Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V krušných počátcích zombie apokalypsy se skupina zcela neznámých lidí musí semknout a najít v sobě sílu, aby dokázali přežít a dostat se zpátky ke svým blízkým. (Netflix)

Recenze (108)

tkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin, takové více uvěřitelné a surové než na co je běžný divák zvyklý. Postavy jsou víc uvěřitelné a chovají se tak nějak blíže realitě. Roztrhání na více částí tomu také pomáhá. Má to dokonce i slušné hororové sekvence a dobře se tu pracuje s válkou jednotlivce. Ale nějak mě to zkrátka nechytlo za srdíčko. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silnejšie tri hviezdy. Experiment v podobe takmer bez hudobného podmazu hodenej surovej kvázi survival drámy, so všetkými plusmi aj mínusmi, s krásne škaredým opusteným svetom, pocitom beznádeje a ohrozenia na každom kroku, bez zbytočných siahodlhých monológov a dialógov ako v ostatných zombie soap operách. Tu ide o prežitie, tu sa robia len nutné veci, tu sa nemele pantom zbytočne, keď to nie je treba. Škoda že tento inak obstojný experiment rozbíja systém XY kapitol a od polovice klesajúca stopáž. Tam, kde všetko ide smerom k obrovskému dlhému finále, kedy posledná epizóda vyváži za malý krátky film, tam ide Black Summer totálne opačným smerom a posledná epizóda má bez titulkov 17!!! minút. WTF? Čo pozdvihuje tento seriál na lepšie hodnotenie, tak myšlienka, že to pochádza od najpodradnejšej filmovej spoločnosti sveta, keď nerátam jednoosobové homeštúdia a to od ASYLUM-u. WTF2? Vidieť, že to dostal pod svoj dozor Netflix a tak sa dokázalo vykresať niečo aj z ničoho. Tam, kde sa WTD snaží opájať v opulentných trikoch a maskách, tam si táto "behačka" vystačí s motívom ála 28 dní potom. Aj blbé schovávanie sa na streche autobusu, alebo behačka jeden na jedného vo vyľudnenom meste má zrazu niečo do seba. Človek pomaly cíti tú únavu, ktorá by aj v skutočnosti lomcovala so skutočnými ľuďmi. Žiadni šprintéri alebo diaľkoví bežci ako v klasických filmoch, kde aj brucháč naháňa auto cez 10 blokov veľkomesta. Tu sa hrá aj na také veci, ako POZOR - natiahnutá šľacha počas behu. Prečo také "obyčajné hodnotenie"? Chcem viac z tohto sveta, nie postupne menej a menej a chcem zjemniť to kúskovanie na kapitoly. Potom hodnotenie zdvihnem. Polku ľudí to odradí už pri prvej druhej časti. Tí, ktorí to dopozerajú, tak pocítia adrenalín aj atmosféru a pocit beznádeje, frustrácie, únavy a bezmocnosti na každom kroku. Toto hrá na úplne inú strunu ako klasické zombie filmy a za to palec hore a preto naozaj silnejšie tri hviezdy. Nečakajte horor ako v popise, ani triler, skôr survival drámu, malú takmer osobnú, minimalistickú a predsa so svojou vlastnou tvárou a štýlom, nič viac, nič menej. 75% UPDATE po druhej sezóne. Čo bolo dobré, je dobré znova. Čo bolo zlé, je ešte horšie. To rozkúskovanie na minizlomky príbehov už začína byť fakt že silené a kontraproduktívne. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Seriál se zombíkama, sem s nim. Bohužel při sledování jsem se zarazil, že to vypadá jako amatérský seroš z YT a na konci, když naskočil nápis The Asylum, tak bylo jasné, proč je to takové. Výhoda seriálu je, že epizody jsou krátké a relativně plné akce, takže to rychle uteče a člověk ani nelituje toho, že to je o ničem a je tam spousta stupidních postav. Zpracování je bídné jak je u společnosti Asylum zvykem, ale kdo si v jejich tvorbě hoví bude spokojen. 40% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zombie hodně jinak a dost netradičně. Téměř nejdou zabít jsou rychlý.Lidi se mění prakticky hned po nakažení. Co mě tu vadilo je tupost těch postav a nelogičnost v ději, třeba chlápek hledá odemčený dveře a najednou se mu otevřou sami dveře do samoobsluhy, kde jsou plný regály zboží to jako nikdo neraboval či nekupoval potraviny když to vypuklo prostě blbost. Nebo najednou jdou někam pro zbraně a hned ví kde co v té budově je, ale přitom se vůbec nedomlouvají na nějakém plánu co budou dělat. Na konci na tom stadiónu taky dcera tam jako jedna z mála čeká až pro ni přijde máma. A ta stopáž jednotlivých dílů strašně krátká. ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení naprosto nechápu. Za mne žánrová laskomina. Výborná atmosféra a skvělá kamera. Nějak takhle by se to podle mě vážně dělo. Nikdo by nebyl hrdina. Některé otázky a příběhy by zkrátka zůstaly nezodpovězeny a neodkryty. Protože když vám jdou po krku zombie a vy chcete přežít, nemá moc smysl lámat si hlavu kdo je kdo. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (6)

  • Při jedné scéně ve škole řekne Rose (Jaime King) dvakrát po sobě „bylo to dítě“. V záběru ale vydíme, že nepohybuje rty. (Duoscop)
  • Keď Williama a ostatných v aute naháňa čierny Dodge RAM, tak v záberoch z vnútra auta je vidieť, že auto za nimi má zapnuté svetlá, ale v záberoch z vonku nemá. (TheDomoD)
  • Natáčelo se v Beisekeru (Alberta, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama