Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Třetí říše

(seriál)
  • USA Stargate Origins
Trailer

Hvězdná brána se otevírá, aby jí poprvé prošel člověk. Když profesor Langford se svou dcerou Catherine po několikaletém bádání stále nemohou přijít na to, jakou funkci brána má. Vstupuje na scénu šílený nacista Brücke, který profesorovi ukáže, jak bránu zprovoznit a jako znalce starých jazyků ho donutí cestovat na druhou stranu, do říše boha Raa. Jeho dcera Catherine, kterou s sebou nevezmou se ale vypraví otce zachránit na vlastní pěst. Brücke na druhé straně přesvědčí vládkyni Aset, aby si podrobila poslušný národ a udělala z něj vystrašené otroky, které použije v boji o moc. Brücke má ale velké oči, jeho šílené představy o tom, že je bůh brzy narazí a nakonec se profesoru Langfordovi podaří Brückeho odstranit. Ještě ale nemá vyhráno. I když se s Catherine najdou a podaří se bránu znovu otevřít, pronásledují je bojovníci věrní bohu Raa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Dvorka96 

všechny recenze uživatele

Pokud se mě někdo zeptá, jaký je nejhorší seriál ze světa Hvězdné brány, bez rozmýšlení mu odpovím, že tento. Po oznámení seriálu a shlédnutí traileru, jsem byl na větvi z toho, že po skoro deseti letech výjde nový seriál. Pak ale přišlo zklamání v podobě prvních pár epizod, které úplně zničily logiku daného univerza, která byla budována přes dvacet let. Vykoupením pro tento webseriál je to, že poslední tři epizody spravily to co sedm předchozích způsobilo, a dočkali jsme se i relativně smysluplného závěru a navázání na původní film a seriál. Bohužel vypadá jako fanmade, protože rozpočet je strašně zkrouhlý, tvůrci tím dosáhli toho, že původní Hvězdná brána vypadá lépe než toto i po dvaceti letech, a to radši nebudu zmiňovat zvukové efekty, protože když ani hvězdná brána nezní tak, jak by měla, tak je něco špatně. Nezbývá jen doufat, že další iterace seriálu z tohoto vesmíru dostane výrazně větší rozpočet a nějaké ty herce co umí trochu hrát. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V mnohých ohľadom trápne, najmä čo sa týka hereckých výkonov. Nie ani tak u Ellie Gall, ale u tých chlapíkov okolo. Jeden, keď má hrať strach tak hrá akoby latentného homosexuála, ďalší svoju zaľúbenosť prejavuje šokovaným výrazom mŕtvej ryby, tretí má rypák, že by ho trebalo zapriahnuť do pluhu namiesto radlice. Tam, kde to má byť vtipné, príchádza väčšinou trapas. ()

Reklama

hwnd 

všechny recenze uživatele

Tak bylo příjemné si SG připomenout, už je to nějaký rok, co jsem na tom bezbřeze ujel. Ovšem tento projekt je opravdu slabý. Ani by tak nevadilo, že je to lowcost. To přece neznamená, že to bude špatné. Ikdyž desetiminutové epizody zrovna přehršel akce neslibují. Toto ale špatné je a hodně. Co mě dostalo hned v prvních minutách, tak to bylo herectví. Jako na Káču se dá opravdu pěkně koukat, ale to je tak všechno. Postavy neuvěřitelně přehrávají a dialogy tak jakoby divadelně deklamují. Čili provedení docela hrozné, tak teď už by to zachránil jen ten děj a super scénář. Jenže nad vlastním dějem jsem si mohl hlavu ukroutit, když už v druhém díle brána vesele bublá, co by na to asi řekl Daniel Jackson, no lepší se neptat. Prostě tady si se sedmým symbolem nikdo hlavu neláme. Co je ale nehorší, tak děj jako takový je prostě v naprosté většině neuvěřitelně debilní, to se prostě jinak nedá napsat. A bohužel se to nedá ani moc popsat, to se musí vidět, ale kdo to neuvidí, tak o nic nepřijde. Efekty? Tak to byl výsměch. Čtvrt století od původního filmu se tohle dílo tomu filmu nepřiblížilo ani vzdáleně. Zpětně musím tehdejším tvůrcům zatleskat. Tohle dílko je kvalitou převálcováno i pohádkami z brněnského studia a to jsem nemyslel, že někdy do hodnocení napíšu. Snad jediné trochu povedené je hudba, ale to zas tak nepřekvapí, když je to vykrádačka a splácávačka původních soundtracků. 20% dávám taknějak z té nostalgie, protože tam je ta brána a jako pochvalu, že tuhle amatéřinu alespoň doválčili tak, že to dějově je prequel, což většinu času rozhodně nevypadalo. A vlastně i za to, že to ve mě vyvolalo pocit si zas něco z toho pustit a spravit si náladu. ()

MasterD odpad!

všechny recenze uživatele

No jo, zarytý fanda Hvězdné brány u tohoto seriálu pláče. Zkousnout efekty, které vypadají hůře než z originálního filmu, který šel do kin před více než dvaceti lety, by samozřejmě ještě šlo. Zkousnout, že se jakýmsi prazvláštním způsobem narušuje původní dějová a časová linka, která se ve StarGate ustanovila díky seriálu SG-1, to by se ještě dalo vysvětlit nějakou alternativní realitou. Ale zkousnout to, že se postavy vůbec nechovají logicky, a občas jsou doslova stupidní, to v univerzu Hvězdné Brány skutečně nejde. Mercedes Bryce Morgan tak seriál a univerzum Star Gate ponížila na naprosté dno (hodné těch horších telenovel neúspěšně se snažících o komedii), ve kterém série ještě nebyla. Tohle reboot rozhodně není a dalšími episodami nebudu ztrácet čas. 0% ()

ESNYR

všechny recenze uživatele

Plivanec do tváře. Možná by se dala "ocenit" snaha pokračovat, nebo v tomto případě předkračovat ?, ve známé značce a já nemám nic proti, jenže to by musely tvůrci trochu více zapracovat na příběhu. Pokud bych to měl vzít pod křídla já, vzal bych příběh ERNESTA a rozvinul ho trochu do detailu. Tohle špatné příběhové klopýtání a snaha o to ukázat nám více ze světa kruhu bohů, mě nijak neoslnilo a na konci ještě naštvalo, protože použít klišé "ztrátu paměti" aby se dalo navázat na seriál z 97 je prostě smutnou ukázkou nulové snahy o to nám dát něco víc než jen známou značku. Mohl bych se pokusit dát 1 hvězdu ale to by musely tvůrci udělat 100 minutový TV film a ne 10minut jeden díl x 10 dílů tápání v temnotě. Nebudu to hodnotit. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama