Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (11)

plakát

Bing (2014) (seriál) 

Tak toto nedávám. Rozumím, že je to dělané pro děti, ale když si občas vzpomenu, na co jsem se díval já jako malý, tak jsem za ty tehdejší pohádky rád. Ukřičený králík mě nutí koupit si brokovnici a jít na lov jeho druhů. Je hezké, že pohádka nutí děti přemýšlet nad věcmi, ovšem nemůžu se vyhnout pocitu, že po delším sledování to může děti pěkně otupit.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Po zhlédnutí s určitým časovým odstupem si říkám, že jsem asi za tu dobu dospěl. Tenkrát jsem viděl film plný “epických” momentů, které sice nebyly ani zdaleka blízké realitě, ale byly určitým způsobem očím lahodící. Dnes si říkám, že je tenhle díl takovými momenty až zbytečně přeplácaný. Navíc některé zápletky mi absolutně nedávaly smysl. Například nerozumím tomu, že hlavní záporačka má “nadčasové” vybavení a tým, který je až nechutně moc placený, a nedokáže uhlídat co se jí děje přímo pod rukama. Vždyť sakra přece musela zjistit, že Dominic hraje na dvě strany. Nedokážu si moc představit, jak by tohle všechno prošlo, když byl tak “dokonale” hlídaný. On však mezitím dokázal domluvit akci, která všechno obrátila naruby. Do toho některé klišé dialogy postav mi opravdu lezly na nervy. Nejsmutnější na celém díle bylo to, že jsme nemohli vidět Briana O’Connora v akci, ale to už tvůrci bohužel nemohli ovlivnit. O to víc se mi líbilo, že se drobnými odkazy snažili Paulovi film věnovat a vůbec na něj nezapomněli. V takové chvíle mi skoro až ukápla slzička. Film měl ovšem i světlé chvilky a některé záběry s auty byly opravdu epické. Na pozitivitě přidávala také vtipná stránka celého filmu, v hlavní roli s nesmyslnými kecy Romana Pearce a jeho neustálé groteskní rozbroje s ostatními členy týmu. Taky se mi závěrem celé absolutně fiktivní bitvy několika aut s ponorkou líbila idea rodiny a to, že Toretto vlastně nezběhl a jak on sám říká, pro rodinu by udělal cokoliv. Nakonec to tedy všechno dobře dopadlo a ve filmu byly negativní stránky do jisté míry kompenzovány hezkými chvilkami. Jen je pravdou to, že s každým dalším dílem se série žene do čím dal větší záhuby. Tentokrát jsou to 3*.

plakát

Co bude dnes k večeři? (2010) (pořad) 

Zasloužený odpočinek u kuchyňské symfonie a rádoby vtipného Radka Kašpárka. Po vaření s Jaromírem a souboji dvou “velikánů” v kuchyni, kteří uvaří i z hovna, se člověk alespoň na chvíli cítí oslněn špetkou profesionality. Je vidět, že si Radek užívá nejen vaření v kuchyni, ale i působení před kamerou, a tak se pořad stává docela příjemnou kulinářskou podívanou. Radek perfektně objasňuje jakýkoliv postup jeho výtvorů, proto mě jen utvrzuje v tom, že se i v televizi Barrandov najdou světlé pořady. A že jich je sakra málo! Bohužel mi podívanou kazí časté, kurevsky otravné reklamy a prostě jenom pocit toho, že zase musím sledovat Barrandov. Myslím ale, že je tento pořad něco, co se po dlouhé době dá sledovat na tomto kanále. Není to nic světoborného, ale mezi všemi ostatními pořady pro mě docela vyčnívá a je něčím zajímavý.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

“Look at me… I’m gonna make the call!” Promluva, při které vám v doprovodu silného soundtracku proběhne mráz po zádech. Ačkoliv se může zdát, že je snímek svými akčními scénami “přetažený za vlasy”, fanoušci, kteří o známé operaci Red Wings alespoň něco málo ví, rozhodně nebudou tuto skutečnost vnímat negativně. Ba naopak si mohou počínání amerických NAVY SEALS nasazených v afghánských horách vychutnat v plné parádě. Úkol, který se pro dokonale vycvičené profesionály zdá být naprostou “prkotinou”, se rázem změní v boj na život a na smrt. Nečekané odhalení totiž hlavní protagonisty staví do situace, které značí nemilé následky. Po zvážení všech možností a chvilkovém odpočinku začíná pravá řežba plná emocí a odhodlání porazit nepřítele za každou cenu. Horský terén a převaha stoupenců Talibanu však přes veškeré snahy postupně hraje v neprospěch čtyř amerických “žabáků” a pro celou akci je takřka fatální. Nejhorším pocitem pro každého diváka je uvědomění si, že na všechny zúčastněné doma čekají přítelkyně nebo manželky a oni i tak jsou schopni za své bratry položit život. Snímek plný bratrství, patriotismu a heroismu musí chytit za srdíčko opravdu každého, kdo se alespoň trošku svým zájmem “otřel” o moderní válku. Vedle titulů Americký sniper (2014) a Černý jestřáb sestřelen (2001) se dle mého jedná o jeden z nejlepších filmů s touto tematikou. Příjemné kamerové záběry a chytlavý soundtrack tento dojem jen utvrzují. Nemůžu jinak než 5*.

plakát

Nebezpečné vztahy (2016) (pořad) odpad!

Musil hovno zkusil. Takové heslo v tomto případě neplatí, protože Honza je skvělý terapeut a jeho životní zkušenosti ukazují, že se na něj můžete obrátit s jakýmkoliv problémem. Ať už vám zahnul partner, vnuk vás okradl o celoživotní úspory nebo s vámi vyjebali v práci. Jeník vás přinejmenším vystaví v tom nejlepším světle a protistranu mázne hovnem, jak jen to půjde. V těch nejdrastičtějších momentech doprovází pořad “našlapaný” soundtrack odpovídající scéně, kdy se Frodo pokouší zničit Jeden prsten. Duchny se tak před televizními obrazovkami pokouší společně s chrabrým rytířem Jendou s bleskovkou na hlavě bojovat za spravedlnost. Všechno je jedna velká fraška, která ale s pomocí “skvělého” komparsu nasměruje všechny pravé fanoušky (duchny) tím správným směrem a donutí je zahryznout se jako buldoček do kusu flákoty a už nikdy nepustit. A proč, že jsou tyto vztahy vlastně nebezpečné? Protože s nastupující atrofií mozku po zhlédnutí tohoto pořadu přichází skutečné potíže. TV Barrandov prostě umí. Odpad!

plakát

Zákon gangu (2008) (seriál) 

Jestli máte rádi přestřelky, intriky a americké prostředí, tak vás série o motorkářích z fiktivního města Charming ohromí od samého začátku. Stupňující se napětí bude dále vaši zvědavost už jen prohlubovat. Každý díl totiž přináší nespočetně mnoho akčních scén, poněvadž na každém rohu čeká na protagonisty nebezpečí nejen v podobě kartelů a dalších gangů, ale také policie, která jim dennodenně “šlape na paty”. Později se postavy ocitají v nebezpečí také mezi svými vlastními “kumpány”, intriky jsou tak jejich denní chleba. Hlavní hrdina, Jax Teller, je toho příkladem, protože se snaží pro svůj motorkářský klub dělat jen to nejlepší. Později ale zjišťuje, že nebude tak snadné vypořádat se s okolními problémy, natož udržet v pořádku vztahy v rodině. Celkově je seriál velmi působivě zpracovaný. Akční scény, vypočítavé postavy a překvapivé obraty v ději donutí diváka okamžitě pokračovat další epizodou.

plakát

Sidney Crosby: On the Ice and Beyond (2008) 

Pokud i vy máte v oblibě hokej a největší ikonu klubu Pittsburgh Penguins, nesmíte si nechat ujít tuhle parádu. Dokument chronologicky popisuje život a hlavně kariéru sportovního velikána od jeho vstupu do NHL. Už před tím však bylo mnoha lidem známo, že tenhle kluk bude opravdu výjimečný a ukazuje se, že “Sid the Kid” je příkladem toho, že tvrdá dřina se vyplácí. Snímek zachycuje jeho neskutečný talent a hlavně pokoru a zodpovědný přístup k tomuto sportu. To je doplněno komentářem hokejových odborníků, které objasňují celou problematiku hokeje a také samotného týmu z Pittsburghu. Snímek je srozumitelný i pro hokejové laiky, ale zalíbení v něm najdou hlavně praví fanoušci hokeje. Hlavně z toho důvodu, že jsou v něm obsaženy autentické kamerové záznamy ze zápasů druhé sezóny mladého hokejisty. Všechno do sebe tedy zapadá “na jedničku” a vzbudí zájem snad v každém divákovi. Není tedy nic jednoduššího, než si najít chvilku a vychutnat si kvalitní dokument ve sportovním duchu.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

“Legendární Řezník z Blavikenu se vrací.” Tato skutečnost potěšila nejednoho fanouška slavného zaklínače Geralta z Rivie. Bylo však jejich nadšení z nové adaptace od Netflixu oprávněné, nebo je seriál o Bílém Vlkovi spíše zklamáním? Již v první sérii se na obrazovkách můžeme setkat s jistými nesrovnalostmi v porovnání s knižní předlohou. Každý zatvrzelý “fanda” jen nevěřícně kroutí hlavou, co že je to vlastně za příběh. V tomto případě je ale nutno podotknout, že mírná úprava v ději (ačkoliv opravdu nedává smysl z hlediska knih) jakýmkoliv způsobem neovlivnila příjemný pocit z první série. Všechno bylo doplněno kvalitní kamerou a okouzlujícími záběry při bojích, které byly tak věrohodné, že diváka nechaly sedět s otevřenou pusou. Obsazení jednotlivých herců, až na některé výjimky, nebylo zdaleka tak špatné, jako v sériích nadcházejících. Nejkvalitnější práci ale odvádí Henry Cavill, představitel Geralta. Ten se do role vžil natolik, že dodává seriálu ten pravý “šmrnc”. S příchodem druhé série byl každý divák plný očekávání, avšak oproti té první byla tato série spíše podprůměrná. Výběr postav byl naprosto neadekvátní, hereckým výkonům se dalo jen stěží uvěřit a příběh byl jakoby “postavený na hlavu”. Bohužel ani skvělý výkon Henryho a občasné světlé chvilky některých postav nedokážou pravému fanouškovi zaklínače vylepšit dojem z druhé série. To stejné se pak opakuje také v sérii třetí. Absolutně nevěrohodné herecké výkony donutí fanouška knižní fantasy série přemýšlet, zda by nebylo lepší vrátit se ke čtení. Závěrem je vhodné dodat, že seriál je opravdu jen pro ty, kteří ságu nečetli a nemůžou si tak zkazit pocit z “velkolepé podívané”.

plakát

Na vlásku (2010) 

Totální pecka od Disneyho. Tahle pohádka má prostě všechno. Nejenže je vizuálně nádherně zpracovaná, postavy jsou vtipné a mají své osobité kouzlo, ale navíc je doplněna o famózní písně, které zapůsobí na emoční stránku každého. Celý příběh je pak dokonale promyšlený a nikdo se od něj nebude chtít jen tak odtrhnout. Hlavní hrdinka Locika žije ve vysoké věži se svou “matkou” Gothel a kvůli jistým skutečnostem neopouští své obydlí. Avšak pouze do doby, než do věže zabloudí Flynn Rychlík alias Evžen Houžvička. V ten moment začíná opravdová zábava. Rozjede se nevídané dobrodružství, o kterém si Locika dříve mohla nechat jenom zdát. Vedlejší postavy vybarvují příběh svými groteskními akcemi natolik, že vykouzlí úsměv na tváři i dospělým. Nemůžeme také vynechat přítomnost zla, které se ale na závěr podaří porazit jak jinak, než pravou láskou. "A žili šťastně až do smrti..."