Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nádherné prostredie, dobová atmosféra, Vysoké Tatry ako si ich pamätá iba málo pamätníkov a skvelý Jaroslav Marvan vám dodajú peknú chuť si dopozerať tento film. Zažijete zábavné situácie napríklad pri sánkovačke dvoch starých chlapov, ale pre mňa všetok vtip a zábava končí na hoteli, avšak ak pozriem rok výroby 1955, treba to skôr chváliť. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Svědomitý rodič se určitě má plést svému dítěti do života, i když mezitím z dítěte vyrostl zkušený odborář. Gustavu Andělovi svědomitost rozhodně nechybí, vždyť je to zasloužilý revizor, takže právo na rozhodování svému synovi rozhodně nepřiznává, ale na odborářské dovolené se z něj chvílemi stává snad i člověk. Anděl je zkrátka zábavný morous, organizované zimní radovánky mi připomínají nejeden zážitek z dětství, fantazie referenta Pulečka nezná hranic a ještě k tomu rád porovnávám Tatry včera a dnes. Navíc jsem vyrůstal v době, kdy se soudruhovalo od rána do večera, takže tato stránka filmu mne nechává naprosto klidným. ()

Reklama

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jeden ze svkostů české kinematografie a nic na tom nemění ani tehdejší propaganda, která zde navíc podle mě působí spíše jako ironie. Film je doslova prošpikován skvělými nezapomenutelnými hláškanmi ( je šero skoro tma a najednou slyším takové cin, cink,-skáču dobře skáču rád,- ty žalovníčku jeden,- Máničko já za nic nemůžu to všechno Gustav spískal,- bež přece pomoct Věrušce proboha po kom to máš, atd...:) a jeho hlavní představitel Jaroslav Marvan opět předvedl, že v rolích sympatických bručounů je naprosto bezkonkurenční. ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Přestože nepatřím mezi pamětníky ani vzdáleně, film Anděl na horách mám velice ráda. Když člověk pomine hlavní pointu celého filmu (tj. silně prokomunistický nádech), dokáže se pobavit, nalezne pana tatínka snažícího se chránit svého syna před jeho přítelkyní Věrou a z toho vyplývající komické i trapné situace, ať už v hotelu Morava či na Lomnickém štítě. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Dal bych pět hvězdiček.Tato komedie pobaví,bohužel je to zároveň tak příšerná vymývárna mozku ze strany bolševika,že nemohu. Zatímco soudruh zavíral tisíce nevinných do pracovních lágrů,lidu servíroval podobná dílka,aby dokázal,jaké vymoženosti nabízí socialistický "ráj". A další hvězdu ubírám za tu krávu nebeskou,soudružku Kolesárovou.Ženy se bít nesmějí,ale toto nebyla ženská,alébrž typická udavačka z pouličního výboru. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Na začátku filmu, když jsou vyznamenáváni vzorní pracovníci, tak vedoucí mluví o Janě Matouškové a Věře Novotné. Později jsou ale obě křestním jménem Věra a na tom je postavená zápletka filmu. (ČSFD)
  • Postava mrzutého revízora pražských dopravných podnikov zvíťazila v ankete divákov Českej televízie o Hrdinu filmových úsmevov. (Raccoon.city)
  • Film byl vydán v audio verzi i na gramofonové desce. (sator)

Reklama

Reklama