Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (235)

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Slabší příběh a občas fakt záseky (odsouzení k okamžité smrti jediným člověkem..), ale podle očekávání krásný kino-zážitek, výprava, kostýmy, atmosféra, občas napětí nebo humory, Redmayne pojal Newta opravdu docela osobitě a Farrell lepší protivník než celý Voldemort dohromady.

plakát

Nezdolná Kimmy Schmidt (2015) (seriál) 

Zhlédnuta celá první série Na mě moc na křeč a na efekt. Bavil by Titus Andromedus, ale to na koukání nestačí. Vzácně chytrý vtípek na stereoytypy o rase, genderu a sexualitě, ale nic nového - všechno už bylo mnohem lépe v mnohem kvalitnějším 30 Rock.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Super poselství, při tom nenásilně a bez patosu. Lenochodi na dopravním magistrátu rule - I'm lizzing!

plakát

Pět mrtvých psů (2016) (seriál) 

Po dlouhých letech jsem viděla televizi. Sedla jsem na jednu scénu a neodtrhla se až do konce. Překvapilo mě, že dokážeme v Čechách vyprodukovat takto dobře psané dialogy, napětí, bezva herce, uvěřitelné scény, civilní postupy, zachytit skutečně probíhající trendy, dávat smysl v širším kontextu. Za mě palec hore, veřejná služba done right.

plakát

John Oliver: Co týden dal a vzal (2014) (pořad) 

V tuhle chvíli (březen 2016) a už nějakou dobu ta nejlepší kombinace satiry - kvalitně vyrešeršovaného vzdělávání a osvěty - vážných témat, jež je nutno v demokratické společnosti otevřít a probrat - humoru - (chytrých) aktuálních pop-kulturních odkazů - a okouzlujícího prezentéra, která je na trhu. Kéž bychom dokázali něco aspoň ze čtvrtiny takového v ČR. Ten dopad se asi nedá změřit, ale zdá se mi úžasný.

plakát

Jessica Jones (2015) (seriál) 

Od třetiny do poloviny jsem se začala trochu nudit. Pak to ale nabralo takový spád, jaký jsem dlouho neviděla. Nenapadají mě žádné mezery nebo chyby, které u takových situací bývají běžné. Killgrave-ova schopnost je tam chytře zpracovaná, že jde člověku mráz po zádech z každé jeho scény. A všechny takovéty klišé věci jako pití alkoholu, "asi nejsem schopna nikoho milovat", pocity viny a zodpovědnosti, všechno by to mohlo být trapně melodramatické, ale není. Je to tam velmi poklidně a přirozeně. Dobré vedlejší postavy a příběhy. Třeba Carrie-Anne Moss a nakonec Rosario Dawson.

plakát

Mr. Robot (2015) (seriál) 

Premisa a první díl vypadaly docela nadějně, taková kyber - anarcho - antikapital - asocial atmosféra, hlavní hrdina něco jako mladší IT Dexter. Už mezi druhým a třetím dílem jsem se nudila a hlavně se začaly vršit wtf momenty, nesmyslné nebo nelogické jednání charakterů, kdy na jednu stranu šest lidí sundává světovou vládu, ale na druhou nepoužijí ani primitivní IT dovednosti v běžném životě. Christian Slater tam pronáší nějaká moudra a je děsně otravný. Hlavní hrdina by byl zajímavější, kdyby byl trochu konzistentní. Prostě si to na něco hraje, ale je to úplně hloupě napsané. Po šestém díle vyhodnocuji pokračování jako ztrátu času a odcházím.

plakát

Osmý smysl (2015) (seriál) 

Konceptuálně televizní událost minimálně roku. Ta jejich mytologie je až druhořadá. Hlavní jsou doposud nikým řádně neuchopená témata lidskosti, lidských propojení, jinakosti kultur, prostředí, identit, sexuality.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Všechno, co jsem čekala, tam bylo a splnilo očekávání - akce, vizuál, Hardy (ne tak moc), Charlize (naopak ještě víc). Co mě překvapilo, chybělo mi, zklamalo mě a ubralo mi na zážitku až na ty tři hvězdy - nedostatek informací o tom univerzu, co tam jak funguje, kdo je kdo, nějaký širší kontext. Nemyslím třeba to, že pozadí Maxe a Furiosy jsme jen odtušili z náznaků, to je ok, ale tak nějak fungování celé té společnosti, jednotlivých vrstev.. pořád jsem čekala na intermezzo, kde se něco vysvětlí a když to nedorazilo, uvědomila jsem si, že mi moc nezáleží na tom, co a jak dopadne. Což je škoda, zůstalo to pro mě jen o formě, ne o obsahu. Hudba up. Čtvrtá hvězdička je racionální - za ten feministický vibe.