Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 885)

plakát

Boratův navázaný telefilm (2020) 

Nebyl jsem nadšený ani z prvního dílu, ale ten byl ještě alespoň zajímavý. U nového Borata jsem v polovině usnul. Scény z Kazachstánu super, ale potom všechny ty pokusy o "jako" opravdové blbnutí před skutečnými lidmi, to fakt ne. Trapný, nezábavný, nezajímavý a většinou ještě navíc nahraný. Ale pokud zvládnu dokoukat někdy druhou polovinu, jednu hvězdičku třeba ještě přidám.

plakát

Jumanji: Další level (2019) 

Tak asi jako první díl. Trocha humoru a trocha akce. Kdyby ale nebylo dvou důchodců přenesených do hry, byla by to příšerná nuda. Navíc kdybych stále neviděl pod slupkou Rocka důchodce v podání Dannyho DeVita, zbylo by jen pár vtípků na stařeckou senilitu. Takže tvůrcům smekám za využití DeVita, ale další díl už fakt ne. Nevěřím, že by ještě měli co nabídnout.

plakát

Zloba: Královna všeho zlého (2019) 

První díl pro mě bylo úžasné překvapení. Druhý je už jen tuctovým recyklátem. Roztomilosti je troška. Hudbu dostal na starost také nějaký podřadnější skladatel. Prostě všechno je zde ošizenější. Sice všechno pořád hezky vypadá a na velkém plátně (kterých po corona krizi možná tolik nezůstane) by působilo moc hezky, ale film sám o sobě nic úžasného bohužel není.

plakát

Zombieland: Rána jistoty (2019) 

Ještě že je tu opět Woody a jeho sarkastický hulvátský zabiják zombíků. Zbytek osazenstva mě opět nebaví. Jen na Emmu se stále hezky dívá. Naopak taková Abigail nám pěkně kyne a ošklivá zůstala. Humor. Usmál jsem se párkrát, ale rozhodně méně než u prvního dílu. Asi nejtrapnější a nejnudnější byla pasáž se zrcadlovými hrdiny. Vlastně nebýt pasáže v bílém domě, tak bych litoval stráveného času.

plakát

Proxima (2019) 

Po seriálu Away jsem si chtěl porovnat podobný příběh po francouzsku. No a je to podobná nuda. Respektive nuda stejná, jen z jiných důvodů. Zde není žádný příběh, vyprávění je o ničem. Jen střípky z výcviku astronautů jsou občas zajímavé. A tak jsem si říkal, zda je lepší si pustit dokument o dobývání vesmíru nebo se dívat skoro dvě hodiny na nudný film.

plakát

Barbaři (2020) (seriál) 

Opravdové, syrové a na evropské poměry i dost velkolepé ve srovnání se zámořskou produkcí. Jak vizuální stránka, tak hlavně hudební se rozhodně nemá zač stydět. Když si pročítám letmé shrnutí historických událostí, je seriál v základních bodech velmi přesný. Snad až na neuvěřitelně otravnou postavu barbarského intrikána, který by musel být zabit vlastními lidmi snad nejpozději při svém druhém prohřešku, byly všechny postavy zajímavé a pro příběh přínosné. Druhá řada je pořád stejně skvělá. Snad z ní mám i větší radost, že tvůrci potvrdili kvality té první. Jen pár logických drobností mi trochu vadilo. A že bude nejspíš třetí řada? Jedině dobře. Opravdu zde němci potvrzují, že "svému" tématu se tvůrci dokáží věnovat s větší chutí a zápalem. Ne jako americké produkce povrchně sledující Evropské a jiné historické etapy.

plakát

Arctic: Ledové peklo (2018) 

Netradiční a přesto povedené vyprávění o ztroskotání v ledové pustině. Přišli jsme o začátek a vidíme hlavního hrdinu ve stavu, který si vybudoval za několik týdnů přežívání. Návrat k civilizaci je mlčenlivý, mrazivý a stojí spousty sil. Mikkelsen svým výrazem vysvětlí 95 procent dění na plátně. No a závěr je podobně nevysvětlující jako byl začátek. Dost příjemná a lehce objevná jednohubka.

plakát

V měsíčním světle (2019) 

Zvažoval jsem 4 hvězdičky, protože začátek je opravdu parádní a plný napětí a samotná myšlenka také není špatná. Ale je pravdou, že v druhé polovině film postrádá tempo. Díky vybudované atmosféře, která sice vyprchává, ale diváka stále drží, a očekávání, jak bude vše provázáno a vysvětleno, se divák nenudí, ale tou počáteční peckou už film přestává být.

plakát

Barbaři - Vlk a orel (2020) (epizoda) 

Bez akce, ale hodně hutná atmosféra. Divák jako by zapadl do pohanského barbarského světa. Trochu se obávám slabé akce, až přijde na řadu. Ale historického zasazení a opravdovosti postav a příběhu, rozhodně ne. Ten vypadá ve srovnání s novodobými seriály (od všech multikulti netflixovek až po Spartaka atd) jako dar z nebe seslaný drsným bohem Wodanem.

plakát

Přes prsty (2019) 

Režijní debut Petra Kolečka. Scénář opět parádní. Díky dialogům a vtipům jde o nadprůměrnou českou komedii. Já jsem sexista a humor tímto směrem je mi velmi blízký. Zde jde snad až o 80% zdroje zábavy a tak jsem musel být spokojen. Langmajer hraje parádní postavu. Často drzé, namachrované a jistou formou talentované "floutky" nemusím, ale v jeho podání neměl Jíra chybu. S volejbalistkama je to horší. Holky jako velké sportovkyně nevypadají a ani ten volejbal jim nijak extra moc nejde. Ještě, že se to u plážáku ztratí :) A ano, zbytek zdroje zábavy jde na vrub sportu a hlavně soupeření šestkového s plážovým volejbalem. Nakonec i zde jsem si celkem spokojeně zachrochtal.