Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (451)

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Nejvíce jsem se těšil na nějaké mimozemšťany, tajemná zmizení, mutanty a kdo ví co se ještě objevilo v seriálu a mohlo být i tady. Bohužel neobjevilo. Akta X jsou především o záhadách a ufounech. Proto jsem z filmu zklamán. Chtěl jsem vidět Akta X a místo toho se ke mě dostala celkem obyčejná detektivka. Alespoň že Fox Mulder (David Duchovny) nezklamal.

plakát

Alenka v říši divů (1951) 

Neskutečně ujetá pohádka, která je i po tolika letech perfektní. Vyhýbá se standartním klišé a pohrává si s divákovou fantazií. Zvířátka poskládaná z různých předmětů jsou opravdu výjimečná, ani ostatní postavičky se nenechávají zahanbit a jsou hodna zapamatování (třeba král a královna). Díky Alence jsem také získal nový důvod ke každodenním oslavám, protože jsem zjistil, že existuje den nenarozenin! :-D

plakát

Alois Nebel (2011) 

Kolem filmu bylo tolik řečí, až jsem nabyl dojmu, že půjde o něco mimořádného. Ano, tak pěkně odvyprávěné nic jsem už opravdu dlouho neviděl.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Příběh o trochu slabší než v Šifře, na druhou stranu je děj o něco více akční. Takže je to pořád dost dobrá mysteriozní podívaná, ale tentokrát hodně přitažená za vlasy.

plakát

Angličanka (2022) (seriál) 

Obrazově nejkrásnější záležitost posledních let. Dechberoucí scenérie v kombinaci s chytře napsaným příběhem, který nevede za ručičku. Postavy jsou vnitřně rozervané a divoký západ je vykreslen velmi krutě bez příkras. Nakonec musím zmínit silné herecké výkony a hlavně vynikající Emily Blunt.

plakát

Asterix a Olympijské hry (2008) 

Největším zklamáním pro mě bylo (ne)obsazení Asterixe. Christian Claviere byl prostě parádní a nikdo ho nemůže nahradit, ale asi věděl proč se do tohodle pokračování neupsal. Zajímavým zpestřením byli závody, ve kterých si za "Germany" zajezdil Michael Schumacher s koňmi stáje Ferrari. Ani Jean Todt a celý tým mechaniků mu však nepomohl k vítězství.

plakát

Austrálie (2008) 

Epický příběh točící se kolem malého míšence je neuvěřitelně nevyrovnaný. Jednu chvíli to pěkně odsýpá a je to pěkná podívaná, ale hned potom se to na dlouhou dobu zadrhne na jednom místě. Může za to nešikovně natahovaný děj, který na těch 165 minut opravdu není. Některé dějové linie by to chtělo vypustit nebo přinejmenším zkrátit. Nullah nedokázal svůj příběh odvyprávět bez zbytečného patosu, nevyhnul se ani nudným pasážím a ještě ke všemu tam pořád cpal svého dědečka.

plakát

Auta (2006) 

Auta mají vynikající postavy, neotřelé nápady, překrásný příběh a v neposlední řadě jsou audiovizuálně dokonalá. Český dabing je výborný a film si vychutnávám zásadně v češtině. V porovnání s jinými animáky jsou Auta naprosto vyjimečná. Z nepochopitelného důvodu jsou trochu pozapomenuty ve stínu slavnějších sourozenců od Pixaru a hodnocení na CSFD nepatří k těm nejvyšším, to vše neprávem. 100%

plakát

Auta 2 (2011) 

Jestli Pixar v něčem opravdu vynikal, byl to originální příběh, který pobavil a zahřál u srdíčka. Ani tentokrát jim nelze odepřít originalitu, ale zdá se, že ztratili soudnost. Už trailer hodně napovídal, že něco nebude úplně v pořádku, avšak že to bude až takový slepenec, který pohřbí vše dobré z jedničky, jsem zase nečekal. Příběh je prostě strašný a vše zachraňují malé vtípky. Jmenovat se to Burák jde do světa, tak by to bylo pořád strašné, ale dalo by se to ještě nějak pochopit. Nevím, jak tohle mohl někdo dopustit a jak tomu mohl někdo ve vedení dát zelenou. Snad se do příště poučí, i když Brave také nevypadá nějak světoborně a hodně mi připomíná How to train your dragon.

plakát

Auta 3 (2017) 

Návrat ke kořenům, což se dalo docela čekat, když si vzpomenu, jak byla dvojka naprosto tragická. Jenže ouha, ono to úplně nefunguje ani teď. Nemám radost, že se musím opakovat, ale Pixar už dávno není tím čím býval. Na pohled technicky geniální, ale chybí tomu šťáva. Postrádal jsem nějaký moment, který by mě nakopnul, nebo nějakou wow scénu, na kterou bych se chtěl znovu podívat, ale ani jedno až do konce nepřišlo. Žádný souboj mezi novou a starou generací, žádné grandiozní finále, až moc zamyšlené, až moc jako v reálném světě. Blesk Mcqueen prostě dospěl. Bohužel mě asi o pár let předběhl.