Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 885)

plakát

Klub rváčů (1999) 

Na poprvé byl film zajímavý. Pod dlouhých letech mě bavil už jen v první polovině. V té, která kritizuje společnost, která hledá a nabízí východiska, se kterými se mohu v základních myšlenkách ztotožnit. Ale je zajímavé, že jsem chtěl dát stejný počet hvězd jako před lety. Druhá polovina je už postavena na překvapivém zvratu, tedy něco, co napodruhé už ani nemůže mít kouzlo. A všechny další plány ujetého Tylera musím také odsoudit a ve filmech, které z velké části vychovávají nové mládež, je opravdu nerad vidím.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Uf, jsem strašně moc rád, že jsem se nenechal odradit těmi "modrými" procenty. Covenant funguje fantasticky jako objevitelské scifi. Vztahy postav, průzkum neznámé planety, to napětí, prostě Ridley to natočit umí a neobjevit se vetřelci, ani by mi to nevadilo. Jenže to by nebylo ono a nedošlo by ke všemu tomu vysvětlování. David, Walter, vznik vetřelců atd atd. Vetřelčí univerzum tu do sebe krásně zapadá a navíc! všechno to má logické opodstatnění. Díky zakrytí známého ksichtu Guy Pearce v úvodu Promethea jsem i po letech hned pochopil a spojil si oba díly (což v současné době všech možných komiksových světů není tak obvyklé). Snad jediné, co se Ridleymu moc nepovedlo bylo načasování všech těch pohrom a umírání. To bylo spíchnuto hodně horkou jehlou a tak tu máme během pár minut zanesení vajíčka, vylíhnutí i růst do klasické velikosti zabijáckého stroje. A to složité zabíjení na konci by si také mohli odpustit.

plakát

ABBA: The Gold Singles (2006) (TV film) 

Sice má dokument k dobru nějakých 30 let (oproti předchozímu v televizi), ale tady to prostě frčí. Ke každému slavnému songu zazní rozbor charakteru doby, vztahů mezi členy a nebo prostě ke kvalitám dané skladby.

plakát

ABBA Dabba Doo (1976) (TV film) 

Ztráta času. Pár dobrých písniček, ale to je lepší pustit si klip. Rozhovory se členy kapely dost povrchní a snad jen styl skládání hudby někde v lesích na chajdě bez nahrávacích zařízení byl trochu zajímavý. Jinak informační hodnotou zabodoval v televizi následující americký dokument, který během jedné minuty přinesl více informací než tady celá hodina.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Od jedničky se takřka nic nezměnilo a to je dobře. Vtipné je to možná ještě víc. Jak skončil stromeček Groot, tak perlí v celém druhém díle a hlavně něžnější polovičky z něj určitě budou paf (já z něj teda paf byl). Opět je tu spousta rodinných vztahů. Sice na kvalitě tolik nemají, ale za to kvantitou jedničku rozhodně převyšují. Tak se už těšme na trojku se Slyem, Vingem Rhamesem a Michelle Yeoh. K těm skvělým postavám nejde strkat nějaké podřadnější herce.

plakát

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016) 

Jedna dobrá písnička a jinak šíleně nudná a prázdná pitomost. A to přitom vypadalo vše tak krásně. A dál bych nejradši napsal 100x slovo nechápu, že má Vaiana takové hodnocení. Ani mé malé neteři se film nelíbil!

plakát

Kolonie (2015) 

Chvalme pána za dobu a prostředí, ve kterém žijeme. Skončit v kolonii Dignidad by nikdo z nás nechtěl. Ani s Emmou Watson po boku. Kolonie svým pojetím připomene staré kousky odehrávající se většinou v nějakém tom vyhlazovacím táboře nebo vězení. Akorát místo fešáckého Paula Newmana je tu Hermiona, která bojuje s šikanující babou a vlasatým poděsem, který by si moc nezadal ani s Charlesem Mansonem. A nejspíš to všechno bude hodně blízko skutečným událostem. Brrrr

plakát

Velká čínská zeď (2016) 

Co tu sakra většině vadí? Film vypadá nádherně. Dokonce si dovolím tvrdit, že efekty jsou lepší než z hollywoodské produkce. Do toho ještě barevná čínská vizuální stylizace. Opravdu se na to krásně kouká a už jen to vtáhne diváka snadno do příběhu. Ten sice není kdo ví jaký, ale holt nějaká legenda, trochu zajímavý emzáci a jeden hrdina, co okouzlí malé šikmooké číňánky a číňanky.

plakát

Win Win (2011) 

Fajnový příběh vyprávěný s péčí a humorem. Bohužel ale nenabízí žádné emocionálně silnější momenty. Ty, které by to měly být, jsou dávno dopředu jasné. Nebýt zápasových scén a (asi přihřátého) kamaráda, nebylo by ve filmu nic moc k zapamatování.