Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (7 766)

plakát

Ježek Sonic (2020) 

Tvůrci se toho dobře chopili. Nechápal jsem, jak se dá z Ježka Sonica udělat hraný film, ale Jim Carrey v roli Robotnika mi to jasně vysvětlil. Dá se to a výsledek může být více než fajn.

plakát

Tkaničky (2020) 

Nejdřív byl fotr na pěstí, a tak jsem se hned lekl a říkal si, jestli se nebude jednat o nějakou tu feministickou reakci na to, jaký jsou chlapy zlo. Jenže pak se jako kráva začala chovat máma a já začal přemýšlet, jak tohle skončí. Někdy po půlce filmu jsem si dokonce říkal, že by Italům tříhvězda slušela. Na poměry problémů v rodině to nebylo tak italsky uřvané, jak jsem tušil. Jenže pak se to ztvrtlo a emoce přestaly dávat smysl.

plakát

Fabrika (2018) 

Jurij Bykov je zajímavá postavička ruské kinematografie. Už několikrát mě svými filmy přesvědčil, že na něj si mám dát pozor a stejně tak se mu to povedlo i u filmu Fabrika. Jednoduchá myšlenka jdoucí z pudů člověka zpracována do osobnosti ruského člověka. Precizně, nekompromisně, tak, jak se na Rusy sluší a patří.

plakát

Sedící slon (2018) 

Jelikož jsem šel cíleně, na doporučení, tak jsem si dával trošku na čas. Ono, přeci jen, čtyři hodiny jsou čtyři hodiny. Hu Bo byl ale talent jak se patří. Dokázal perfektně odvyprávět příběh smutných lidí ve smutném, ale zvláštně působivém čínském městě Manzhouli s takovou přesností, že i ty dlouhé záběry mi nevadily. Měly nápad, byly originální a dokázaly držet napětí, i když se na první pohled nic nedělo. Ale na druhý se ve skrytu filmu odehrávaly největší lidské emoce pod sluncem. Sedící slon je velký filmový zážitek, zároveň je to ale kousek, který nedáváte každý den. Jak délkou, tak myšlenkami. A tak se k němu také musíte chovat.

plakát

Okja (2017) 

Zajímavé provázání jihokorejské kinematografie s Hollywoodem. Mělo to přesně to, co si pod takovou kombinací dovedete představit. Expresivní americké herce a emotivně ukřičené Jihokorejce. Dohromady to ale s hezkým a milým dobrodružným příběhem jednoho obřího prasátka docela pěkně funguje.

plakát

Valachiho svědectví (1972) 

Tři hvězdičky a víc ani ťuk. A nejspíš je to tím, že podobné mafiánské kousky jsem viděl a byli tisíckrát lepší. Charles Bronson mě také moc nepřesvědčil. Navíc ani dabing tomuto filmu úplně nehraje do karet. Jediná sranda jsou ty automobilové honičky, které jak kdyby vzešly z kdejaké francouzské kriminálky sedmdesátých let, jen s tím rozdílem, že se po Paříži neprohání Citroeni, Yuga a Renaulti, ale po New Yorku se prohání Hispano Suizy a jiný krasavice. Ty smyky na štěrku s nimi pak vypadají trošku naivně. Dneska by si to už nikdo nedovolil :-)

plakát

Neznámý voják (2017) 

Je pravda, že Finové jsou asi jediný evropský národ, který v rámci válečného velkofilmu dokázali epickou formou zfilmovat druhou světovou válku stejně tak, jako třeba Američani. Jedou si na nacionalistkou tóninu a tak, ač je na filmu skoro všechno dobré, nemůžu se zbavit některých nelogičností, které tam někteří vojáci předvádí. Jinak se ale jedná o neskutečný zážitek a asi to nejlepší, co Finové o bojích v Karelské šíji vůbec kdy natočili. A že těch filmů už pár bylo. Nicméně se nemůžu zbavit dojmu, že jim na ty jejich válečné filmy nepřispívá finská vláda včetně samotných daňových poplatníků. Díky jejich válečným kouskům totiž vím, že Finové byli největší hrdinové za druhé světové války a nepodrobili se nikomu a ničemu. A myslím si, že to je přesně to, co těmito filmy Finové chtěli a chtějí předat světu...a přidat si trošku na nacionalistickém egu, které strádá a probouzí se v současnosti hlavně v momentě, kdy Evropou vládne Mistrovství světa v hokeji.

plakát

Pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (2019) 

Teda Australani, tady jste mi dali co proto. Já měl co dělat, abych z filmu nechytil epilepsii. Je to tak jaksi avantgardně brutální a ujetý. Má to světlý chvilky - asi do doby, dokud ve filmu hraje Russell Crowe. Podle scénáře asi pochopil, že tohle bude ujetina jak hovado a tak vycouval ve správnou chvíli. No a má to i slabý chvilky - hlavně ten závěr, to byl úlet jak hovado. Ale co závěr, ono to mělo ujetý scény napříč celým filmem. Na druhou stranu musím uznat, že to má něco do sebe. Australani serou na současný hollywoodský móresy, serou na to jestli ve filmu je někdo transgender nebo kdovíco. Ve filmu jsou hlavně lidi a ještě vypadají poměrně hnusně. Na dobu 19. století asi odpovídající sebranka. Navíc nevím, co má v hlavě George MacKay, ale tipuju, že po natočení tohoto filmu si na půl rok musel dát fóra, protože se nejspíš léčil v blázinci. Neskutečnej výkon.

plakát

Big Ben - Velký filmový sen (2008) (epizoda) 

Z těch novějších dílů jeden z těch podařenějších případů. Ben tu hraje hlavní roli v nově natáčeném filmu v Bad Tölzu, ze kterého se vyklube porno. Co víc dodat, že? :-)

plakát

Darkland (2017) 

Herecky mi to nic moc neříkalo a ten výběr arabsky vypadajících a reálně znějících herců mi tady taky moc nesedl. Navíc námět je poměrně nuda a to i přesto, že to není nic nového pod Sluncem. Na skandinávské poměry zatracený průměr.