Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (151)

plakát

Smrtonosná past 4.0 (2007) 

Po laciném úvodu krapet rozpolcené pocity, nicméně když dojde k první akční scénce tak je snímek nepřetržitě zábavný, nicméně se srovnáním s předchozí trilogií ne tak extrémně. Na jednu stranu oceňuji že McClane se svými hláškami je pořád ten vtipný sympaťák. Naopak jeho mladší kolega trochu otravný, ale později jsem si na něj zvykl. Jen škoda že kouzlo původních filmů je pryč. 8/10.

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Doctor Sleep je rozhodně mainstreamový snímek, nicméně s úplně jiným přístupem než třeba Conjuring série. Minimální počet jumpscarů spolu s pěkně hutnou atmosférou a již zmíněným úplně jiným stylem, dělají z tohoto dlouhometrážního ale vůbec ne nudného díla milé překvápko na které jsem se těšil i přes mé rozpolcené pocity z trailerů. Sice ke konci jde vidět že Mike Flanagan má velký respekt před dnes již klasikou od pana Stanleyho Kubricka, a vlastně několik desítek minut před návratem do Overlook je krapet slabších až mdlých, což vlastně nijak nemění můj názor na tom, že se jedná o příjemný horor, po kterém jsem z kina odcházel s velkou radostí. I když jsem knihu Osvícení či Doktor Spánek nečetl, tak mne tento Flanaganův skvělý počin rozvíjející mytologii kultovního filmu přesvědčil že bych to měl napravit. Nicméně co se týče filmového pokračování, jednou mi to vidět stačilo, protože se obávám že při příštím shlédnutí bych si zbytečně pokazil představu o tomto snímku, který zapůsobí nejvíce v sálech kin než doma. Takže pokud si říkáte "Počkám až to bude v telce" abyste nelitovali. 8/10.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Když odcházím večer z kina domů a stále o filmu přemýšlím, uvědomuji si že mi žádný jiný snímek z tohoto roku nezpůsobil tak čirou radost jako atmosférické a nádherné "Le Mans 66". Precizně natočené závody jenž jsou pastvou pro oči, ale i pro uši, poněvadž poslouchat krásné zvuky motorů nadupaných aut je nesmírnou radostí nejen pro fanoušky automobilů, ale i lidí, kteří o autech vědí jen že "to má čtyři kola a jezdí to". Nicméně nebýt tak skvělého hereckého obsazení v čele s Balem a Damonem, nejspíše by se jednalo o velice ochuzený, ale i tak výborný zážitek (vypadá to, a nejen co se týče hereckých výkonů, že tu máme konkurenta Jokera či Tenkrát v Hollywoodu na různých světoznámých udílení cen v popředí s Oscary). Vtípky fungují jak mají, člověk se u této poctivé a bezchybné filmařiny nadmíru baví, a poté co se oddaluji od kina, si uvědomuji že to je ten film, o kterém budu říkat jedním slovem že je jednoduše krásný, protože po té cestě domů jsem vážně měl na krajíčku - což je něco co se jen tak u mě nestává, ale zde to je tím, že jsem viděl něco neobyčejného na co budu navždy vzpomínat s ohromnou radostí. 10/10.

plakát

Brothers (2015) 

Sice kraťas Brothers nedosahuje takových vysokých kvalit jako Eggersův celovečerní debut, nicméně profesionální režie je samozřejmostí i u tohoto skvělého snímku. Vyzdvihnout hlavně musím precizní posazení kamery a zabarvení u jednotlivých scén. Celé to zdobí depresivní atmosféra, která diváka naprosto pohltí. Jen škoda že pan Robert Eggers neměl již v této době po ruce zdatnější herecké obsazení. Ne že by výkony mladíku byly otřesné, náhodou naopak skvělé, jen např. Anya Taylor-Joy či Ralph Ineson v The Witch předvádí úplný herecký koncern, jenž je o několik úrovní vyšší. 8/10.

plakát

Nekonečná osmička (2019) (studentský film) 

Rozhodně zajímavé zpracování, nicméně z celého kraťasu číší naprostý amatérismus za což z velké části můžou nezkušení neherci. Nechci extrémně kritizovat poněvadž sám natočit něco s přáteli za minimální náklady, a ještě aby to vypadalo jako z Hollywoodu, je až moc velký nárok. Zde se hlavně cení ta snaha a pěkný nápad, bohužel na celé téma je extrémně málo času. Podle mne je nejlepší konečná one shot scéna. Tak uvidíme v roce 2028. 5/10.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Tim Miller to v akčním řemesle rozhodně umí, bohužel mimo akci krapet zaostává. Největším problémem nicméně je samotná logika děje, jenž je naprosto k smíchu a díky které člověk pociťuje velké zklamání. Ale tak ta pitomost se strojem s vlastním myšlením se dá vysvětlit že přece jenom Arnie si na chatě uspořádal setkání aktivistů v čele s Gretou Thunberg (nic proti ní, vím že to myslí dobře) a narušení Lindou Hamilton, basketbalistkou Mackenzie Davis a reinkarnovaným Johnem mu moc nevoní, tak se rozhodne jich zbavit způsobem že jim pomůže aby mu chudákovy staříkovi dali pokoj. Nicméně ono těch děr v logice je ještě více. Sice jsem se nijak extrémně nenudil, ale prostě při pomyšlení na jedničku a dvojku nový Terminator zanechává nepříjemnou pachuť kterou jen oslazuje příjemná a stylová akce. 6/10.

plakát

Terminator Salvation (2009) 

Po akční stránce uspokojivé, nicméně když střílení utichne, krapet slabší (ne však úplně nudné) a scény jenž měli údajně být dojemné, působili spíše otravně. Stejně tak opakování hlášek z předchozích filmů. Co ale hlavně oceňuji na čtyřce Terminátora je to že jde vlastní cestou a liší se od ostatních dílů. Je zábavný a jako pokračování nedělá ostudu sérii (ne tak jako směšná pětka). Celkově je Terminator Salvation zábavná jízda která baví ale nějak extrémně neohromí a člověka trochu mrzí že z toho rozhodně šlo vytřískat krapet víc. Takto to je za slabší čtyři hvězdy. 7/10.

plakát

Smrtonosná past 2 (1990) 

Naprosto zábavná a dokonalá podívaná s hláskujícím Brucem a rozmanitou škálou akčních scén: výborně natočené přestřelky, výbuchy (např. scéna s katapultováním se z letadla, pro mne byla vždy ikonická i mnoho roků před tím než jsem celý film shlédl), honička na skútrech či napínavý souboj na křídle letadla. Sice je to reálné jako fakt že je Země placatá, ale kdyby tvůrci každičkou scénu probírali s fyziky, tak by to pravděpodobně nebyla taková zábava. Takže doporučuji vypnout mozek a užít si tuto jízdu. Jupíjajej! 10/10.

plakát

Mr. Bean (1990) (seriál) 

Sice je to kravina, ale extrémně vtipná, a to hlavně díky ksichtům Rowana Atkinsona a prekérním situacím jenž musí jeho postava ikonického magora řešit, a to způsoby které jsou přímo padlé na hlavu. Jeden ze seriálů mého dětství. 10/10.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Profesionální režie je na místě, jenže že by to bylo tak extrémně děsivé až bych si z toho sedl na zadek, to zas ne. On to vlastně ani není úplně čistokrevný horror, ale spíše záhadné romantické fantasy, na které se dobře kouká, po chvíli je krapet nezáživné ale to před naprostou nudou zachraňují herecké výkony u kterých dominuje Jessica Chastain a později i úžasný a napínavý konec. Navíc tu funguje i to dobové kouzlo, romantika a celková atmosféra. 7/10.