Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (47)

plakát

Muž, který se mi líbí (1969) 

Až nepopsatelně důvěryhodné, krásné, reálné, vtipné, kruté a lidské. Skvělá scéna střídala druhou, jinak němé pohledy Belmonda a Girardot v různých scénách říkaly vše.  Rozumím, že film může část publika neoslovit, záleží na tom, co má člověk v životě za sebou. Perfektní dabing Jiřího Krampola a snad ještě výraznější Varie Zavadské umožňuje českému diváku užít se toto dílo.

plakát

Rebelové (2001) 

Úplná a absolutní filmohudební pecka, i po 20 letech si nemůžu pomoci, ale tento film neměl tenkrát a nemá ani dnes chybu. Scéna, kdy se při opuštění republiky Tereza z auta omlouvá Oldovi stojícímu v sloup na náměstí, je OSKAROVÁ

plakát

Archive 81 (2022) (seriál) 

Škoda, že mě před tím nikdo nevaroval, ušetřil bych dost času. z toho důvodu tak činím já. Je to upřímně otřes, děj se odehrává v 6 ateliérových prostorech, vše v interiéru, vyjma zahrady opuštěné vily, kde nadějný restaurátor renovuje požárem poničené pásky. Přičemž ona náročná renovace tohoto talenta spočívá v odšroubování 4 šroubků z krytu kazety a namotání pásky na nové cívky, aby se následně mohl na obsah záznamu podívat. Děj doprovázený nekonečnými kecy, až jsem si u šestého dílu uvědomil, že nevěřím žádné z postav a naopak jsem si ke každé z nich vybudoval náležitý odpor. Plochý děj o kultu vyvolávajícím jinosvět, seance zaznamenané na VHS kazetách završený úkazem marťana. To bylo asi nejvíc. Viděl jsem dost, ale toto byla obrovský bída. (na recenzi jsem si dal několik dní prostoj, jinak by byla ještě tvrdší).

plakát

Temné léto (2019) (seriál) 

Rozumím všemu, zombie se zdravých lidí se stávají zombie, čím víc zombie, tím hůř. Co ale co nepochopím nikdy, proč se po transformaci člověka na zombie stane zombi skoro nesmrtelná. Respektive zdravé děvče srazí na ulici auto, v bolestech a se zlomeninami téměř umírá, když v tu se z ní stane v zombie a po chvíli vstane a v atletické formě nahání jiné ciivlisty po předměstí. Co víc, vůči kulkám palných zbraní je téměř imunní. Jakože prostřelená holeň zombie nebrání v pohybu, prostřelená žebra nejsou bolestivá, střelba do ruky neznemožňuje zombie bojovat?

plakát

Božena (2021) (seriál) 

Peníze, smrt, peníze, peníze, facka, pláč, peníze, nemoc, facka, peníze, peníze, peníz, smrt. Asi tak bych to shrnul, chápu, že doba to byla krutá, život Boženy žádný med, ale po její smrti v seriálu jsem si snad i za ni oddychl, tedy za tu filmovou postavu. Film nebyl o ničem jiném, než o jejím utrpení až do konce jejího života. Cožpak nejde zachytit nějaké její charakterové vlastnosti, vztah s dětmi, motiv a inspirace psaní alespoň několika nebo jedné povídky? Patrně ne, ne u nás. Kostýmy i dobové aranžmá bylo moc fajn.

plakát

Gentlemani (2019) 

Kdyby byl film obsazený průměrem, neměl by víc než 50%. Pokud hledáte dobře obsazený film, u kterého máte občas mrknout na mobil a vyřídit si trochu korespondence, pak ok. Jinak je to slátanina několika příběhů bez hlubšího myšlenky. Dějově se mi to nelíbilo, některé pasáže si hrály na gangsterky s Al Pacinem, ale vše bylo tak nedůvěryhodné a umělé. Můj problém od kterého se zkouším při hodnocení odprostit je, že jsem film chytl jen s dabingem.. Do kategorie filmů s hodnocením 86% tohle rozhodně nepatří

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Za prvé, jsem fanda Ramba, za druhé, čeho je moc, toho je příliš. Film postavený pouze na jalové REVENGE, a to je za mě na roli kdysi válečného veterána Johna sakra málo. Už první záchranná scéna hlavního hrdiny na koni v záplavených horách mě měla varovat, byla vytržená od filmu, ale asi měla za úkol napovědět, že je John Rambo klaďas těm, co Ramba nikdy neviděli. Následovalo B-éčkové vykreslení zloduchů, naprosto jalový a čitelný scénář, až po finální likvidaci všech záporáků. A kdo může být víc zápornej, než drogový kartel obchodující s bílým masem? Nikdo, takže John likvidoval Mexico. Ti na vlastní a finální funus sice dorazili v 5 autech, ale nakonec jsem počítání nechal někde kolem 30-ky mrtvých těl. Kdyby Rambo nelikvidoval záporáky extrémně agresivně a krvavě, nebylo by tam nic navíc. Ale ani to mi k postavě válečného veterána prostě nesedí. Rambo tedy v roli Johna Wicka, Takena a jiných revenge týpků beroucích spravedlnost do svých rukou..

plakát

Wind River (2017) 

Skutečně velmi silný film, a to po všech stránkách, za mne osobně TOP letošního roku.

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

Myslel jsem si, tak nějak jsem doufal, ze česká kinematografie nemá po Babiovřeskách kam klesnout, mýlka.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Veril jsem tomu od prvni, do posledni minuty a diky tomu mne to vtahlo do deje.