Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (2 050)

plakát

Fear, Inc. (2016) 

Zhruba do poloviny filmu jde o výtečnou a pro mě pětihvězdičkovou zábavu, jejíž chytrá stavba se ale postupně tvůrcům rozpadne pod rukama, začnou kupit jeden nesmysl za druhým, až se sami zadusí směšnou prvoplánovostí. Mohlo jít o velkou událost, takhle zase jenom průměr.

plakát

Polda - Probuzení (2016) (epizoda) 

Pohodová věc, ve které chutnou dřeň generují povedené fórky, odlehčený tón a herecké výkony ústřední dvojice, přičemž "krimi" zápletka je jenom do počtu. Zážitek ale trochu snižuje přemrštěná stopáž.

plakát

Několik životů (1985) (TV film) 

Brilantně vystavěná studie psychického rozkladu jedné obětavé duše, jejíž úžasnost všichni ocení až teprve tehdy, když padne na úplné dno, kam ji předtím s pasivně-agresivní útočností dokopali.

plakát

Rovnováha (1983) (TV film) 

Nejtěžší je najít Rovnováhu při hodnocení tohoto filmu, a to mezi dvěma a třemi hvězdami. Tak já dám tři, páč mám dobrou náladu.

plakát

Bakaláři - Spánek (1980) (epizoda) 

Spin-off k Vrchní, prchni!, aneb jak to vypadalo, když šel knihovník Vrána na zálety.

plakát

Oddělení zvláštní péče (1980) (TV film) 

Sociální kurátorka chovající se jako Matka Tereza, s nekonečnou trpělivostí pomáhající těm, které společnost už předem zavrhla. K tomu pár chlapů, co maj srdce na správným místě, neodsuzující holka od vedle a idealisticky-mravnostní agitka je na světě. Anebo ne? Záleží jen na úhlu pohledu. Já si volím ten, ve kterém jsou postavy tohoto příběhu životné a o jejichž existenci nepochybuji ani v našem reálném světě. Stejně tak ve vyřčených moudrech, které zde zazní, nespatřuji podbízivou prvoplánovost, ale hlubokou pravdu. Protože chci.

plakát

Deb a noc oživlých mrtvol (2015) 

Bridget Jonesová řeší zombie epidemii. A je to velká sranda, možná ne plnopálková, ale jelikož jde o můj nejoblíbenější subžánr, rád přihodím.

plakát

Rapl - Krvavý revír (2016) (epizoda) 

Slušný díl, potěšily některé vtípky (Kuneš a Angličan), jen kdyby nebyl vrah jasný hned od začátku, a to ne z důvodu chytré dedukce, ale protože je brzy zřejmé, komu patřil špatně rozmazaný obrys postavy stojící nad mrtvolou.

plakát

Slavnostní koncert při příležitosti 80. výročí narození prezidenta Václava Havla (2016) (koncert) 

Důstojná pocta, hlavně že trojice současných politiků nekecala moc dlouho. Projev Pitharta byl oproti tomu správně naléhavý, škoda, že to Péťa v závěru nezvládl, nechal se unášet potleskem a ne a ne se mít k odchodu, což nakonec přimělo zmatené publikum k povstání, jakoby šlo o poctu jemu a nikoli Václavu Havlovi.