Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku filmu Bob Marley: One Love potkáváme titulního hrdinu (Kingsley Ben-Adir) v okamžiku, kdy už je jamajským národním hrdinou. Věčného idealistu a neúnavného propagátora rodného ostrova trápí všudypřítomné násilí, které rozdmýchávají dva hlavní znepřátelené politické tábory a na ně napojené zločinecké gangy. Marley trochu naivně sní o uspořádání obřího koncertu, který svede pod jedno pódium všechny dosavadní nepřátele a i s pomocí jeho hudby je přiměje zakopat válečnou sekyru. Než ten sen stačí realizovat, zaklepe násilí i na dveře jeho domu. Při útoku ozbrojeného gangu jsou vážně zraněni jeho manželka a manažer. To Bobovi sejme klapky z očí a uvědomí si, že Jamajka v danou chvíli není zemí, ve které by chtěl vychovávat své děti. Odstěhují se do Evropy, do Anglie, kde na dredatého kluka v typické pletené hučce nejsou dvakrát zvědaví. Jenže když je člověk geniální muzikant, prosadí se i v prostředí, které je schopné ho jen kvůli vzhledu strčit do vězení. Paradoxně právě tady, na ostrovech, které se od toho jeho rodného snad nemůžou lišit víc, se jeho kariéra rozjede tak, že ho to právem vynese mezi nejvlivnější muzikanty dvacátého století. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (48)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Nejsem žadný velký expert na Boba Marleyho, ale z toho co o něm vím si myslím že by si osobnost jeho formátu zasloužila víc než šedivý a ve výsledku nic neříkající pomníček, který jde tou možná nejhorší cestou. Není třeba jít cestou kontroverze za každou cenu, ale ani tahle forma “jen někoho neurazit” není úplně v pořádku. Přitom témat tady bylo požehnaně (hudba, Jamajka, osobní život, rastafariánství,…) a je škoda že se jich tvůrci nechopili a maximálně jich pár jen okrajově nakousli. Parádní soundtrack složený z Marleyho písniček tu nudu bohužel nazažene…50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tady byla proměrná příležitost,. Hlavní postava vysloveně filmová, témat kolem Boba Marleyho k emotivnímu vyprávění víc než málo, ale co nám tvůrci dali. Mustrový film jak udělat rodině Boba Marleye radost a vysrat se na diváka. Dramaticky totálně nefunkční vyprávění, nabízela se politická stituace na Jamajce, formování osobnosti a názorů Boba Marleye nebo změření se jeho umělecké zrání, konec konců i ten vztah se svou madam tady působil jak vyžvejkaný pedro, přitom z naznáků bylo patrné že měl víc vrstev. Bob Marley na mě působil velmi sympaticky, filmu uznávám, že ve mě probudil zájem o Boba Marleye a i koupi jeho LP, ale jako divák jsem opravdu koukal 103 minut na vztyčenej prostředníček od tvůrců. Filmařsky dobrý, hudba taky a chtěl jsem dát shovívavé 3*, ale jakou shovívavost mají tvůrci s diváky ? Žádnou ! scéna-střih-scéna-střih , jste spokojená rodino Boba Marleye ? Jo ? Tak ok jedem dál scéna - střih-scéna-střih. Kvůli tomuhle by se filmy fakt točit neměly. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Peckám jako Bohemia Rhapsody, Elvis, Rocketman se to nemůže vyrovnat. Až příliš se jede na jistotu a působí rutinním dojmem. Vesměs je to vyprávění, které tak nějak plyne za doprovodu Marlehy písní. Zásadní pasáže Marleyho života to nedokáže vytěžit na maximum a to je problém, nebyl tak zkrátka moment, který by dokázal pohnout s emocemi. Pořád je to nadprůměr, ale v tomto žánru pořád málo......65% ()

Lapacka 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil, má příběh, má ducha, reggae styl je podaný celkem dobře a vlastně také docela dobře podáno je rámec situace, Jamaika, problémy doby, pak Londýn, punkeři mi přišli vtipní, stejně jako procházka, pár procházek rastamanů tímhle městem. Po přečtení recenzí jsem nečekal nijak výrazný zážitek, ale film přece jenom hodnotím jako nadstandard. Je to možná film tak trochu natočený s ohledem na momentální situaci ve Státech, tím myslím afro-americkou komunitu a její problémy. Tímhle se u nás samozřejmě netrefuje do očekávání průměrných českých či slovenských filmových diváků, kteří nemusí tuhle rovinu filmu pochopit. Je tam další klad: že to reggae nebylo jen nějaká obyč. hudba typu disca, ale má určité specifické náboženské východisko, to asi také hodně lidí nepochopí. Zkrátka film, o kterém se dá přemýšlet, proto u mě nadprůměr. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

4.5/10. Trhá mi srdce dávat tak malé hodnocení u filmu o takové legendě, jakou Bob Marley bezesporu byl, ale ten film byl tak strašně odfláklý že to prostě jinak nejde. Neviděl jsem ve filmu nějaký cíl ke kterému by směřoval, scénář naprosto chaotický a bylo to celkově takové nemastné, neslané. Nebudu to porovnávat s ostatními filmy jako Elvis, Bohemian Rhapsody či Rocketman, protože to nejde - kvalitativně jsou na úplně jiné úrovni. Nečekal jsem zázrak, ale z kina jsem odcházel docela zklamaný. Promarněná příležitost a Bob si teda zasloužil větší parádu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Reklama

Reklama