Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (67)

Murder-Set-Pieces

Murder-Set-Pieces (2004)

Aby dostal film rating NC-17, muselo být vystřiženo 23 minut brutálních scén. Žádný film v historii nebyl dosud kvůli ratingu takhle zkrácen.

Murder-Set-Pieces

Murder-Set-Pieces (2004)

Ve filmu je zavražděno 30 lidí a vypotřebováno 55 galonů umělé krve.

Murder-Set-Pieces

Murder-Set-Pieces (2004)

V mnoha zemích je film dodnes zakázán, v některých byl uvolněn až několik let po natočení.

Drsnej Shaft

Drsnej Shaft (2000)

Jedná se o velice volný remake staré trilogie o Shaftovi z roku 1971, 1972 a 1973.

Yi bo la bing du

Yi bo la bing du (1996)

Veškeré vydané verze tohoto extrémně násilného a brutálního filmu prý byly v některých svých částech cenzory vystříhány. Údajně neexistuje oficiální verze, která by byla cenzory nedotčena. Film byl původně mnohem více násilný a brutální. Necenzurovanou verzi vlastní pouze režisér sám, ale má zakázáno ji kdekoliv produkovat...

Wu shu: Ji mi dang an

Wu shu: Ji mi dang an (1993)

Jedná se o další extrémní HK CAT III explotation snímek, brutální akční film, který se v poslední třetině zvrhne v kruté horrorové drama.

Ba xian fan dian: Ren rou cha shao bao

Ba xian fan dian: Ren rou cha shao bao (1993)

Anthony Wong Chau-Sang získal za hlavní roli v tomto filmu cenu na 13th Hong Kong Film Award v roce 1993 jako nejlepší herec v hlavní roli.

Ba xian fan dian: Ren rou cha shao bao

Ba xian fan dian: Ren rou cha shao bao (1993)

Média později roznesla, že Wong Chi Hang zbytky těl obětí servíroval hostům. Toto však nikdy nebylo dokázáno a pozitivně zjištěno. Proto je to považováno spíše za "urban legend", která se stala nejvyprávěnější kriminální historkou v Macau, Hong Kongu a Kuang-tungu.

Ba xian fan dian: Ren rou cha shao bao

Ba xian fan dian: Ren rou cha shao bao (1993)

Film volně vychází ze skutečné události, ale není přesnou rekonstrukcí. V roce 1985 vyvrhlo moře v Macau kusy lidských těl. Policie zjistila, že by se mělo jednat o ostatky čtyř osob. Po osmi měsících policie obdržela dopis, kde bylo varování a informace o zmizení deseti osob - majitele restaurace "Baat-Sin", dalších osmi členů jeho rodiny a jedné najaté pracovnice. Policie po delším vyšetřování zajala pracovníka jménem Wong Chi Hang, který se nakonec přiznal k zavraždění všech deseti osob. Před tím, než měl proběhnout soud, však Wong Chi Hang spáchal v cele předběžného zadržení sebevraždu.

Krvavý sport

Krvavý sport (1988)

Odkaz na skutečný život Franka Duxe je podle mnoha zdrojů nesmysl. Dux měl být členem tajné služby a při výkonu své "mise" se měl dostat mezi asijskou mafii. Byl údajně okolnostmi donucen bojovat v kumite, které nakonec vyhrál... Později se zjistilo, že Dux je velký lhář a spoustu skutečností o svém životě si pravděpodobně vycucal z prstu...

Amore tossico

Amore tossico (1983)

Štáb měl zákonem zakázáno při scénách aplikace drog používat skutečné drogy, tyto drogy narkomanům obstarávat, předávat nebo je u sebe držet. Proto ve scénách injekční aplikace narkomané plní injekční stříkačky neutrální lékařskou substancí a ty si pak vpravují do žil.

Amore tossico

Amore tossico (1983)

Ve filmu hrají skuteční narkomané, které tvůrci filmu "sebrali z ulic".

Amore tossico

Amore tossico (1983)

Film měl téměř mizivý rozpočet a byl hotov za 1 měsíc.

Žár

Žár (1981)

Na scénách vražd se podílel mistr svého oboru Tom Savini.

Nechoďte do lesů

Nechoďte do lesů (1981)

Film byl pro zobrazování brutálních scén, vražd a krve jistou dobu na seznamu "videonasties" filmů ve Velké Británii a v jiných zemích byla jeho projekce zakazována.

Vyvrhel z pekla

Vyvrhel z pekla (1981)

Film byl umístěn v UK na počátku 80. let na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování násilí, brutality, nahoty, sexu apod. Film je v UK stále zakázán a téměř bez šance dostat se někdy na pulty dvd půjčoven či prodejen ...

Nechoďte do lesů

Nechoďte do lesů (1981)

Film je často označován za jeden z nejhorších "slasherů" historie filmu. Své přívržence a nadšence si však postupem času našel u okrajového publika vyhledávající horrorové trashe.

Reklama