Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Na život a na smrt

Na život a na smrt (2013)

“Look at me… I’m gonna make the call!” Promluva, při které vám v doprovodu silného soundtracku proběhne mráz po zádech. Ačkoliv se může zdát, že je snímek svými akčními scénami “přetažený za vlasy”, fanoušci, kteří o známé operaci Red Wings alespoň něco málo ví, rozhodně nebudou tuto skutečnost vnímat negativně. Ba naopak si mohou počínání amerických NAVY SEALS nasazených v afghánských horách vychutnat v plné parádě. Úkol, který se pro dokonale vycvičené profesionály zdá být naprostou “prkotinou”, se rázem změní v boj na život a na smrt. Nečekané odhalení totiž hlavní protagonisty staví do situace, které značí nemilé následky. Po zvážení všech možností a chvilkovém odpočinku začíná pravá řežba plná emocí a odhodlání porazit nepřítele za každou cenu. Horský terén a převaha stoupenců Talibanu však přes veškeré snahy postupně hraje v neprospěch čtyř amerických “žabáků” a pro celou akci je takřka fatální. Nejhorším pocitem pro každého diváka je uvědomění si, že na všechny zúčastněné doma čekají přítelkyně nebo manželky a oni i tak jsou schopni za své bratry položit život. Snímek plný bratrství, patriotismu a heroismu musí chytit za srdíčko opravdu každého, kdo se alespoň trošku svým zájmem “otřel” o moderní válku. Vedle titulů Americký sniper (2014) a Černý jestřáb sestřelen (2001) se dle mého jedná o jeden z nejlepších filmů s touto tematikou. Příjemné kamerové záběry a chytlavý soundtrack tento dojem jen utvrzují. Nemůžu jinak než 5*.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Písečná pustina, nedostatek vody, zvuky burácejících motorů a všudypřítomné šílenství sužující snad každého, kdo stále přežívá ve vyprahlém postapokalyptickém světě. Pokud se vám tato charakteristika zamlouvá, pak nečekejte a vyražte společně s Maxem na zběsilou cestu. Úvodní scéna vtáhne snad každého diváka se spoustou otázek do děje a nastíní, proč je svět tohoto fiktivního díla tak šílený. Hlavním hrdinou je bývalý policista Max Rockatansky, kterého ztvárnil geniální Tom Hardy. Od první chvíle je znát, že se pro tuto roli opravdu hodí. Jeho herecké výkony si na nic nehrají, jsou upřímné a naprosto odpovídají tomu, jaký “šrám” zanechá na člověku spoušť v podobě apokalypsy. To se ostatně dá říct o hereckých výkonech všech ostatních, a tak není pochyb o tom, že obsazení filmu se skutečně povedlo. Pozitivní ohlas vyvolá také profesionální kamera, která akční scény přináší divákovi v tom nejlepším světle. Prostředí plné šílenství je nakonec doladěno úžasným soundtrackem, který dělá film stoprocentním. Potrpíte-li si na hromadu akce, bude pro vaše oči závěrečná automobilová bitva přímo pastvou. Dohromady se tedy jedná o jeden z velmi kvalitních počinů novodobé světové kinematografie. Pokud jste připraveni užít si šílené dobrodružství v doprovodu upravených aut a chromu, je pro vás tento film jako dělaný.

Na vlásku

Na vlásku (2010)

Totální pecka od Disneyho. Tahle pohádka má prostě všechno. Nejenže je vizuálně nádherně zpracovaná, postavy jsou vtipné a mají své osobité kouzlo, ale navíc je doplněna o famózní písně, které zapůsobí na emoční stránku každého. Celý příběh je pak dokonale promyšlený a nikdo se od něj nebude chtít jen tak odtrhnout. Hlavní hrdinka Locika žije ve vysoké věži se svou “matkou” Gothel a kvůli jistým skutečnostem neopouští své obydlí. Avšak pouze do doby, než do věže zabloudí Flynn Rychlík alias Evžen Houžvička. V ten moment začíná opravdová zábava. Rozjede se nevídané dobrodružství, o kterém si Locika dříve mohla nechat jenom zdát. Vedlejší postavy vybarvují příběh svými groteskními akcemi natolik, že vykouzlí úsměv na tváři i dospělým. Nemůžeme také vynechat přítomnost zla, které se ale na závěr podaří porazit jak jinak, než pravou láskou. "A žili šťastně až do smrti..."