Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (253)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

No, překvapilo mě to... (Bez větších spoilerů, pokud ste viděli trailery, v klidu čtěte dál) Viděl sem 2D s titulkama. V relativně plném sále 89% zoufalých rozzlobených mužů, 10 procent v budoucnu příslíbem návštevy "Sexvemeste zenskeho kind" filmu nalákaných slečen. A já Před filmem se nečetl jedinou recenzi. Pouze a jen první dojmy Karla a Hlada. A už dobře 10 minut zírám do monitoru a přemýšlím jak začít. Možná vás překvapím, ale ten film mám prostě rád. Nemůžu si pomoct. I přes to ohromný množství failů, kterýma se ten film jenom hemží. Web měl natočit raději film Amazing Garfield-Man. Pro mě je Garfield lepší Tobyho. Je to prostě borec. Dokázal utáhnout film s nefunkčním scénařem odrežírovanej člověkem co zoufale nezvládá akci (jakákoliv kinetika v prdeli). Já mu ty jeho psí pohledy žral. Až sem se musel o své heterosexualitě každou chvíli ujišťovat pohledem na vedle sedícího popcorn chroustajícího tlustoprda. Jeho milostné tokání s Amazing Spider-girlfriend Emmou mě bavilo a "těšilo". Tihle dva na sebe vyloženě čekali, protože jejich chemie je výýýýýýborná. Skoro sem si až říkal, že kdybych je sledoval v nějaký romanci ze střední školy bez jakýhokoliv komiksovýho přesahu, tak vytahuju absolutní hodnocení. Jenomže on to je pořád ten Spiderman. A v okamžiku kdy kocour Garfield nasadí masku, film jde do kytek. O Spidermana se nebojíte. Nezajímá vás na kam vystřelí ze svého zařízení pavučinu, protože je vám jasný, že to Webb v následující vteřině pohnojí. Vidět to ve 3D, trpím snad ještě víc. Jednotlivý zmrveniny vypisovat nebudu. Jenom zmíním mýho oblíbenýho Learyho. Ten člověk má hmatatelný charisma, ale scénař ho vyloženě zabíjí. Stejně jako Sheena, kterej mě prvních pár minut přišel jako lepší Uncle-bens... Než ho scénář potopil. Takže proč vlastně mám tenhle nepovedej film rád? Protože nám představil romanci Garfielda a Emmy. Tyhle 2 sou výborný, ten film vytahujou z největších sraček, a nevěřím tomu že to teď napíšu, ale kvůli nim bych opravdu obětoval ty prachy za vstupenku na dvojku. I v režii Webba, kterej na tom nemá nejmenší zásluhu. Absolutorium pro ty dva. Asi můj nejoblíbenější film, kterýmu objektivně dávám 5/10. Nemůžu jinak. Nemůžu dát víc filmu, kterej tak neuvěřitelně pokadí finále. Aby následně musela zaúřadovat Emma Stone a jedním úsměvem mi připomenout, proč bych vlastně měl platit za další díl. Ne, takhle sem to opravdu nečekal. Asi stárnu. Nebo jen blbnu.

plakát

Anglický pacient (1996) 

Nááádhernej film, kterej sem dneska večer (v noci) viděl (prožil) potřetí v životě a utvrdil se v tom, že je to jedna z nejdojemnějších a nejlepších romancí na filmovém plátně. Neuvěřitelně povedená výprava (písečná bouře!) a jako bonus úžasný Ralph Fiennes v tragické roli Almásyho. Rozmáchlá epika, kterou snad někdy v životě ještě uvidím v kině. 9/10 jenom kvůli rozmělnění tempa ve scénách s Juliette Binoche. Rozhodně v mé top 25 všech dob.

plakát

Austrálie (2008) 

Velkolepá love story v kulisách spalující Austrálie za druhé světové. První půlka měla náběh na plnej počet, ta druhá vrcholící náletem na Darwin bohužel zpomalila. Přesto nemůžu jít níž než 4 hvězdičky. Hugh Jackman si zase jednou hraje na vlastním písečku a nestačí mu ani jinak výborná Nicole Kidman. Jak jinak u Baze - výborná hudba. Po Moulin Rouge neodvratné zklamání, ale pořád velmi dobrý film. Uvidíme, co Baz předvede s Gatsbym. Fandím mu.

plakát

Backcountry (2014) 

Vzpomínáte si, jak jste se po shlédnutí Čelistí báli koupat v Jaderském moři, protože tam měl kdysi žralok sežrat českou učitelku? Připravte se, že Backcountry bude mít stejný efekt na všechny dobrodruhy mířící na čundr do Beskyd.

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

První půlka první sezóny je nekompromisní nářez za 5 hvězd. Druhá půlka ale tempo zvolní, takže nakonec dávám 4 hvězdy. Lucas Hood je masér. A povinně všichni nakoukat Svědka s Harrisonem Fordem.

plakát

Bastard (2023) 

Ludwig Kahlen (Mikkelsen) se pokusil ovládnout chaos, jal se jménem dánského krále rekultivovat vřesoviště v zemi nikoho a režisér Nikolaj Arcel se po zklamavší Temné věži více než vykoupil. Neviděl jsem trailer, o existenci Bastarda jsem ještě před týdnem neměl nejmenší tušení a teď v myšlenkách neustále odbíhám zpět na nehostinné pláně za hrdým kapitánem. Pomalu budované historické drama o paličatém válečném veteránovi, jenž se po letech vrací do domoviny s možná až příliš ambiciózním snem, který se nesetkává s pochopením krutého feudálního světa okolo něj, vám každopádně nedá nic zadarmo. A je to dobře. Ona pověstná severská drsnost a neúprosnost v kombinaci s nám neznámou látkou zaručuje, že od začátku nebudete tušit, jestli jde válečný veterán s buldočí povahou po té správné cestě. Není to poprvé ani naposledy, kdy snímek stojí a padá na Madsi Mikkelsenovi. Zapomeňte teď na mdlého záporáka v Indiana Jonesovi. Mads je herecký démon, který sice nehne ani brvou, ale vy budete přesto cítit, jak to v něm vře. Především ve chvílích, kdy je nucený stoicky „oponovat“ mimořádně proradnému Frederiku de Schinkelovi, nebudete napětím ani dýchat a v duchu také Madsovi doporučíte nějaký kreativní způsob, jak šlechtici ublížit. No a tady možná trochu pozor. Ne že byste se nějaké té krvavé pomsty nedočkali, ale ve snímku se místo velkých činů spíše spoléhá na malá pragmatická rozhodnutí, která rozhodují o životě a smrti. Takže jenom pro jistotu, nečekejte proboha akční nářez, během něhož bude charismatický herec řvát „Friheeeeed!“ (Svobodáááá!). Nic to nemění na tom, že jsem zase jednou měl velkou radost z vtahující (byť pro někoho možná trochu pomalé) filmařiny.

plakát

Beze stop (2018) 

Naprosto me to pohltilo. Thomasin McKenzie ceka velka budoucnost a Ben Foster snad zahraje i toho Zizku.

plakát

Billy Elliot (2000) 

Filmový taťka hraný Gary Lewisem chce, aby synátor chodil po škole boxovat a stal se drsoňem, který v životě obstojí. Billy však slyší v uších muziku a musí na ni tancovat. Dostane šanci naplno projevit svůj talent, nebo se bude muset přizpůsobit svému okolí?  Samotný závěr je vyloženě na potlesk.

plakát

Birdman (2014) 

Strasne me brala rezie, kamera, kongenialni Norton a Letajici Cestmir. Bohuzel me moc nebral ten pribeh, kterej imho vyznel strasne do ztracena. Ale jinak velmi spokojenych 8 a uz se tesim na druhe shlednuti. Ten film si tu chvalu rozhodne zaslouzi, takova Imitation game proti tomu pusobi tak nejak liiiine.

plakát

Bob hazardér (1956) 

Dědeček všech heist movie natočený nenapodobitelně Jean-Pierre Melvillem. Když si zvyknete na pomalejší černobílý styl, tak si naplno užijete úžasnou atmosféru noční Paříže padesátých let korunovanou závěrečným podnikem, která dopadne jinak, než si při slovu "jinak" teďka představíte :). Potěšilo mě to, Bob je neskutečnej štramák, kterej toho moc nenamluví a ve svým baloňáku suše proplouvá příběhem, kterej inspiroval nejenom Dannyho Parťáky. Zkuste to. Jak už sem psal, musíte se naladit a musí být nálada, ale ten film dokáže odměnit. 8/10