Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 965)

plakát

Yesterday (2019) 

Po Queen a Eltonovi došlo i na Beatles, ale tentokrát se to tolik nepovedlo, možná i kvůli tomu, že se jen používala hudba a příběh nebyl o nich. Ale strašně moc jsem chtěl, aby se to povedlo a byl to perfektní film jako ty zmíněné hudební nebo aspoň zábavná romantika, jak to Richard Curtis umí. Suffolk mám rád, Latitude už jsem několik navštívil a naposledy jsem povečeřel i v restauraci, kde Jack poprvé zahrál Yesterday. Jenže to prostě dost dobře nešlo. Mým hlavním problémem je, že místo na svět bez Beatles nebo na romantiku, se to soustředí otravné postavy jako je nejlepší kamarád nebo hudební manažerka, které dostávají víc prostoru než mě baví. Navíc by mě vážně zajímalo, jestli by v dnešní době hudba The Beatles zaujala tolik jako ve své minulosti. Obě uši odřené a oko přivřené, aby tam přeci jen těch 70 % padlo, přeci jen to bylo lepší než průměr.

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) 

Na konec roku 2019 se Netflix vytáhl. Nejenže představil kritiky milované filmy (The Irishman, Marriage Story), ale podařilo se mu vypustit také fillm od Michaela Baye s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli. A ať už máte na jejich tvorbu názor jakýkoliv, tak se musí uznat, že to jsou prvotřídní jména. Prvních dvacet minut a akční scéna z Itálie navíc slibuje, že by se mohlo dařit i tady. Jenže slušnou akcí to v podstatě končí. Parta dohromady moc nefunguje a nevytváří situace, kde by se je dalo oblíbit a vlastně vám na nich vůbec nezáleží. A tak tomu je i Reynoldse, který sice hraje v poloze, která se nám na něm líbí, ale nestačí to. Film zabaví, ale nevyčnívá.

plakát

Devadesátky (2018) 

Pro ty, kteří v polovině devadesátek vyrůstali, to asi bude o poznání větší pecka než pro nás ostatní. Já tou dobou sotva začínal chodit do školy a navíc Čechy přeci jen nejsou stejný jako prosluněná Kalifornie. A i díky tomu mi to přišlo takový nijaký a hlavně na začátku jsem se docela nudil. Uznávám, že mladej Sunny Suljic hraje jako o život a že Jonah Hill má tuhle dobu dobře zmáknutou, ale mě to nestačilo. A i když přeci jen gradace v závěru přišla, tak mi chyběl nějaký větší děj. Zajímavý je, že tam v soundtracku vedle sebe hraje Nirvana a pak i písnička, kterou předělal Aleš Brichta.

plakát

Trabantem z Indie až domů (2019) (seriál) 

Žlutý cirkus na cílové rovince. Trabanti mě baví a na jejich poslední dobrodružství jsem se těšil a pak jsem nedočkavě očekával každou další epizodu. Bavil jsem se dobře, ale v porovnání s Afrikou a Jižní Amerikou jsem se nebavil tolik. Trochu mě mrzí, že se vytrácela ta část cestopisu a představování věcí nových a zajímavých pro diváky a místo toho jsme neustále poslouchali o frustraci z toho, že se Indové chtějí fotit. Já bych radši víc zakázaných čtvrtí z Číny nebo podivných rituálů se zavíráním hranice nebo krásných výhledů v Himálajích. I přesto to byla super jízda a konec byl dojemný snad víc než jsem čekal.

plakát

CHIPS: Bláznivá hlídka (2017) 

Nečekal jsem to, ale dobře jsem se bavil. Dvojice Peňa-Shepard funguje na výbornou, akce je slušná a jsem překvapen, že tenhle dospělej humor ještě v dnešní době vůbec projde. Ano, ubral bych bych rozhovor o lízání zadků (i když je to základ), ale jinak jsem byl spokojenej. Slušná komedie za slušných 70 %, o to lepší, protože poslední dobou se jich moc neobjevuje.

plakát

Žít se sebou (2019) (seriál) 

O seriálu jsem v podstatě nic nevěděl až do této doby, kdy mi ho začal podsouvat Netflix. A nakonec proč mu vlastně nedat šanci, když tam hraje sympaťák jako Paul Rudd a má to neotřelý námět. Původní nápad má rozhodně něco do sebe, a i když se pak vydává jiným směrem, než bych čekal, tak stojí za pozornost. Navíc klade otázky, které mě nenapadlo pokládat. Zvláštní, jak člověk dokáže žárlit sám na sebe. Vcelku mě to pobavilo, jen ten úplný závěr s oznámením trochu zklamal, protože necítím potřebu k další sérii. Body dolů za pobočku FBI, ta byla úplně mimo.

plakát

Irčan (2019) 

The Irishman je projekt, který letos nešlo ignorovat. Zprávy o tom, že Netflix dá volnou ruku Scorsesemu, aby dal dohromady partu kolem De Nira a natočil to podle vlastní vize, to prostě zákonitě muselo vzbudit zvědavost. Já, stejně jako mnoho dalších, jsem doufal, že dojde alespoň na něco podobného jako Casino a Goodfellas. Tyhle výpravné mafiánské filmy prostě mají své kouzlo, ale takovou délku jsem vážně nečekal. Hlavní trojice Robert De Niro, Al Pacino a Joe Pesci na sklonku kariéry předvádí skvělé herecké výkony a jen kvůli tomu by se vyplatilo se podívat. Naštěstí to však není vše, co Irishman nabídne. Čas plyne rychle a člověk si ani neuvědomí, že má film hodně přes tři hodiny. Navíc nabídne "dožívací" závěr na který se v takových filmech většinou nedostane a který tomu nabízí další rozměr. Palec nahoru a jestli Netflix doteď nebyl brán vážně, co se týče prvotřídních filmů, tak je to třeba rychle změnit.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Portsmouth, 1.12.2019 Miluju sportovní filmy, protože mám rád sport, ale motosport mě jako fanouška ani trochu nebaví. Film sice není úplně doslovným životopisem, ale i tak jsem si radši nezjišťoval žádné detaily, abych se neokradl o finále. Navíc nemůžu upřít filmům s touhle tématikou, že se jim daří se mi trefit do noty. Před pár lety jsem si užil Rush a stejně tak tomu bylo i tentokrát při Le Mans 66. A jsem vážně rád, že jsem na to vyrazil do kina, skvělý závodní zvuk a velké plátno, na kterém se dají obdivovat všechny ty vypiplané autíčka. Herecké obsazení je samozřejmě na jedničku, ono je dost těžké, aby Christian Bale zklamal a Matt Damon ho skvěle doplňuje, ale potěší i role pro Caitrionu Balfe a Jona Bernthala. Všechno je opravdu povedené, napětí nechybí a humor na zlehčení ho dobře balancuje, jen je škoda, že se takové filmy netočí o fotbale či hokeji, to by pro mě teprve byla paráda. Ale i tak je to skvělý film.

plakát

Jak vycvičit draka 3 (2019) 

Po téměř deseti letech od úvodního hitu přichází uzavření dračího příběhu. A i když už to nemá to původní kouzlo, tak je to pořád slušná zábava a zakončení, jak se sluší a patří. Teď už jen doufat, že za pár let nepřijde někdo a neřekne si, pojďme udělat to samý, co Toy Story.

plakát

Skleněný (2019) 

Povedené zakončení "nečekané" trilogie. Split se mi hodně líbilo a chystal jsem se Glass do kina, ale původní reakce mě odradily a rozhodl jsem se počkat až to vyleze ve verzi, kterou si užiju doma. Ale když jsem se k tomu konečně dostal, tak jsem si říkal, jak moc by mě ten film bavil na velkém plátně. Má v podstatě všechno, co od něj očekáváte. Postavy, které znáte z předchozích filmů, příběh ve kterém skvěle graduje napětí a zakončení, které vás překvapí. Na druhou stranu chápu, že film nebude tolik bavit, pokud jste neviděli ty předchozí. Ale já jsem byl spokojený.