Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (145)

plakát

Akira (1988) 

Kanedaaaaaa!!!! Aneb narodni dedictvi japonskeho anime.

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Sice jedna z těch lepších zombie filmů v posledních letech, ale Bautista hraje ve všech filmech Draxe. Nic jiného totiž neumí.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Narozdil od Fontany a jinych kompozicne vicevrstvovych filmu stravitelne. Vse to do sebe dobre zapada a dava to smysl. Vhodne pospojovane i zvukove a celkove vizualne velice libive. 3 hodiny utekly jako voda. Vic mi Cloud Atlas pripomina symfonii, urcitou audiovizualni symfonii myslenek, ktera lokalne udela dojem ale kvuli sve beztvare podstate v podobe michani stylu/zanru a prehlcenosti materialem, nezanecha u divaka trvalejsi a konzistencnejsi dojem. Film mne ale nezklamal. Jde trosku citit po filmu Ostrov ci Umela inteligence (samozrejmne i Matrix).

plakát

Avatar (2009) 

Na začátek řeknu, že jsem neviděl nic výjimečného! Avatar rozpoutal obdobné ne-li větší kinematografické šílenství, při kterém se nešetřilo superlativy, jako u loňského Temného rytíře. Tento Cameronův kousek se od samého začátku snaží přesvědčit diváka, že není jen dalším obyčejným filmem. Pandora a jejích obyvatelé/živočichové jsou pečlivě propracovaní do nejmenších detailů, chirurgickou precizností a pečlivostí. Chování Na´vi vypada velmi důvěryhodně a realisticky (jazyk, gesta, vzhled), stejně jako počítačové efekty nemají na filmovém poli soupeře. Příběhově nám Avatar nepřenáší nic nového, pouze jen už mnohokrát viděnou šablonu Pocahontas, Tarzana, Tance s vlky a Posledního Mohykána. A proto si podle mně tento film zaručeně nezaslouží 5 hvězdiček. Mnoho hodnotících uživatelů zde na csfd bylo zjevně oslepeno a obelstěno vysokým rozpočtem, který si koupil prvotřídní efekty a hudbu. Stejně jako u Temného rytíře podlehli davovému šílenství a dali filmu maximální hodnocení. Jenže stejně jako v případě Temného rytíře se nekoná žádná revoluce, která by zasáhla a do budoucna výrazně ovlivnila filmový průmysl. Avatar je zábavný (až na pár nudných chvil) a vcelku kvalitní, ale ne tak příšerně vyjímečný jak slýchávám na každém kroku. Pěti hvězdičkový film, který udělá takový poprask musí přece mít aspoň náznak originálního příběhu. Cameron nám ve filmu servíruje kompletní faunu a flóru Pandory, světélkující medúzy, internetové stromy, malé a velké ptáky a pak si uvědomíte, že 75% filmu je v háji a vlastně se nic ještě nestalo. Nebýt slušného akčního konce a propracované Pandory, tak by film dostal průměrné hodnocení 3 hvězdiček.

plakát

Avengers (2012) 

Vtipné a epické každou chvíli zároveň? Josh Whedon to prostě umí a natočil nejlepší Marvel film.

plakát

Battlestar Galactica (2004) (seriál) 

Bezkonkurenční sci-fi seriál, který si na nic nehraje. Fenomenální příběh, špičkové efekty, dech beroucí scény, detailně propracovaný a pečlivě promyslený. Tento seriál mi naprosto vytřel zrak, zážitek u Battlestar Galactika je neopakovatelný a těžko napodobitelný. Nejlepší sezónou pro mně určitě byla ta třetí - uvěznění kolonie v koncentračním táboře....So say we all...

plakát

Bez dechu (2011) 

Oslnujici neherecke vykony Taylora Lautnera.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Snaha o mix transformerů a Dne nezávislosti.