Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (421)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Většina věcí špatně a už to tady napsali jiní. Obsazení dobré max. tak napůl - Will Smith a Clive Owen ok, ale Mary Elizabeth Winstead (která ani nic neukáže) a (děsivě hrozný) Benedict Won fakt ne-e. Turisticky nudné lokace, podobně jako zoufale nedramatický děj - obzvlášť k závěru (který je fakt zlý) už se tam neděje v podstatě nic zajímavého, všechno to jede podle vyjetých šablon, nápadně upomínajících devadesátky (je mi téměř stydno to zde psát, když už to zde zaznělo tolikrát). Soundtrack - vůbec si nepamatuji, jestli tam vlastně nějaká hudba hrála, a fakt mě to nebavilo, ke konci víc a víc. Ten námět není celkem špatný, ale šlo z něj podle mě dostat mnohem víc. Celkově mě Ang Lee a jeho filmy dost míjí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $138miliónov║Tržby USA $48,546,770║Tržby Celosvetovo $173,469,516▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,060,386║ Tržby za predaj DVD v USA $3,575,158║ Žiadna veľká katastrofa sa nekoná, ale ani žiadny zázrak, ide o klasický všedný priemer, ktorý aj keď sa na oko snaží ale nič na vrch neponúkne. Nepomôžem si ale toto nie je žáner pre Ang Lee-ho, tu sa asi ťažko nájde, tu by sa vedel obracať Paul Greengrass. Akcia slušná, aj keď niekedy tie trikové sekvencie tam trčia. /60%/ ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek je naprosto skvělý a zajímavý, i když téma odchodu nájemného vraha do důchodu je taková obehraná klasika. Snad nejlepší je naháněčka v Kolumbii včetně těch scén s barevným domky a zdmi. Ale pak se z toho pozvolna tak nějak stane selanka, Budapešť celkově zklame včetně toho sklepení s kostrami, nějak se to začíná opakovat, holka se začíná chovat ne jako agentka, ale pošuk, a navíc - a hlavně - ti dva se utkávají v boji nablízko, přitom jsou nejlepší v čem? No ano, připravených střelách na dálku. Jenže tu uvidíme jen jednou na začátku, a pak už se s tím vůbec nehraje. Stejně tak Van Damme myslím měl zajímavěji využitý motiv svého klona, než je tomu zde. Nu a hlavní záporák - jak mám Clivea Owena rád a doufal jsem, že se ujme bondovského řemesla, tak tady nic nepředvede kromě pár dojemných rodičovských promluv. Snad ani za celou dobu nemá pistoli v ruce! A nakonec - což asi není nějaký spoiler, tak končí všechna tahle béčka béčkových scénářů - se nechá odkrouhnout jednoduše jak králík, ani žádný final fight, nic. (A btw, připomíná tady unaveného Nicolase Cage - takovým tím tupým pohledem světle modrých očí, asi víte, o čem mluvím.) Celé to vlastně tak nějak od půlky jde cestou jakési pohodičky, máme se rádi, pomůžeme si, není cítit jak na začátku ten pocit ohrožení a všeschopnosti těch zlých. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Svižná nabušená akce, Will Smith je sympaťák a jako akční béčko v Dieselově stylu to funguje ok. Navíc určitě stojí za pozornost omlazení, který funguje stejně dobře jako celej film, zásadní problém ale nastává v momentě, kdy si to rozdá Will sám se sebou, samo ve vší počestnosti, ale za to s nereálně plynulým a zrychlým vizuálem, což působí blbě a jinak ok bitku to pošle do prdele. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film s takovýmhle názvem jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít:D Ne, vážně, původně jsem ho chtěl ignorovat, ale zvěsti o technologickém pokroku mě nakonec přivedly přímo do kina - na 2D, možná ani ne 4K verzi;) A musím říct, že práce na digitálním omlazení Willa Smithe je - pokud jde o obličej - dosud nevídaná. Opravdu jsem měl ve většině záběrů problém poznat, jestli je to "fyzická" nebo "virtuální" podobizna. Co už moc nefunguje, je animace celých postav - tam se neudělal od Bladea II téměř žádný pokrok - a větší než detailní záběry. Nevím jestli je to těmi barvitými prostředími (místo to na mě působilo jako barevná paleta z Touissantu v Zaklínači III), ale většinou jsem neměl pocit, že se dívám na technologickou špičku, ale naopak na špatně naklíčované herce v různých kulisách. Příběhově je to skoro čistý útěkový McGuffin, prokládaný "hlubokými" promluvami o svědomí a jizvách na duši. Will Smith předvedl rozhodně nejeden pozoruhodnější výkon. Clive Owen na mě nefungoval, naštěstí alespoň Ramona Flowers, pardon, Mary Elizabeth Winstead, hýří půvabem a násilnickými sklony, jak si to žánr žádá:) Akční scény jsou slušně kinetické, z více zdrojů opěvovanou motorkovou naháněčku ale mám za víc než co jiného za festival CGI, a nijak odvařený jsem z ní nebyl. A pokud jde o hudbu, Lorne Balfe se rozhodl něco Inceptnout Transformerům na Ostrově, některá místa jsou totální kopírka. Ang Lee dokázal natočit velké věci, ale Gemini Man je reminiscencí devadesátkových akčních sci-fi, která by bez svojí technické stránky byla úplně jednoznačným béčkem (s áčkovým rozpočtem). Ale ty skoro dvě hodiny docela utekly, a i když se nebudu už dívat znovu, na 70% to bude stačit. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Film je natočen, stejně jako předchozí film Anga Leeho Ulička slávy (2016), ve 120 snímcích za sekundu. Ang Lee jí často, spolu i s dalšími „vizionářskými“ režiséry (např. James Cameron), označují jako budoucnost kinematografie. Film se pak promítal i ve 3D, a to i ve vybraných kinech v ČR. (ČSFD)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama