Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Horor

Recenze (241)

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Bravurní western, je opravdu s podivem že evropské státy dokáží natočit film z kultury, kterou je nám více než vzdálená. Velké díky patří především Clintu Eastwoodovi, který se zhostil role opravdu výtečně. Bravo, a tleskám!

plakát

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 

(Viděno 29.3. na Třebíčské premiéře.) Seriál jsem neviděl, ale film mě nijak zvlášť nezaujal. Ať už je to tím že neznám tak dobře charaktery postav, nebo přílišnou "televizností". Párkrát jsem se zasmál, ale to na film který běží v kině rozhodně nestačí. Na druhou stranu se mi líbily herecké výkony hlavního protagonisty, jemuž dobře sekundují i ostatní - například pan Vetchý.

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Omluvte mě, ale jsem na vážkách. Na jedné stranu tu máme příběh o sirotkovi, který ztratil rodinu a žije na vlakovém nádraží, a na straně druhé jakousi poctu filmařskému řemeslu. Musím přiznat že jsem byl dost zklamán, když jsem zjístil jakým směrem se film po druhé polovině vydal. Chtěl jsem aby Hugo dál hledal informace o jeho otci. Leč nebylo mi to dopřáno. Ono sledovat film kde se mluví o vzniku prvních filmů a o jejich tvorbě se mi zdá zkrátka nevhodné. Dost často mi to poté připomínalo dokumentární film, a také jsem se v některých pasážích až nudil. Jak už bylo napsáno u jiného uživatele, je to takový druhý Tintin - pěkně se na to dívá, ale je to jaksi bez duše. Naopak se mi líbila postava inspektora, v podání pana Cohena, a postava malé holčičky v podání Chloë Grace Moretz, kterou znám hlavně z filmu Kick ass. Oscara za kameru si to určitě zasloužilo. (Viděno v HD, v originále)

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Nebylo to tak špatné jak jsem si myslel. Jen škoda že je to tak americké. Nejvíce mě zklamaly postavy, byly příliš ploché a nezajímavé. Původní Věc byla postavena na atmosféře, jenže tady se ji pokoušejí jen napodobit a podle mě ne moc dobře. Potěšila mě dobová stylizace, přeci jenom se jedná o prequel, dalším potěšujícím faktorem je přítomnost Norštiny a s tím spojené anglické titulky, takový jev se dnes moc nevidí.

plakát

Tintinova dobrodružství (2011) 

Čekal jsem od toho víc.. Technicky téměř dokonalé dílo, které sráží dolů plochý scénář. Především mně pak zklamal konec, který neměl potřebnou gradaci a vypadal jako byl sešit horkou jehlou. Souhlasím s ostatními názory na tomto fóru, a to, že je to efektní ale jaksi prázdné.

plakát

Hrůza v Connecticutu (2009) 

Výborný duchařský film, ani jsem nečekal že se v této době někdo konečně odhodlá natočit film kde nestříká proudem krev a nepadají hlavy. Podívat se na tento film chce pořádnou odvahu a pevné nervy - je dost pesimistický, tím ale neříkám že je špatný, jen vydržte a budete překvapeni jako já.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Pro mě zajisté největší překvapení roku. Původní planetu opic jsem nikdy neměl nijak zvlášť rád, ale toto mi naprosto vyrazilo dech. Už od první minuty vás příběh vtáhne a nepustí. Obdivuji naprosto dokonalou práci animátorů, že dokázali stvořit tak dokonalé postavy všech "šimpanzů". Z toho plyne i velká gratulace "herci", který ztvárnil Caesara, naprosto dokonalá gestikulace a výrazy tváře. Opravdu, ti primáti v sobě mají více citů a rozumu než leckteří lidští herci. Chtěl bych také vyzdvihnout výkon kameramanů, naprosto skvělé záběry co vás přitlačí k židli. Myslím, že nemá cenu dál rozepisovat, jak ohromná síla z tohoto filmu pulsuje. To musíte vidět!

plakát

Auta 2 (2011) 

Nikdy bych neřekl že bych mohl dát filmu od Pixaru dvě hvězdičky, ale stalo se tak. Animátoři sice opět zvýšili taťku na poli animace ale kam se poděl příběh? Naprosto nudný a nezajímavý. Vsadit do hlavní role Buráka byla opravdu špatná volba, navíc když ho zasadí do otravného příběhu alá James Bond. Nebýt pěkné animace a plno různých detailů, navíc skvěle ztvárněná hlavní města závodů, jednalo by se o totální průšvih.

plakát

Uvězněni v čase (2007) 

Velice zajímavý film, filmy s tématikou cestování času mám rád. Navíc je to španělský film, pro které mám slabost. Postupné rozplétání příběhu bylo velmi dobře zvládnuto, jen si nejsem jistý zda jsem ho dobře pochopil. Myslím že jsem ho pochopil správně, respektivně jestli ano, tak je tam pár logických chyb. Jen mi vadilo nelogické a hloupé chování Héctora a značná předvídatelnost. Když to shrneme tak jsem spokojen, navíc je to důkaz, že se dá natočit kvalitní a působivý film i bez milionových nákladů.

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Nebýt závěru tak půjdu s hodnocením ještě níž, protože to předtím bylo vyloženě ohrané a nudné. Příběh neměl spád a jediné co ho zachraňovalo byly bojové scény a nádherně ztvárněné prostředí. Celkově takový pohodový nenáročný film na večer.