Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (757)

plakát

Zpráva (2020) 

Tak významné téma a tak hubený výsledek. Scénář je dost nepovedený (nebo odbytý): kdo z diváků o akci Wetzlera a Vrby nic neví, musí se v ději ztrácet a hodně věcí nepochopí. Vše je jen naznačené, zkratkovité. Jako by tvůrci vycházeli z představy, že ten příběh všichni znají, a proto se není třeba zdržovat vysvětlováním detailů a souvislostí. Ani režisér se nevytáhl, film postrádá napětí, emoce. Nic ve vás nezanechá, což je - obávám se - pravý opak toho, čeho chtěli autoři dosáhnout. Celé to působí jako povinná zakázka, která byla zpracována z povinnosti a ne z tvůrčího zaujetí. John Hannah vystupuje v jediné 10minutové scéně, která je natočena v jednom záběru (asi se J.H. nechtěl na tomto projektu angažovat ani o minutu déle, než musel).

plakát

Co ste hasiči - Hořící pták (2021) (epizoda) 

Nepovedený pokus o nové Chalupáře. Komedie bez humoru + toporné romantické scény se Sabinou Rojkovou + neherec Petr Rychlý s trapným plnovousem v hlavní roli rovná se průser. Václav Kopta je teď úplně všude a už se mi začíná přejídat, i když je to jinak sympaťák. A štve mě taky Jana Bernášková, kterou její manžel (Merkner) neomaleně tlačí do všech projektů, na nichž pracuje. Dalším dílům už šanci nedám, ztráta času.

plakát

Zátah 2 (2014) 

První díl byl nepřetržitá akce, což bylo fajn. Ve druhém tvůrci změnili žánr na gangsterku, takže děj je tentokrát komplikovanější (koho ale u těchto filmů zajímá děj ?) a spoustu času se zbytečně a nudně žvaní. Pořádná akce začne vlastně až v poslední třetině filmu. Což o to, akce vypadá většinou dobře, ale to mi nenahradí tu nudu ve zbytku 150minuvého (!) snímku.

plakát

Sněženky (1920) odpad!

Hezké zasněžené exteriéry, nicméně to je jediné plus tohoto filmu, zbytek je bída. Velmi amatérsky natočeno. Děj je velmi primitivní a slouží jen k tomu, aby se Slavínský neustále předváděl, jak umí lyžovat. Měl se radši víc věnovat režii, zvláště vedení dětských herců, to jsou hrozná dřeva.

plakát

Pan Church (2016) 

Přeslazený sentimentální kýč, který se vás za každou cenu snaží dojmout, což se mu v mém případě nepodařilo. Ve filmu snad není jediná záporná postava, všichni jsou takřka andělé, všichni se mají rádi, jsou na sebe hodní, jsou dobří, chápaví a laskaví. Všechno plyne poklidně, nedramaticky, nudně, jako když čtete dlouhý životopis, který není vůbec zajímavý. Starosvětský film, který by se dobře vyjímal před 50 - 60 lety.

plakát

Letní kemp (2021) 

Hlavní dvojice je sympatická, parodie na Pan a paní Smithovi taky potěší, ale to je z kladů asi všechno. Předvídatelný příběh bych skousl, kdyby ty písničky za něco stály. Jenže nestojí a ani jednu z nich nemám potřebu slyšet podruhé, což je u muzikálu docela problém. A ta protivná křesťanská agitace tomu taky nedodá.

plakát

Josef Kajetán Tyl (1925) 

Nenápaditě zpracovaný Tylův životopis. Přemíra titulků. Většina filmu je hodně zkratkovitá, až po 90 minutách film zpomalí a teprve poslední zhruba třetina, líčící Tylův úpadek a jeho umírání, je docela působivá. Takový kdyby byl celý film, mohl bych ho hodnotit výše. Štěpánek většinou nemá co hrát, a když už má, tak to kazí přehnanou teatrálností. Postava Voříška jako komický element má příliš mnoho prostoru, i když Veverka je z herců asi nejlepší.

plakát

Svatý Václav (1929) 

Tyhle státní zakázky dopadají vždycky stejně: jako neinvenčně natočená nevzrušivá nuda. Umělecký podprůměr. Holt hodně peněz nezaručí umělecké zpracování (to se týká i dnešních agitek). Je to natočeno podle katolických not, takže rozvržení postav je černobílé, všechno je přehnaně patetické, režie téměř amatérská, bojové scény nezvládnuté. První část filmu je zkratkovitá, druhá, zachycující přípravy na vraždu Václava, je naopak natahovaná až k nesnesení. Herci nemají co hrát, obzvlášť chudák Zdeněk Štěpánek vůbec netuší, co si s touto rolí počít.

plakát

Utajený pasažér (2021) 

Bohužel, postavy v tomto filmu se chovají nikoliv na základě logiky, ale podle současné politické korektnosti. Logicky by posádka přebytečného pasažéra zapíchla, ale to jaksi v tom případě nejde (BLM), ani Asiat nesmí zemřít, takže se nakonec obětuje SPOILER !!! kdo asi... Anička. Kvůli té politické korektnosti je vývoj děje hrozně předvídatelný. Mimochodem, Anna Kendrick určitě není herečka, která by se typově hodila na astronautku, natož na lékařku, vlastně se nehodí na nikoho, kdo má dokončenou střední školu bez maturity. Ale dívá se na ni hezky, to zase jo. A Toni Collette mi stále víc připomíná Ivanu Chýlkovou...

plakát

Babička (1921) 

Spíše ilustrace nejznámějších pasáží knihy než plnohodnotný film. Červenková předpokládá, že divák knihu četl, a tak se nezdržuje expozicí, vysvětlováním, začátkem ani koncem. Ale není to zase tak hrozné, dívat se na to dá.