Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (13)

plakát

Chudáčci (2023) 

Film je opravdu dost osobitý, má v sobě spoustu myšlenek a vtipných momentů. Emma Stone geniální (Zlatý glóbus zasloužený), Marc Ruffalo a Willem Dafoe taktéž. Krásný barevný svět, do kterého vás film vtáhne. Jen je třeba připravit se na jisté a časté pohoršení haha 9/10 - Těžko hodnotit, nemám moc s čím srovnávat, ale rozhodně je to teda zážitek:)

plakát

Godzilla Minus One (2023) 

Nejlepší film roku, neuvěřitelná podivaná. Pocity viny, otázky života a smrti a ztělesněné zoufalství. Godzilla je naprosto děsivá, když se hl. hrdina Shiki bojí, divák též, když vzpomíná na hrůzy války, divák mu rozumí, jak kdyby to zažil sním, a když má konečně klid, uleví si i divák. Každá postava má svůj smysl. Je neuvěřitelné, jak film dokáže vše perfektně. 10/10 - Nemám co vytknout. Dopuručil bych všem.

plakát

Napoleon (2023) 

Tak, nechápu ty recenze, že film je úplně random...Všechno spolu souvisí, protože je ten vztah klíčem k celému Napoleonovi. Jasně, že ten střih je někdy trochu matoucí, ale to je tak všechno. Rychle se člověk zas vzpamatuje. A ty bitvy! Nádhera. 8/10 - Nezasloužená kritika, přišlo mi, že film jako celek DÁVAL smysl a moc jsem si ho užil:)

plakát

Chlapec a volavka (2023) 

Miyazaki samozřejmě nezklamal, i nyní připravil nádhený film plný lidskosti:) Je to jeho poslední film, takže se opravdu jedná o dopis na rozloučenou. 9/10 - Tady se nedal čekat špatný film. Klasická animace, fungujicí postavy a kouzelný svět jako vždycky:)

plakát

Jagna (2023) 

Každý čin má své důsledky. Ale je každý svobodný a teda zasluhuje si je? Kdy člověk je přinucen a kdy se měl zase chopit pevně života?  Po vizuální stránce pochopitelně film vyniká. Mezi postavami není téměř žádná pouze dobrá či pouze špatná postava. Činy postav tak člověk chápe z obou stran a to ať se dějou všerůzné podivnosti. Hudba inspirovaná tradiční hudbou taky výborná. 10/10 - Nemám co strhnout. Povšech stranách výborný film. Víc takových!

plakát

Umění jíst a milovat (2023) 

Pomaloučký film plný krásných momentů a emocí. Jídlo je samozřejmě všude, buď vaření, jezení, nebo jen mluvení o něm. 8/10 - Útulný film, který ale na druhou stranu ničím, než ultimátní znalostí k jídlu a pití, tak moc nevyčnívá.

plakát

Zabiják (2023) 

Nový film od Finchera nezklamal. Film ve kterém do konce neznáme jméno hlavního protagonisty, ale ve kterém sledujeme jen jeho kroky a jeho myšlenky. Dokážeme po filmu procitnout do jeho mysli? Asi ne:) 8/10 - I po filmu se k němu může člověk vracet - a ptát se - jaký život potřebuji?

plakát

Bratři (2023) 

Film s velkým potenciálem... A takhle to dopadlo. Film zaznamenává cestu oněch slavných bratrů. Kdo by čekal nějakou moralní otázku, bude vedle. Prostě se věci dějou a to je vše. Kostýmy a hudba dost fajn, herci hrajou taky fajn. Záběry byly hezké ALE! to není možné, ta kamera se furt musela někam otáčet, až mi z toho bylo zle. No a ten střih... úplně random. Scéna neskončí a začíná další. Která je úplně z jiné doby a místa, samozřejmě, takže jsem byl většinu času zmatený. No a konec je v podobném duchu jako celý film, prostě najednou se čte dopis - poslední scéna a konec.  4/10 - Čekal jsem aspoň lehce nadprůměr, když to chceme posílat na Oscary. To tam mohli radši poslat Úsvit. Žadný vývoj postav, žadné zamýšlení se nad věcmi, film je sestříhán fakt divně. Odcházím více méně zmatený. Ale film měl hezkou atmosféru, dobrý koncept a dobré herce. Kéž by s tím udělali něco víc!

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Film historicky zajímavý, přináší pohled na kulturu a dobu, kterou jen tak jeden nezná a herecké výkony na výbornou. Ale... Film je strašně zdlouhavý a nic převratného se v něm nestane. 8/10 - Kvalitní film, ale chyběl tomu trochu život.

plakát

Anatomie pádu (2023) 

Veliká paráda. Když jsem odcházel z kina, byl jsem totálně vyšťavený... Během filmu člověk vícekrát změní postoje na postavy no a na konci neví, kam se přiklonit. Sandra Hüller je skvělá, zvláště v jedné klíčové scéně. 9/10 - Moc jsem si to užil a i po odchodu z kina stále přemýšlím nad koncem a nad tím, v jakém stavu nám postavy zůstaly, jestli to pro ně ve výsledku dopadlo dobře, či ne.