Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (53)

plakát

Kick-Ass (2010) 

Dalo by se hodnotit jedním slovek...NÁŘEZ! Koňská dávka ironie a politicky nekorektní a především parádní akce, která ve scénách, ve kterých se objeví Chloe Moretz (která si film jednoznačně ukradla pro sebe) přesahuje všechno, co dosud bylo natočeno. Zasloužených pět.

plakát

Anatomie lži (2009) (seriál) 

Tak čtvrtá sezóna už nebude...a není divu, Tom Roth i přes svoje charisma nemohl víc utáhnout. Chvílemi zábavné (především dialogy otce s dcerou stojí za to), chvílemi příliš moralizující a chvílemi těžko uvěřitelné, stále však nad průměrem dnešní seriálové tvorby.

plakát

Studio 60 (2006) (seriál) 

Hodnoceno po 14 dílech...Příliš inteligentní a sofistikovaný humor na to, aby ve Spojených státech přežil víc než jednu sezónu. Neuvěřitelně zábavná rychlopalba sarkasmů, narážek a vtípků, která ač Vás nepřinutí válet se smíchy na podlaze (až na výjimky, jako např. díl s hady v divadle) vám udrží úsměv téměř po celou dobu každého z dílů. Těžko vyzdvihovat někoho z herců, všechny hlavní role jsou skvěle zahrané a snad jedinou výtkou může být absence jakékoli "záporné" postavy, ve Studio 60 musíte prostě milovat všechny :-). Zrušení po první sezóně pravděpodobně pomohlo seriálu udržet si vysoký kredit (nestihl vyčpět), ale my všichni, kteří se na něm stali závislými by si aspoň jednu navíc zasloužili - a to nemluvím o hercích.

plakát

Tajemství Pravdy (2008) (seriál) 

První díl začal ještě docela slibně (tak na dvě a půl hvězdičky), ale pak už seriál směřoval nezadržitelně směrem k odpadu, dokonce hluboko pod úroveň veleděl jako Xena, či Herkules. Vhodné možná jako doplněk k dopolednímu žehlení. Takto zprznit skvěle napsanou ságu by mělo být trestné a divím se jak něco takového mohl Terry Goodkind vůbec dopustit...pokud ovšem nutně nepotřeboval peníze.

plakát

Okrsek 13: Ultimátum (2009) 

Když se zrovna nebojuje, neskáče nebo neběhá, což se naštěstí děje po většinu času, tak je to silně podprůměrná podívaná. Marnou snahu o výraz ve scénách, ve kterých se mluví a připitomělý scénář však bohatě vyvažuje parádní akce a střih. Poctivé 3 hvězdy za vizuální hody.

plakát

Bojiště Země: Sága roku 3000 (2000) odpad!

Vypadá to, že John Travolta infiltroval scientology a snaží se jim škodit zevnitř touto mimořádně povedenou parodií na Hubbardovu knihu.

plakát

Vražedná čísla (2005) (seriál) 

Rádoby vědecká krimi série o naprosto neschopném policejním týmu, který by nevyřešil jediný případ, nebýt "geniálního" matematika, který jim vypočítá jméno vraha a lokaci, kde ho dopadnout. Člověk neví, jestli se má smát nebo zvracet. Navíc dabing obou hlavních představitelů to sráží ještě níž.

plakát

Appaloosa (2008) 

Western, ve kterém se víc mluví, než střílí, což samo o sobě ještě nemusí být na škodu, zvlášť když se alespoň zpočátku daří navodit správnou atmosféru. Zejména díky charizmatickým postavám hlavních hrdinů. S příchodem Renée Zellweger se však pracně vybudovaná atmosféra hroutí jako domeček z karet a některé scény vyznívají přinejmenším komicky. Ed Harris měl přenechat scénář a režii někomu povolanějšímu a zůstat jen u hraní, to mu jde rozhodně líp.

plakát

Umění války: Zrada (2008) 

Hodně slabá kamera - jak trefně poznamenal darkreider, vypadá to, že předtím točili jen svatby - a bezduchý a klišoidní scénář ani nemůžou dát vyniknout akci, které se stejně zase tolik nenajde. Pár slušných soubojů, nepočítám ten na večírku, kde pět minut nebylo vidět, kdo koho mlátí, to nezachrání. Pseudomoralizování o korupci, které se táhne celým filmem, pak už jen dovrší hromadu nudy, kterou na nás pan Rusnak valí z plátna.

plakát

Zaklínač (2002) (seriál) 

Obrovské zklamání. Skvělá knižní předloha přenesená naprosto příšerným způsobem do scénáře (jestli se tomu dá tak říkat). Geralt vypadá dobře jen na fotkách, jakmile se pohne nebo nedejbože promluví, je to katastrofa, stejně jako ostatní postavy. Stavba dialogů připomíná "odpadové" seriály typu VKV nebo Ordinace a sám tomu odpad nedám jen proto, že mám pro Sapkowského slabost.