Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Daae 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě hodně odlišný Tarzan od toho, co vystupuje v úžasných knihách E.R.Burroughse. Tato disneyovka potěší na duši, i když nepatří mezi ty nejlepší. Jane v podání Minnie Driver je prostě kouzelná a říkejte si co chcete, ale sloni jsou nejlepší africká zvířata vůbec :-) Ze Sabora jde opravdu mráz po zádech a vůbec ta akce je na disneyovské poměry na jedničku. Dokonce i Claytonova smrt je docela otřesná. Film samotný bych nejspíš ohodnotila ***, avšak za krásnou hudbu Phila Collinse musím jednu * přidat. Strangers like me má krásný text, Son of man je neskutečně nabité energií a You'll be in my heart pohladí rozechvělou duši. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná rozprávka,ktorá poteší srdce dieťaťa a aj dospelého.Rozhodne ju odporúčam na pozeranie s deťmi a podobne.Je milá a nápaditá.Aj keď je jasné čo je to Tarzan.Aj tak prináša vtip a pekné momenty,ktoré ocenia ja viem sa znovu opakujem najmä najmenší diváci.Páčilo sa mi to a rozhodne si to môžem pozrieť aj znova. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

To je přesně to, co jsem potřebovala. Krátký, jednoduchý a bezstarostný animovaný film, který zvedne náladu. Byla to taková oddechovka, u které jsem se pobavila, nemusela jsem sledovat titulky, ani moc přemejšlet. A přesto, že už je tomu 10 let, tak už tady je znát, že ta animace je prostě zábavná, nápaditá a skoro dovedena k dokonalosti. Moc se mi to líbilo.. Tarzane :) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

37. celovečerní Disney Obdobně, jako jsem se rozčílila nad Disney verzí Zvoníka, Tarzana musím naopak pochválit. S veškerou láskou a úctou k Burroughsovi je Disneyho Tarzan nádherná záležitost. Ona to ostatně byla skutečná výzva, protože, aby se Tarzan mohl pohybovat jako muž-zvíře, to by žádný živý herec nedokázal. Čili animovaný film byl ideální volbou. U myšáků také přišli na odlišné zobrazení vztahu uvnitř Tarzanovy zvířecí rodiny a dokonce i Jane se jim povedla, aniž by to musela být klasická dámička v nesnázích, což velmi kvituji. Celkově animace na výborné úrovni, songy má na svědomí Phil Collins (v české verzi Petr Muk) a celé to dává větší smysl, než většina adaptací, kterých jsme se dočkali po roce 1912. Docela se těším na celou trilogii direct to video. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Tarzan je takový mírně nadprůměrný animák z Disneyho tvorby. Je na něm vidět vysoký rozpočet, akce je dynamická a vypadá velmi dobře. Odchýlení se od předlohy je očekávané, ale obzvlášť na konci už docela přehnané. Když to srovnám s Pocahontas, tak samotná animace se mi líbí o něco méně, ale příběh je svižnější a nenudí ani chvilku. Hudbu Phila Collinse moc nemusím, ale tady docela seděla. Lepší 3 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Aby animátoři přesně zachytili pohyb Tarzanova těla při sjíždění kmene, inspirovali se pohyby skatera Tony Hawka. (D3VIL)
  • Soundtrack k originálnímu znění nazpíval Phil Collins, který mimo jiné získal Oscara za píseň "You'll Be In My Heart". (Aknah)
  • Podľa tohto filmu vznikla v roku 1999 videohra s názvom Tarzan Action Game, ktorá využíva niektoré časti z filmu. (Kub_ees)

Reklama

Reklama