel docela velká nuda. Konec rozhodně nečekaný ale určitě vítaný. Perfektní hudba, úžasní herci. Škoda, že David Von Ancken nedokázal udržet napínavost a záživnost prvních cca 45 minut v horách. Mohlo to být vynikající. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Těžký průměr, který je vzhledem ke skvostnému obsazení a líbivému vizuálu drtivou prohrou. Nebudu se raději vyjadřovat k mimóznímu závěru, jehož poetika mi zůstává skryta. Hlavním problémem je přirozeně scénář, který je zmatený a v závěru začíná postrádat i logiku. Je to rozhodně škoda, protože Brosnan je výborný, Neeson zdatně sekunduje, scenérie jsou kouzelné a dobový kontext skýtal mnoho příležitostí k rozvinutí příběhu. Místo toho se dočkáme povrchního osvětlení všech motivací, prosťoučké zápletky (onen motiv a důvod pronásledování je snad největší klišé ve westernovém universu) a logiku postrádajícího závěru. Škoda, Von Ancken umí vytvořit atmosféru a tempo také ujde. Scénář je ovšem děravý až hanba... 5/10! ()

Reklama

Maty85 

všechny recenze uživatele

Tendle film mužu jedinně doporučit. Výbornej filmek se skvělým hereckým obsazením. Vše velmi realisticticky provedený a podařile natočený. Nenudil sem se ani chvilku. Brosnan v trochu pro něj netradiční roli to sehrál bravůrně. Dal bych i 4* , ale kvůli tomu trochu zbytečnýmu "mystic" závěru jen 3* ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý western s výborným hereckým obsazením (bez charismatického dua Neeson - Brosnan mohl být snímek pouze průměrný). Scénář sice nenabízí nic převratného, ale syrovost, nepřikrášlená realita světa, ve kterém nikdo a nic není jen černé nebo bílé, kde se těžko hledají kladní hrdinové, to je hlavní plus filmu. Osobně mi příliš nesedl ten mysteriózně, psychedelicko-filozofický závěr. Zkrátka to tam bylo najednou naroubované jako pěst na oko, jakkoliv chápu "co tím chtěl básník říci". Moje výsledné hodnocení v počtu hvězdiček to sice neovlivnilo, ale na procenta bych strhla takových 10%. Pro ty, kterým jsou tyhle mystické prvky úplně cizí, musel konec filmu být hrubým zklamáním. 72% ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Zaujimavý film vo viacerých pohľadoch, situovaný najmä v prvej polovici do peknej drsnej prírody. Najviac ma však zaujal mystický záver a rozchod hercov vlastnou cestou - a to mi tak trochu pripomenulo lynchovinu. Nejde teda o klasický happyend, je to krok vedľa (nehovorím že zlý) k všeobecnej spokojnosti aj fanúšikov Brosnana. Je to teda niečo, o čom človek po filme popremýšľa, a preto som sa priklonil k 4*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Postava Wesa Studiho sa volá Charon, čo je tiež meno prievozníka v gréckej mytológii, ktorý vyžaduje platbu za prepravu duší mŕtvych cez rieku Styx do podsvetia. Vo filme Charon požaduje platbu za vodu, ktorú obaja muži vypijú, keď prechádzajú okolo. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama