Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (4 351)

plakát

Pošli to dál (2000) 

Slušně napsaný scénář, výteční herci, ale tak moc se tu tlačí na emoce, až se pila vysmeká a přestává řezat tam, kam by zřejmě podle záměrů tvůrců měla.

plakát

Nejdelší jízda (2015) 

Docela promyšlený scénář, zajímaví stařičký Alda a mladý Eastwood, jinak přeslazená pohádka.

plakát

Švadlena (2015) 

Na drama příliš praštěné a na praštěnou komedii málo vtipné. Nakonec jsem měl dojem, že se to celé hrne k nějakému závěru, který mne už předem nezajímal.

plakát

Siódmy pokój (1996) 

Smutný, lehce rozvláčně vyprávěný příběh osobité filozofky, která, ač neskrývala své židovství, přestoupila ke katolicismu, což ji neuchránilo (a snad nemělo uchránit) před transportem do koncentráku.

plakát

Drama žárlivosti (1970) 

I přes smutek a sentiment trochu příliš bláznivá komedie, jak už tak italské komedie oněch let bývají.

plakát

Most špiónů (2015) 

Zpočátku oslava advokátského řemesla, postupně snímek absurdní atmosféry studené války padesátých let. Vyprávění si udržuje napětí až do závěrečných titulků. Mimo vždy dokonalého Tma Hankse je skvělý Mark Rylance v roli sovětského špiona.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Na terénu chytře napsaného scénáře Kevin Spacey předvádí základní postupy získávání a udržování moci, které dovádí až do absurdní dokonalosti. Jeho z děje vybočující komentáře jsou mnohdy zajímavější než děj sám, přičemž i ten je podáván zcela mistrně.

plakát

Ďáblovo oko (1960) 

Více divadlo než film. Spousta překvapivých, mnohdy hlubokých myšlenek trošku zatěžuje komediální rovinu, nicméně Bergman je mistr v jakékoliv poloze.