Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Thriller

Poslední recenze (1 052)

plakát

Junioři (2022) 

Z filmu plyne ponaučení, že na to, aby mohl člověk kvalifikovaně podvádět a obírat lidi o peníze, potřebuje mít znalosti, musí mu to myslet a pokud možno by měl pracovat týmově. Čtrnáctiletý kluk tohle neměl šanci ustát. Opačným příkladem jsou třeba podvodníci, kteří okradou lidi pod záminkou zhodnocení jejich úspor. Přesvědčí je k investicím, které údajně doporučuje nějaká televizní hvězda nebo bývalý komunistický rozvědčík, zkrátka někdo známý, a lidé na to skočí a pošlou peníze na příslušný účet. Peníze pak obratem putují na jiný a odtud zase na jiný účet po celém světě, až někde zmizí. O takových případech se na webu píše velmi často. Nikdy jsem se ale nedočetl, že by pachatel byl dopaden a že by okradená osoba dostala své peníze zpátky. Mimochodem, spoléhat na hrabivost lidí je mnohem efektivnější než spoléhat na jejich soucit.

plakát

Late Night with the Devil (2023) 

Zaujala mě anotace: „Přímý televizní přenos v roce 1977 se strašlivě zvrtne a vypustí zlo do obývacích pokojů národa.“ No ještěže nevypustil zlo do ložnic, kuchyní a koupelen národa! Ale lidé mívají televizory v obývácích, to je pravda. Ostatně i dnes šíří televize své (propagandistické) zlo do obývacích pokojů mnoha národů. – Nicméně film rozhodně zlý nebyl, ba naopak bych jej označil za velmi dobrý. Retrovizuál sedmdesátých let vystihli filmoví tvůrci opravdu věrně. Představa satanistické sekty přinášející dětské oběti však spadá až do let osmdesátých. (Z historie připomínám: V srpnu 1983 byl v Kalifornii obviněn jeden opravář svojí nevlastní dcerou z účasti na satanistickém kultu, neboť ji prý přinutil zabít nemluvně a pojídat výkaly jako součást rituálu. V září téhož roku bylo v Minnesotě obviněno čtyřiadvacet dospělých osob z obtěžování stovek dětí během rituálů, které zahrnovaly zvířecí oběti a vraždy. V říjnu čtyři děti z Arizony vyprávěly policii, že byly uneseny satanistickou sektou, omámeny drogami a sexuálně zneužity. V červnu 1984 bylo v Kalifornii vyšetřováno více než sedmdesát dospělých osob kvůli obvinění z kanibalismu, pití krve, pohlavního zneužívání dětí a zavraždění devětadvaceti dětí v průběhu satanistických rituálů, které se měly konat v kostele. V témže měsíci byli v Tennessee obviněni tři učitelé a kazatel z obtěžování, mučení a pokřtění šestadvaceti dětí „ve jménu ďábla“. Série těchto obvinění pokračovala na různých místech Spojených států a v neztenčené intenzitě trvala ještě dobré dva roky. Navzdory obrovskému úsilí policie se nenašlo nic, co by nasvědčovalo pravdivosti těchto obvinění. Jediným výsledkem grandiózní a několik let trvající policejní akce bylo odhalení několika výrobců dětské pornografie a zjištění, že k náboženskému zneužívání dětí dochází hlavně ve fundamentalistických křesťanských rodinách.) Filmaři se nechali inspirovat někdejší fámou a s velkou invencí ji zapracovali do děje. Příznivci mysteriózních hororů by si tento film neměli nechat uniknout.

plakát

Arcadian (2024) odpad!

Celý film byl tmavý. Skoro nic tam nebylo vidět.

Poslední hodnocení (2 514)

Junioři (2022)

02.05.2024

Late Night with the Devil (2023)

02.05.2024

Posedlost (1981)

01.05.2024

Utajená pomsta (2018) (TV film)

odpad! 01.05.2024

Arcadian (2024)

odpad! 01.05.2024

Botoks (2017)

30.04.2024

Pád Londýna (2016)

30.04.2024

Na prahu temnot (1987)

29.04.2024

Vražedné zaslepení (2020) (TV film)

odpad! 28.04.2024

Reklama

Poslední deníček (15)

Synopse filmového scénáře

Název filmu: Mezi morem a politickou korektností. Žánrové zařazení: historický, mysteriózní, erotický, satirický. – Děj začíná v roce 1713 za poslední velké morové epidemie v Čechách, odehrává se na různých místech Evropy a končí opět v Čechách, ale v současnosti. Hlavním hrdinou je alchymista, který hledá lék proti moru a vynalezne elixír života propůjčující člověku relativní nesmrtelnost. Zhruba jednou za šedesát let požije alchymista dávku elixíru, jež mu umožní přetrvat dalších šedesát let v příjemném věku mezi třiceti až čtyřiceti roky; trochu stárnout přece jenom musí, aby nebyl nápadný. Elixír jej kromě toho činí imunním vůči nákaze jakoukoli chorobou nebo ideologií. Sledujeme osudy tohoto výjimečného muže, který během času prochází různými historickými epochami, politickými režimy a ideologickými proudy. Jeho manželky, družky a děti i jejich potomci umírají sešlostí věkem, zatímco on pouze jednou za čas změní své jméno, totožnost a zemi pobytu, což se ovšem v důsledku stále se zdokonalujícího systému evidence obyvatel stává pořád náročnějším. Adeptův modus vivendi mu umožňuje pohlížet na lidské dějiny objektivněji nežli těm, kteří mají k dispozici jen několik málo desetiletí aktivního života, a společenské i politické dění se mu jeví jako vývoj bez pokroku. Má lidský život smysl? Má význam o něco usilovat? Ano, pokud kvůli něčemu stojí za to žít, tak jsou to ženy. Jenom škoda, že mají tak krátkou trvanlivost.