Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 885)

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

1. série je za mnou, ale byla to docela fuška. Na třinácti hodinách roztahaný děj, který by v pohodě zvládl i dvouhodinový film. Dlouhé dialogy, které ani nemají žádnou extra hloubku. Daredevil i Kingpin se teprve rodí a jejich nevyzrálost a hlavně bulení!!! mě teda hodně sraly. 2. série je ještě větší porod než první. A kdyby mi kamarád druhou řadu nenutil před "prý" super skvělým Punisherem, dávno bych to vzdal. Všechny scénáristy druhé řady dávám na blacklist. Strašně pitomé chování postav, ale co mě sere fakt nejvíc, že jednou si vlastností hrdiny mega moc pomůžu, abych za tři minuty všechny jeho vlastnosti totálně ingoroval. Tady už se nedá vymlouvat na to, že to je chtěný, že byl rozrušen atd. Ne, prostě použiju to, protože to je cool. A potom na vlastnost seru, protože by se mi nehodila k vyhrocené situaci. Elektra? To je příšerný děs. Nesympatická postava. Moc moc je mi líto Charlieho, že musí dál oblékat oblek Daredevila (i když podle hodnocení to jeho trápit nemusí).

plakát

Pátá vlna (2016) 

Hodinu jsem se bavil více než slušně. První vlny jsou efektivní a dost zdrcující pro lidstvo. Atmosféra je díky tomu hodně napínavá. Bohužel následná romantika a dětští vojáci už jsou dost mimo. A nejspíš ani se sebelepším tvůrčím týmem by se z té slátaniny nedalo vytřískat o moc víc. A nic na tom nemění fakt, že Chloe je strašná a nedá se jí věřit absolutně nic.

plakát

Jmenuju se Dolemite (2019) 

Díky za upozornění na dost zajímavou problematiku natáčení černošských filmů a neméně zajímavou postavu Rudyho Raye Moorea. Sice ten zvrácený černošský humor asi málokoho zasáhne, ale postavy, bratrství a vůbec černošské prostředí ve střetu s kapitalistickým filmovým a hudebním trhem, je dost zajímavé.

plakát

Zámek a klíč - Vítejte v Mathesonu (2020) (epizoda) 

Většina postav zajímavá a už od poloviny dílu jsem měl pocit, že postavy znám delší dobu. Rodinné zázemí je tak více než fajn. No a ty strašidelné scénky se móc povedly. Studna i zrcadlo super. Mráz po zádech a pln očekávání z dalších dílů.

plakát

Daredevil - Nelson v. Murdock (2015) (epizoda) 

První díl, u kterého jsem usnul. Flashbacky jsou čím dál tím nudnější. Kde kdo tu na dialogy pěje chválu, ale mně teda přijdou o ničem, laciný tlachání o hovně, co nemá žádnou hloubku (přitom na rozbor nové situace mezi Murdockem a Foggym jsem se těšil). Kingpin se teprve rodí, stejně jako Daredevil. A to je asi ten problém, proč mi seriál zatím moc nesedí. Čekám a srovnávám dvě famózní postavy, které tu ale jsou jen takoví dva naivní hňupové.

plakát

Seveřané - Souboj (2016) (epizoda) 

Slušné finále se scénou veřejného prznění. Ta byla skvělá.

plakát

Seveřané (2016) (seriál) 

1. série začala přesně tak, jak zmiňuje každý druhý v komentářích - Vikingové v podání odlehčené verze Monty Pythonů. Naprostý souhlas. Ujetý pohled do historie vikingů. Humor je naštěstí vstřícnější k divákovi. Vzhledem k myšlence a prostředí bych ale čekal, že mě seriál zasáhne víc. Cítím, že jsou vtipy dobré, ale prostě jim chybí nějaký ten drájf. Jakoby vtipy neměly úplně pointu a nebo ji divák ví moc dlouho dopředu.2. série je nese ve stejném duchu jako první. Akorát ale zůstává bohužel pouze u tématu vlády nad vesnicí. Tedy je humor pořád stejný a zaměřený stále stejným směrem. Sice je pořád úsměvné sledovat bisexuálního Orma, který je střídavě vládcem jedné vesnice, ale vtipy už nemají takřka žádný říz, když jsou pořád na stejné brdo. 3. série má skvělé poslední dva díly. Děj odsejpá, někam se posouvá a krásně na sebe scény navazují. U prvních 4 dílů jsem měl ale pocit, že děje a hlavně humoru je v každé episodě na 20 minut místo 30minut. Většina fórků je příšerně natahována. Dokola a dokola, kdy už další a další vysvětlování nebo opakování není vůbec vtipné. Jinak ale řada zapůsobila tak, že bych si dal hned 1. a 2. znovu.

plakát

Hra z Anglie (2020) (seriál) 

Když odpustím ne moc dobře natočené fotbalové scény (kdy potěší snad jen pohled na útočící nebo napadající řadu šesti hráčů), tak nemá seriál chybu. Sociální i sportovní témata se skvěle prolnula a v podání skvělých herců v dokonale uvěřitelném prostředí, jde o úžasnou sondu do minulosti.

plakát

Hra z Anglie - Epizoda 6 (2020) (epizoda) 

Opět díky za shrnutí skutečností v Trevorově komentáři. Vyznění seriálu ale i bez dodržení faktů zůstává a parádně v poslední episodě vygradovalo. Proslovy o profesionalitě hráčů, o rozšiřování fotbalu mezi lid a do celého světa, všechno skvěle podáno a je dost emotivní v kontextu dalších událostí seriálu.

plakát

Motokáry (2020) 

Nenáročné pokoukání, které se občas blýskne roztomilým špičkováním "šup, šup", a které naštěstí ani v těch slabších pasážích není nijak extra pitomé. Ano, vše je jasné od začátku (snad až na to, proč se rozhádají hlavní hrdinové, což byla teda slušná prkotina), a film nepřináší ani zbla nového (možná až na slušné záběry závodů), ale jde o rodinnou pohodičku ke gauči a chipsům.