Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (853)

plakát

Hurikán (2018) 

Film má mnoho kladů, ale i pár záporů. Kladem je atraktivní téma, letecké souboje, postava Čecha Josefa Františka jako Kryštofa Hádka a zasloužená pocta Polákům. Zápory z atraktivního tématu by se dalo získat více. Je tu československé stíhací eso Josef František, 17 potvrzenými setřely nejúspěšnější stíhač-cizinec letecké bitvy o Británii. Ale ve filmu , byť chápu, že jde o poctu Polákům, jen průměrný pilot letky. Za to Jan Zumbach, který je tu pravda hlavním hrdinou, tak je zobrazen jako supereso i když za celou válku sestřelil jen 12 letadel. Nesedí i smrt Josefa Františka. Jsou slabé čtyři hvězdy, poslední hvězda je tak trochu z úcty k peruťi 303 a válečným veteránům. P.S. Iwana Rheona mi trochu po Hře o trůny v roli kladného hrdiny neseděl.

plakát

Velká válka planet (1977) 

Je to velká nostalgie viděná na poprvé v na televizní stanici OK3 na začátku 90. let a byť se jednalo o československý kanál, tak byla Velká válka planet vysílaná v němčině. Japonci nahradili částečně USA (pravda jeden Američan tu je) ve výpravě záchrany světa před zlými mimozemšťany z třetí planety systému Yomi z hvězdokupy Messier 13 se základnou na Venuši.

plakát

Detektiv z Hongkongu (2016) 

Asii křížem kražem, od Sibiře po Hong Kong s Jackiem Chanem a Johnnym Knoxvillem. Vcelku dobrá policejní kung fu komedie s etnografickým podbarvením. Eve Torres se do své role velmi dobře hodila.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Film nemá potitulkovou scénu, to abych vám ušetřil sledovaní titulek u tohoto nejvíce maďarsko-mexického terminátora. Psa jsem tam viděl jak k terminátorovi tulí, černé sluneční brýle nosí je starší dámy v dobré kondici, Dr. Silberman je asi v důchodu a není vidět. Nicméně Grace a Karl se přidali spolu se Johnem a Sarou Connorovými, Derekem a Kylem Reevesem, Kate Brewsterovou, Cameron (plus další hodní terminátoři) a Marcusem Wrightem ke kvalitním robotobijcům. Gabriel Luna se svým Rev-9 zase docela dobře zařadil na druhou stranu. Přítomnost Lindy Hamilton a Arnolda Schwarzeneggera potěšila. Bojové scény,přestřelky, automobilové honičky jsou vcelku dobře natočené. Některé nové nápady mě přišly dobré a některé ne. Časoprostor se u této ságy kroutí jak paragraf. Je to slabších 5 hvězdiček, ale já mám tuto sérii se kyborgy co jsou vlastně androidy rád, tak můžu přimhouřit oko.

plakát

Zombieland: Rána jistoty (2019) 

Film zaujal už po objevení Columbia Pictures. Důležité, že si nic extra nehraje a chce pobavit. Nutno říct, že mu to daří. Deset let je hodně, ale i tak jsou Columbus, Tallahassee, Wichita a Little Rock v dobré kondici. Navíc k nim přibudou nové postavy Albuquerque, Flagstaff, Nevada (Reno), ale hlavně Madison (člověk si říká, jak mohla přežít tak dlouho se svoji "chytrostí a musí začít věřit teorii od Tallahassee). Pak je tu pacifista Berkley a komunita Babylon (možno číst Bejbylun). Pěkná ČSFD projekce u které jsem se dost zasmál. A film má po titulkové scénky.

plakát

Hvězdná brána: Třetí říše (2018) (seriál) 

Goa'uldi jsou parazité a Hvězdná brána: Třetí říše tak trochu parazituje na úspěšnějších předlohách. Při té bídě to mělo jistou kontinuitu s prvním filmem Hvězdné brány jehož je prequelem. Zajímal by názor již zesnulé Vivecy Lindfors na mladou verzi Catherine Langford v podání Ellie Gall, kterou sama hrála v roce 1994.

plakát

Půlnoční láska (2018) 

Přesvědčuji nás, že mít XPečka je špatné, o operačním systému můžeme polemizovat, ale vlastnictví nemoci Xeroderma pigmentosum to není žádná výhra. Bella Thorne sice občas nepěkně plní bulvár, zde jí to sluší. Patrick Schwarzenegger se svému otci Arnoldovi podobá a hráje docela dobře. Půlnoční láska je slušný romantický film, u kterého jsem uronil slzu. Výsledně je to za silných tří hvězd.

plakát

Průsmyk (2019) (seriál) 

Rakousko-německý seriál Průsmyk asi má trochu inspiraci švédsko-dánský Most (po americko-mexickém a francouzsko-britském Tunelu). Rozdílnost je třeba v tom, že Saga Norénová má syndrom Aspergerův a Gedeon (u policejních postav se toto jméno začíná objevovat často) Winter trpí mírnou formou Tourettova a máslo na hlavě. A jsou tu krampusové. Je to můj komentář č. 666.

plakát

Ponorka (2018) (seriál) 

Slušné válečné drama, kde Němci, když si to natočili, nejsou tak zlí a francouzští odbojáři tak hodní. To bude asi tím, že seriál vyrobili pro britskou televizi Sky. Atmosféra vytvořená v okupovaném přístavu La Rochelle i na ponorce v Atlantiku je dobrá se zajímavými postavami. Na závěr, i když nám se metody odbojářky Carly Monroe nemusí líbit, ale bez takových jako ona by to nacisté a fašisté měli mnohem jednodušší. Koncem si seriál, koleduje o druhou sérii.

plakát

Kobra 11 - Tank na scestí (1998) (epizoda) 

Ikonický, velmi akční díl Kobry 11. Někdo napíše, že tank a vězení byl už ve Walking Dead, Kobra 11 je starší. Leopard 2 s 125 mm kanónem od společnosti Krauss-Maffei Wegmann je tvrdým oříškem i pro dálniční policii s Semirem Gerkhanem a Andrém Fuxem ve vozidle Mercedes - Benz CLK SPZ NE-LK 3470.