Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Pohádka
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (760)

plakát

Nezkrotná Angelika (1967) 

Pro mne poslední dva díly Angeliky byly zábavnější než předchozí, možná proto, že mám rád moře a Orient. Nicméně ve své recenzi nebudu řešit Angeliku, která zažila jak brutalitu na pirátské lodi, tak dražbu otroků a budu řešit jen postavu Jeoffreyho. I když se jedná o fiktivní postavu, tak zde vede nějakou soukromou válku proti králi, který ho z pouhé žárlivosti a závisti poslal na smrt. Nicméně Jeoffrey to zde odůvodňuje slovy, že je zaujatý proti králi jako takovému a jeho režimu, proti osobní moci a vykořisťování. Zajímalo by mne, kdyby věděl, co francouzská revoluce zplodí za monstra a že je v podstatě pro běžné lidi lepší, když vládne jeden špatný vládce než když vládnou mnozí, zda by proti monarchii i tak bojoval. Zároveň mi Jeoffrey přišel celkem pokrytecký, na to, že jeho žena Angelika, kterou "tak vroucně miloval" nemohla tušit, že on žije, pak on to mohl tušit o ní a přesto si ve své skrýši vydržuje jakési konkubíny. Samozřejmě určitě má všechny jen na žvanění a společnost u večeře, s žádnou nikdy nic neměl. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale hlavně, že Angelice na konci dílu vyčetl, že si hodila hrbem s kdekým a hlavně s králem, dle jeho domněnek. Kromě toho je zarážející, že kde si s vystopováním Rescatora neporadil ani francouzský král, tam uspěl obyčejný pirát nebo spíš mrchožrout (tím narážím na konec dílu).

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Já vím, co lidem vadí na této pohádce. Obsazení samými děsnými herci (z nichž někteří už jsou takříkajíc filmové vykopávky), kteří přehrávají, a že to obsazení je vážně katastrofální. Jiřina Bohdalová hraje tradičně takovou pletichářskou bábu mastičkářku se svým nakřáplým hlasem a hubou plnou mouder. Pavel Liška hraje tradičně d€m€nta, Tatiana Dyková jakbysmet, nic inteligentního tam člověk nenajde. Pavel Kříž už by měl odejít do hereckého důchodu, dělá si jen ostudu, že hraje v takových trapárnách. Anna Kadeřávková, jenž ztvárnila princeznu byla naprosto katastrofální a afektovaná, Denis Šafařík na mne zase působil trochu jak Matěj Stropnický v tom smyslu, že ženy ho asi nezajímají. Za mne, kdo si tak nějak dokázal zachovat důstojnost byl Petr Kostka alias král, tento pán opravdu umí hrát. Jediné, co na pohádce ocením je volba prostředí a celkem pěkné kostýmy, děj je divný, písničky se k pohádce vyloženě nehodily.

plakát

t.A.T.u.: Ya soshla s uma (2000) (hudební videoklip) 

Myslím, že vůbec nikomu nevadilo, že se tyhle dvě krasotinky v dešti cicmají. :D pěknej song, pěkné dvě pop zpěvačky.

plakát

Tenkrát v Mexiku (2003) 

Je to takový průměrný akčňák s nezajímavým dějem. Musím ocenit volbu prostředí, volbu herců a dobrý soundtrack, pokud chcete lepší děj situovaný do Střední Ameriky, mrkněte se na Zorra.

plakát

Královna řeky (2005) 

Jeden z nejkrásnějších historických filmů, co znám.

plakát

Válka Roseových (1989) 

Stačilo mi to vidět jednou. Barbara Rose je prostě čistokrevný blázen a Oliver se tedy přizpůsobil jejímu způsobu vedení domácí války.

plakát

Mr. & Mrs. Smith (2005) 

Ty 3* na to dávám spíše proto, že se mi to kdysi líbilo. Dnes už bych na to nekoukal. Není to dotažené do konce ani jako komedie, ani jako akčňák, vůbec nechápu, proč to tady na csfd má štítek thriller, a o romantickém filmu mám také jinou představu.

plakát

Fantastická parta (2024) odpad!

Další ze série zbytečných animáků, na které se brzy zapomene.