Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Sósó no Frieren

Sósó no Frieren (2023)

Na Frieren je výborný, že nemá prakticky žádný mínusy. Tohle anime bych zařadil mezi jedno z nejvíc "na chill". Solid oddechovka od posledních přefightovaných strop animes (Jujutsu, Solo Leveling, Chainsaw, Demon Slayer, AoT...). Seriál mě dokonce dokopal i do mangy, takže asi takovej dopad má tohle super dílo. Je to jak sledovat hodně povedený DnD s neustálým náhledem do fungování minulé družiny (hlavně teda vztahu Himmela s Frieren...). Hlavně je super, že se tam dost dílů prakticky nic neděje, ale právě to je na tom to skvělý. Další věc, která mě dost zaujala jsou ty postavy, protože VŠECHNY do toho světa neskutečně fitujou. Na žebříček oblíbenosti se posledními díly zařadili i ostatní "vedlejší" postavy ze zkoušky mágů. Jediná škoda je, že Stark (možná hlavně teda Stark v kombinaci s Fern... :) ) kvůli tý zkoušce nedostal na konci první série tolik prostoru, ale to je opravdu jedinej mínus. Za mě jasný místo v top five animes.

Akame ga kill!

Akame ga kill! (2014)

EMOČNÍ MASAKR! Doslova, bez nadsázky. Tohle anime rozhodně dokážu zařadit mezi naprostou špičku, kterou jsem zatim viděl. Divák si tady vytváří pozitivní vztah i k zápornejm postavám i když ví, že pravděpodobně umřou. Wait a minute, všichni umřou. Ukázka toho, v jak strašně prohnilým, zkorumpovanym a hnusnym světě žijem. Značná část je dost depresivní, krutá, ukazující zoufalost každodenního  života lidí, který jsou nucený poslouchat "ty nahoře", skákat jak pískaj a nechat se oblbovat tím, jak ovlivňujou mediální systém. Doporučuju si nevytvářet žádnej oblíbenej charakter, jakože vůbec žádnej (guess why haha). Strašně se mi tady líbil koncept toho, jak vlastně všichni bojujou za správnou věc, i když je očividně špatná, všichni mají rodiny, všichni někoho milujou, ale jsou prostě proti sobě a chtěj se navzájem poslat čmuchat pod kytky. Vyvážení dílů je taky pěkně zpracovaný, hodně prostoru věnovaný pro objasnění životního příběhu proč co daná postava dělá, odkud pochází, co zažila, peak. S každym dílem lvl drastičnosti šíleně stoupá a posledních cca 5 dílů jakože uffff. Díl 21, kdy na konci Tatsumimu umře v náručí Mine, se kterou se tak moc navzájem vysírali, až se do sebe zamilovali... Noooo emóšnl demidž 10/10 peak anime.

Komi neumí komunikovat

Komi neumí komunikovat (2021)

Awww. Je to prostě KA-WA-JÍÍÍ. Protože Komi přece neumí komunikovat! A to ani anglicky! "Jen protože na nikoho nemluví neznamená, že se s ostatními nechce sblížit". Nádherně zpracovaná porucha sociální komunikace, kdy se Komi chce se všemi sbližovat i oni s ní, ale nejde to prostě tak, jako normálně. Komunikace pomocí přikyvování a psaní do sešitu suprová ♥. Strašně se mi líbilo přidání "komentátorky", která popisuje, jak se Komi cítí, na co myslí... Do toho Komi vyskočí takový ty cute Anime uši když se jí něco líbí, srdcovka. Ohledně příběhu je to takový klidný, oddechový, jednoduchý. Všichni v Komi vidí školní miss a strašně se s ní chtějí kamarádit a ona jak jinak - NECHÁPE. Od prvního dílu se jí druhá hlavní postava Tadano alias průměrňák snaží pomoci najít 100 přátel, od toho se po pár dílech začne znatelně upouštět, ale vadilo to něčemu? Koncept popisu toho, jak to mají lidi se sociální poruchou těžký to snad naplňovalo dokonale po celou dobu. Často jsem se u toho nasmál a bylo mi trochu hloupě i za samotný charaktery, ale takový emoce se podle mě od tohoto díla očekávali a to to taky splnilo :). Dalším pozitivem je samotná animace Komi, která je taková, no, originální a to myslím opravdu jen v dobrém, opravdu hezky zpracováno. Tempo seriálu mi začalo vadit až někdy v S 02x09, kdy se situace začaly víceméně opakovat a nic nového to již nepřinášelo. Vždy to začalo vypadat, jakože už už něco bude, but nakonec... No anyway dávám 85%, jelikož mám pozitivní vidinu očekávání od třetí sérky, takže prozatím zůstanu u 5ti hvězd :).

Džudžucu kaisen

Džudžucu kaisen (2020)

Tak tahle sranda je přehypovaná 100% právem :). Má to hromady vtipnejch scén, který tam nejsou nějak extra potřeba, ale tak trochen to vyvažuje ten Dark Souls vibe, kterej z toho sálá šíleným způsobem. Gojo? Peak. Nanami? Peak. Itadori? Ani nemluvit. Je tady klasika ve stylu "nemějte oblíbenou postavu", protože to tady umírá dost fest. Mangu jsem zase nečet, ale přečtu, protože tohle je fakt bomba na entou, věřte hromadnejm recenzím, jelikož tady je to až přehnaně zasloužený, mlácení raid bossů pomocí prokletý magie jentak něco nesundá. Update po season 2: Vtipný scény již neexistují, je tu jen bída a utrpení spojený se schováváním pod polštář... a bude hůř.

Sedm smrtelných hříchů

Sedm smrtelných hříchů (2014)

7DS je společně s Death Note dílem, který mě přitáhlo k anime. Vždycky mi to přišlo strašně super, charaktery rozebraný fakt dost dopodrobna, vztahy mezi "malejma klukama a velkejma holkama" jsou hodně funky a člověk se u toho nasměje (+ v počátcích Meliadovi random oplzlosti jsou tak trapný, až dobrý haha). Escanor jako alfa je jeden z těch nejlepších anime charakterů, co jsem viděl, všechny fighty s nim, jeho sad love story i jeho ending, v topu. Nicméně čím víc se začínám v tomhle stylu jakože v anime i manze orientovat, tak začíná sedmička zaostávat. Jako fantasy dobrý, ale pro mladší věkovou skupinu, i když ono to v tomhle světě je taky těžší odhadnout kam se to zrovna hodí. Příběh je zpracovanej na jedničku, doprovázeno nádhernou hudbou a zároveň napětím, co se zrovna stane, protože je tady dost lajk FAKT DOST nečekaných zvratů, který každýho nenapadnou. Power level  tady roste úměrně hlavním postavám i enemy a tenhle vývoj je slast sledovat. Takže ve výsledku nechávám 5 hvězd, ale počítám s tím, že se 7DS časem propadne na dno těch sice dobrých, ale horších anime.

Monster musume no iru ničidžó

Monster musume no iru ničidžó (2015)

Je tu napsáno dost negativ, tak přidám taky jednu pozitivní recenzičku. Tohle anime je hodně povedený! Originální koncept, kde hlavní postava má na starosti "hlídat" ženy z jiných ras, který se ho neustále snažej sbalit... Jako sorry, ale dobrý. Erotika je extrémně dobře zpracovaná správně v mezích, neustále se to stáčí k tomu, že se něco stane, ale je tam pouze to napětí, které se nikdy neuvolní. Shlédnuto na jeden zátah a asi si dám v brzký době zase točku. Postavy nádherně nakreslený, roztomilý a ne nějak přehnaný. Ty prsa tam jsou větší, ale si asi přiznejme, to k anime nějak tak patří. Může se zdát, že je tam jistá absence děje a monotónnost, anime ale naopak ukazuje to, že ne každej kluk je hned hajzlík s předsudkama. Za mě určitě zkusit :).