Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (2 694)

plakát

Temný dům (2009) 

Původně se film tvářil jako polská tragikomedie v alkoholovém oparu, ale to jsem se při odhadu krutě zmýlil. Z filmu se stala skvělá satira na polskou společnost, policii a dobu, ve které se odehrává hrůzný příběh jak hlavního hrdiny, tak i překvapivě rozuzlený vedlejší příběh v policejním sboru. Moc se mi líbilo, jak jej při líčení toho připravovali pro své potřeby a hlavně naprosto depresivní prostředí a bezvýchodnost situace v obou časových rovinách. V jednom domě se tak odehrál silný a přitom jednoduchý příběh a já jsem na konci už ani skoro nedýchal.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Revoluce konečně proběhla, jenže v dosti minimalistickém prostředí a omezena zcela na Katniss. Film zpočátku odkrývá nový svět a zajímavě začleňuje Katniss do role mluvčího revoluce, ovšem pak začne dějově trochu pokulhávat, linie vztahu s Peetou se stává silně otravnou a finále je pak obrovským vyšuměním do obyčejnosti. Ve filmu také chybí jakákoliv silnější vedlejší postava.

plakát

Nábřeží mlh (1938) 

V mlze zahalený noirový příběh, kterému nechybí nic z daného žánru. Ať už temné a atmosférické prostředí, sympatický drsňák, osudová žena, temný konec a nádech tajemna. Gabin do toho skvěle zapadl a prochází příběhem až k nevyhnutelnému konci.

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) odpad!

Katastrofální pohádka. Vyloženě trapný humor se spoustou nepovedených vtipů a pro mě naprosto odfláknutým scénářem, u kterého snad všichni improvizovali. Přidání spousty narážek na současnost působilo zoufale trapně. To, že děj se slabý se překousnout dá, i to že herci přehrávají a vtipy jsou k pláči, ale ty dialogy to je tragédie,. Stejně tak i některé drobnosti jako šňupání pudru nebo Liškovo vole do pohádky nepatří.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Zajímavější by jistě byly Hawkingovy teorie, ale i tak má tento film co nabídnout. Jak se říká: za každým velkým mužem stojí velká žena. Popis tohoto zcela výjimečného vztahu je pozoruhodný, jednak jde o silný příběh, sympatické obsazení i komornější pojetí filmu. Jako diváka mě bavilo sledovat, jak oba překonávají postupující nemoc a jí navzdory posouvá Hawking hranice fyziky, jenže ke konci začínalo být jasné, jak to dopadne a film sklouzl k očekávanému zakončení.

plakát

Žena pod vlivem (1974) 

Herecky zvládnuto na výbornou, zahráno přesvědčivě až příliš syrově. Film má své silné okamžiky ve vypjatých scénách obou manželů, horší je, že to co k nim vede, je strašně zdlouhavé (dokresluje to sice prostředí ve kterém se film pohybuje, ale divácky to moc přivětivé není). Každopádně příjemné pokoukání to není.

plakát

Šlechtické rody Čech a Moravy (1997) (seriál) 

Velice kvalitně zpracováno. Je vidět, že se na vzniku podíleli skuteční odborníci. Téměř půlhodinový díl je vždy vyvážený na relevantní informace, zároveň je poutavě sepsán a odvyprávěn. Velice se povedla i vizuální stránka nabízející zajímavé (a hlavně neopakující se) podklady. Jak se dá čekat každá epizoda má ústřední postavy rodu, kolem kterých se vyprávění točí. Vytknu jen fakt, že příliš hlasitá hudba v pozadí někdy zastiňuje komentář.

plakát

Slídil (2014) 

Zpočátku mě film navnadil svou specifičností, zatahováním do zajímavého prostředí. Poté film začal trochu stagnovat a připravovat se na své vyvrcholení, to sice je zajímavé, ale určitě bych čekal více. Nedokázalo to prostě překvapit. Jinak Gyllenhaal je naprosto přesvědčivý.

plakát

Holiday (1938) 

Příjemná komedie o střetu dvou světů, která nemůže skončit jinak. Velice povedené vedlejší postavy (Ned, profesor se svou ženou) v čele se skvěle Hepburn vytváří velice povedené kontrastní prostředí, kde společně s Grantem vše precizně klape.

plakát

Zmizelá (2014) 

Hned na začátku musím vytknout jednu věc a to naprosto předvidatelnou a čitelnou zápletku v první polovině filmu. Pak se to již začíná zamotávat, věci nevycházejí jak by měly a film dějově pohlcuje. Jedná se tedy o nadstandardně vykreslenou a velice zručně natočenou krimi, kde si hlavní roli ukradla Rosamund Pike a všechny ostatní strčila svým přesvědčivým projevem do kapsy. Velice se mi líbilo zakomponování různých verzí příběhů do děje.