Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (122)

plakát

Co kdyby...? - Co kdyby... Nebula vstoupila do Nova Corps? (2023) (epizoda) 

S tím neustálím zabíjením a zesměšňováním Thanose mě tenhle seriál i jeho tvůrci začínají pěkně sr*t. Jinak samotná epizoda je za mě spíš průměrná sci-fi detektivka s cool Nebulou a Howard Duckem která jen znovu dokazuje že tvůrci seriálu se neumí pořádně odvázat co se týče nápadů s konceptem "What If" a místo toho jen jak by řekl Ultron "Kloužou po povrchu, ale už je nenapadne podívat se dovnitř."

plakát

Hořkých sedmnáct (2016) 

Hezké pubertální drama/komedie s výbornou Hailee v hlavní roli, sympatickými postavami a vyváženým množstvím mezi humorem a vážnými scénami. Osobně bych, ale víc rozvinul postavy Kristy a mámy Nadine, dal víc prostoru vztahu mezi Nadine a panem Brunerem kdy ty jejich rozhovory byly asi mé nejoblíbenější části filmu a dopiloval závěr, který působil trochu zvláštním dojmem že jsou najednou spolu všichni v pořádku. I tak se mi to, ale líbilo a jsem rád že jsem se k tomu konečně dokopal.

plakát

Tenkrát v Americe (1984) 

Čtyři hodiny (s druhým zhlédnutím vlastně osm hodin) pryč. Nelituju ale ani jediné sekundy kterou jsem u tohohle kolosu ztratil. Vedle jedničky kmotra asi zatím nejlepší mafiánskej film co jsem zatím viděl. Má to nádhernou kameru, atmosféru 20-80 let, hudbu a hlavně emoce které jsou silné i neustále jiné i u takových "šedých" postav jako je Noodles. Prostě krása.

plakát

Tajná invaze - Sliby (2023) (epizoda) 

Původně jsem chtěl dát jen čtyři hvězdy, ale když vidím na kolika procentech je už první epizoda a když znovu vidím že MCU divákům už se nedá zavděčit tak tomu tu pátou prostě dám. Když je teď od marvelu něco vtipné a plné akce tak se nadává že je to furt to samé dokola a že marvel neumí být vážný, komorný a dát těm filmům rukopis daného režiséra. Když se, ale marvel rozhodne být vážný, gradující, víc o postavách a dát filmům ten ksicht režiséra tak je to zase nuda, děs a prostě sr**ka(ideální příklady jsou bohužel Eternals, Multiverse of Madness, Wakanda Forever a teď i Secret Invasion). Samozřejmě prostoduché fan servisy jako No Way home, kde je každá druhá postava a herec z předchozích filmů a humor a akce od začátku do konce jsou mistrovská díla bez ohledu na to zda to má nějaký ksicht nebo jestli to tvoří díry v ději těm předchozím filmům.

plakát

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi - Volba (2022) (epizoda) 

Já se vlastně Dookuovi nedivím že poté odešel a že zanevřel oči nad senátem, republikou i řádem jediů. Korupce senátu je cítit na každém kroku a nadržování od rady jediům co je poslouchají jako třeba právě Mace Windu je vyloženě smutné.

plakát

Tarzan (1999) 

Já ty staré disneyovky prostě miluju. Tohle je za mě jeden z nejkrásnějších a aktuálně možná i jeden z nejlepších animáků ever, který táhne nádherná animace, sympatické postavy, jednoduchej a přesto krásnej příběh o dospívání a nalezení sebe sama a HLAVNĚ vyníkající hudba a vztah mezi Tarzanem a jeho mámou. Že mě ti dva dojmou hned v prvních dvaceti minutách filmu jsem opravdu nečekal. Škoda jen že dnes už se tyhle animáky s touhle animací a srdcem tolik netočí.

plakát

Shazam! Hněv bohů (2023) 

Po dost průměrné jedničce a odporných trailerech jsem měl nulové očekávání a ve finále jsem vlastně dostal to co jsem čekal. Podobnou koninu  jako byla jednička s odporným cgi, akcí bez nápadu a náboje, nevýrazným mladým obsazením, fajn Levim jako chlapcem v dospělém těle, ale děsným jako superhrdinou a furt nudným i když záživnějším finálem. Na druhou stranu to mělo opět fajn rodinný prvek, výraznější záporáky než byl Sivana, sympatičtějšího Ashera Angela a i přes Leviho i tentokrát zajímavějšího Billyho jako hlavní postavu. Celkově vlastně opět nelituju toho že jsem na to do kina nešel a vlastně i doufám že jestli Gunn se Safranem někdy v budoucnu postavu Captain Marvela použijou tak že ji uchopěj už trochu dospěleji a hlavně že už ji nebude hrát Levi.

plakát

Vybíjená (2004) 

Nehorázně skvělá zábava s fajn Vincem Vaughem a parádním Benem Stillerem. Kdykoliv ten chlap něco vypustil z pusy tak jsem se řechtal přes celej dům. Na nově oznámenou dvojku rozhodně půjdu a doufám že se všichni co se na jedničce podíleli vrátí. Hlavně Ben jako Goodman prosím.

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023) 

Audiovizuálně skvělá hororová a správně evil dead ujetá jízda s originálními vraždami a fajn obsazením(Alyssa si tu krade každou scénu), která se bohužel na původní filmy Raimiho moc nechytá, trpí klasickým hororovým syndromem v podobě hloupích postav, od půlky filmu předvídatelným dějem a které se ve strašidelných chvílích bohužel nedaří vystavět atmosféru dostatečně na to aby se divák leknul. Hold i když si myslím že tu o to rozhodně nešlo tak Raimiho překonat zkrátka nelze. 6/10