Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (1 921)

plakát

Old Boy (2003) 

Velká šílenost, korejci jsou prostě úplně jinde a tenhle film má naprosto jedinečnej styl a mysteriozní atmosféru. Zdrcující finále mě dorazilo po už tak těžkým a namáhavým zážitku z celýho filmu. Rozhodně doporučuju, nic pro citlivky.

plakát

Krvavě rudé nebe (2021) 

Netflixu se povedlo uvařit nevídanej mix upírskýho hororu a dramatu o únosu letadla. Zní to hrozně debilně, ale kupodivu to není vůbec špatný. Dobře natočeno, má to tempo, velmi dobrou prokrvenou akci a spoustu napínavejch momentů. Možná bych vytknul 2hodinovou délku na takovej typ filmu, ale díky našlapanýmu obsahu se to dá v pohodě vydržet.

plakát

Svět podle Daliborka (2017) 

Při sledování jsem měl hodně rozporuplných pocitů, mám se smát nebo plakat, těžko říct. Daliborek je velmi zvláštní člověk, máme se mu smát, litovat ho nebo ho nenávidět ? Tyhle pocity se ve mě prali celou dobu a i když jsem se docela dost nasmál, ve finále jsem  Daliborka vyhodnotil jako naprostý hovado a nejvíc mě rozesmutnilo, že takových podobných lidí bude mnohem víc. Klusákův záměr jsem taky asi úplně neodhalil, ale řekněme, že jsem rád nahlídnul do soukromí takovýho ,,specialisty" , není na škodu něco takovýho vidět a slyšet :-)

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Nejšílenější a nejzábavnější komiksovka od prvního Deadpoola. Gunn se tu utrhnul ze řetězu, zřejmě dostal volnou ruku a pořádně se vyřádil. Nekorektní, drsná a černohumorná zábava podle mýho gusta. Kdo neviděl, okamžitě napravit, ujetá, brutální, nepředvídatelná a svižná megazábava pro okrajovější publikum.

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Naprosto přepálenej vizuální digifest, to je jediný co si pamatuju. Tady to tvůrci fakt přehnali, všeho moc škodí. Dbalo se asi tak moc aby to bylo opulentí a zapomnělo se na všechno ostatní, příběh je jedno klišé za druhým, neustálé zpomalené záběry atd , všechno jen na efekt. Někomu to může lahodit, ale pro mě bylo jedna projekce až moc. Šedivej průměr, kterej po chvíli padne do zapomnění.

plakát

Zvrácená (2021) 

Co s hororem, který sice má atmosféru a ne úplně blbou myšlenku, ale neděsí a má odporný efekty jak z televizní estrády. Herci se snaží, napětí docela funguje, ale dalo by se určitě vytřískat víc.

plakát

Black Widow (2021) 

Tenhle origin mě vlastně vůbec nezajímal a kouknul jsem na něj z nudy. Nakonec jsem byl docela překvapenej jak mě bavil. Není moc o čem psát, je to další marvelovka, u který se nesmí úplně přemýšlet a ,,jen hltat". Scarlett je k sežrání a její parťačka Florence Pugh mě začíná hodně bavit, skvělej výběr. Akce byl dostatek a byla fajn, příběh přijatelnej, nic náročnýho, dobrá zábava :-)

plakát

Late Phases (2014) 

Velmi sympatická a malá vlkodlačí pecka. Nick Damici je skvělej mrzout i když chvíli trvalo než jsem si ho oblíbil. Vlkodlaci sice vypadají blbě, ale umí správně napáchat krvavou paseku, tak jak má být. Nejlepší na tomhle filmu je, že se s tím prostě nesrali, žádný zbytečnosti, jednoduchý, úderný a jasný. Určitě jsem viděl lepší vlkodalčí horory, ale ve finále proti tomuto moc nemám, slušnej nadprůměr.

plakát

Klasický horor (2021) 

O klasický horor se tedy určitě nejedná, ale sympaticky pomrkává po slavnějších příbuzných tohoto žánru a nebojí se o ně opřít a tady mi to ani nějak nevadilo, protože se s tím dobře pracovali. Spíš jsem zase bojoval s většinou postav, protože to jsou classický dementi, ale čert je vem, účel splnili. Moc se mi líbila atmosféra, temné prostředí, opuštěné místo a podivný kult, všechno co mám rád na jednom místě. Dokonce jsou tu i velmi děsivý momenty a solidní WTF finále. Není úplně moc co vytknout, když nebudete mít velké nároky, za mě dobrá hororová jednohubka, která funguje jak má.

plakát

Ichi the Killer (2001) 

Nemůžu popřít, že taková porce násilí, krve, vnitřností a uřezaných končetin mi nedělala docela dobře, ale je to asi jediný důvod proč jsem vydržel do konce. Ichi je vlastně komiksový hrdina a jako komiks jsem to vnímal, samozřejmě komiks dle Miikeho, tedy šílená ujetost plná nekompromisní brutality. Já se snažil celou dobu nastavit na stejnou vlnu, ale v tomhle případě to prostě nešlo, ani skrze postavy nebo příběh, nic. Kromě násilností tu není nic poutavýho nebo zábavnýho. Bohužel, trochu mě to mrzí, ale opravdu mě to moc nechytlo.