Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv newyorské policie John Shaft vyšetřuje incident, jehož obětí se stal mladý černoch Trey Howard. Shaft zatkne arogantního mladého bělocha Waltera Wadea. Podle výpovědi Treyovy přítelkyně je v baru napadl, a když ho Trey zesměšnil, tak ho venku brutálně zmlátil. Když Wade o umírajícím mluví s pohrdavým úsměškem, Shaft ho srazí k zemi pěstí. To je však jediný trest, který Wadea za zločin čeká. Syn vlivného obchodníka je propuštěn na kauci a vzápětí zmizí ve Švýcarsku. Mnohem vážnější důsledky má incident pro Shafta, který přijde o místo. O dva roky později pracuje Shaft v protinarkotickém oddělení jiného okrsku. Krátce po úspěšném zatčení drogového bosse dostane zprávu, že se Wade tajně vrací. Nasedne do limuzíny, kterou řídí Shaftův komplic Rassan, a detektiv ho vzápětí zatkne. Soudce Bradford ho však znovu propustí na kauci. Zuřící Shaft se rozhodne odejít od policie a dostat vraha po svém. Uvědomuje si, že rozhodující je svědectví barmanky Diany, která krátce po vraždě zmizela neznámo kam. Wade se ji pokusí umlčet dřív, než ji najde Shaft. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání...Od "Drsnýho Shafta" jsem čekal poměrně nenáročnou, ale zábavnou detektivku s výborným Samuelem Jacksonem a slušnou atmosférou...A dočkal jsem se jen z malé části - po pravdě jsem se u televizní obrazovky docela nudil, což má zajisté na svědomí především opravdu jednoduchý scénář bez napínavějších okamžiků a zvratů. Navíc poslední desetiminutovka finální "multikonfrontace" svojí rychlostí působila oproti předcházejícímu pomalejšímu tempu dost rušivě. Tím pádem i výsledná atmosféra přichází vniveč...Naštěstí tomuto snímku vévodí Samuel Jackson - jeho Shaft je opravdu drsný, ale rovný chlap a právě on je tím hlavním pilířem filmu...A na závěr musím zmínit ještě jednu věc, kvůli které se na "Drsnýho Shafta" nekouká zas až tak hrozně - a tou je oblečení hlavního hrdiny (+ Vanessy Williams) od (jako vždy) skvělého Giorgia Armaniho. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Velice slušná akční-krimi ve stylu 70. let, kterou jednoznačně táhne patřičně drsný Samuel L. Jackson v hlavní roli. Mimo něj pak stojí za pochvalu zejména dobrá atmosféra s příjemným hudebním (David Arnold) a písničkovým podkresem..)) p.s. roli shaftova strýčka hraje původní představitel Shafta, Richard Roundtree.. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Prapodivný pokus o remake či spíše svérázné vzdání pocty drsňáckému černému šerifovi, při sledování jehož dobrodružství se kdysi mladý Samuel L. Jackson zjevně dost bavil. I tahle jeho zábava však asi byla dosti svérázná, protože bijec v "barvách" policejního týmu jednu chvíli řeší "problém" dost brutálně na to, aby se vám poněkud příčilo označit něco takového za svěží přístup, ale jste za to tvůrcům vděčni, ale jindy se chová jako ochotník a vypouští z úst nabídky kvalitního sexu, které znějí jako od Chefa ze South Parku. Připusťme, že to mohlo v sedmdesátých letech být cool, ale moje pochopení pro tyhle věci má svoje hranice, a ty bohužel v tomhle případě končí ještě před českým dabingem, který tomu nasazuje korunu. Ostatní si vedou obdobně - zápletka s hajzlem Christianem Balem je poměrně realistická a překvapivě neokoukaná od začátku až do konce, ale bohužel se proplétá s hajzlem číslo dva, a ten je tak originální, že je hodně daleko za čárou ohraničující úzení WTF!?!? Výsledkem je pohromadě vůbec nesedící poloakční cosi, v čem jsou bez problémů jen dvě věci - 1) hadry od Armaniho a 2) Richard Roundtree, který hraje "svého vlastního" strýce a dost si to užívá. Tohle prostě nevyšlo a žádná druhá šance z mé strany nebude. 50% a nazdar. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.......S.L.J.  ok uveriteľný -pozerateľný.....V.W. ako už trocha vädnúca okrasa....CH.B.záporák len priemerný.....príbeh naivný a to dosť.....napr.za kauciu nie je boháčovi problém dať 1 mil dolárov.....ale za zabitie svedka musí predať rodinné šperky v cene 40 tis.dolárov....čakal som viac - tej drsnoty ozaj skromne...."nedochutené" ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pokud máte nějaký problém, Shaft je tu od toho, aby jej vyřešil. Sice to není vždy v rámci zákonů (a to je Shaft polda!), ale co už, účel světí prostředky. Jenže když je soudem díky svému zámožnému otci dvakrát osvobozen (resp. propuštěn na kauci) vrah černošského kluka, Walter Wade (Christian Bale), nezbývá Shaftovi , než aby vzal spravedlnost do svých rukou... Jedno se nedá tomuto filmu rozhodně upřít - to si takto pustíte dvd, sednete na gauč a než se nadějete, jsou tu závěrečné titulky. Ve filmu není žádné hluché místo, u kterého byste začali pokukovat po hodinkách kdyže to bude vlastně konec nebo se nedejbože začali nudit. Na druhou stranu, pár dní po shlédnutí filmu si už horkotěžko bude divák vzpomínat, o co vlastně ve filmu šlo. Jediné na co se rozhodně nedá zapomenout je herecký koncert - jak Samuela L. Jacksona, tak i jeho protivníků, Christana Bale nebo Jeffreyho Wrighta (ten tu obzvlášť exceloval).. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se o velice volný remake staré trilogie o Shaftovi z roku 1971, 1972 a 1973. (Flipnic)
  • Počas celého filmu vystriedal Shaft (Samuel L. Jackson) celkovo 9 verzií oblečenia, z ktorých boli všetky čiernej farby. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením filmu bol názov Shaft Returns. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama