Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak pan Marvan tady opět zazářil. Jako pokračování je tento film více než vydařený a možná i o chlup lepší než jeho první díl. Je vtipný, pohodový a svěží. A opět - ta doba! Všechny absurdity a celkové vylíčení doby je velice povedené. A Marvan? Jak říkám, k tomu se nemá cenu vyjadřovat, ten je dokonalý... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nejen v létě do Javornice, ale napřesrok v zimně do bratrské Tatranské Lomnice. Pohled do soukromí pana revizora plus budovatelská reklama na zimní rekreace, kterých bylo tolik, že o ně nebyl zájem, ale také na rozvernou, ovšem nadplán pracující mládež. "Tady jste mi napsali, že mě posíláte na rekreaci..." Tato věta hovoří za vše. Ovšem byli tu i ti druzí, kteří jeli na rekreaci nucenou, daleko na východ a někteří se nevrátili. Dnes už zbyla jen socialistická agitka využívaná českými mediálními kapitalisty. Tento fakt by musel působit na dělníka v padesátých letech stejně absurdně, jako pro dnešního dělníka vrácený poukaz na plně hrazenou rekreaci. "Má pravdu, Mejzliku..." ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

„Když na to přijde, taky skáču. Skáču dobře, skáču rád.”„Co když se mi udělá v tom kotníku rosol?” -„Rosol? Vždyť běháš jako srnec!” -„Ale já jim to nedaruju! Hned jak přijedu do Prahy, tak jdu s tím k reviznímu, ta noha je prakticky pryč.” V druhém díle se starý bručoun vydává pro změnu do Tater. „Mluvíš jak Čedok. Tak tam jeď sám!” 70% ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Opojné reálně socialistické simulakrum. Scénář do posledního slova nabitý účelovými žvásty různé intezity a otevřenosti funguje podobojí jako dokument zručně odvedené, byť ne právě subtilní propagandy a skrze stejné kvality i jako slušná komedie - máte-li ovšem náladu na zlé žerty. Odkudsi zpoza bodrých sentencí červenolících úderníků, referentů a podobných existencí prosakuje čirá existenciální hrůza. Lidskou tvář socialismu, který napraví i ty, kteří nejsou podle slabikáře, představují humpolácký Marvan a uvědomělý Kemr, panoptikum totalitních vzorů uzavírá Věra Mileny Dvorské, jíž má pro všechnu tu správňáckost jeden nutkání poškádlit něčím festovným bez varování konečník. Jako sci-fi troufalejší než Matrix. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Druhý díl budovatelsky nadopované série standartem od předchozího dílu nevybočuje, snad jen společenským uvolněním se projevilo "více vzduchu" i tady. Že je přesunutí na hory jen laciným trikem se pozná po deseti minutách, ale bohudík je role Jaroslava Marvana tentokrát více uvěřitelná a i okolní scenérie už šetří syndromem budování i na odpočinku, což předetím vadilo nekutečným způsobem. Ale v celkovém výsledku se jedná o podobný film jako předchůdce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Marvan si při nátačení zlomil nohu na sáňkách, mimo natáčení, když jel s kameramanem na panáka. Statečně pak vše točil dál, aniž by divák cokoli poznal, dokonce i znova sednul na sáňky. (cariada)
  • Film vidělo v kinech přes 4 milióny diváků. (cariada)
  • Na začátku filmu, když jsou vyznamenáváni vzorní pracovníci, tak vedoucí mluví o Janě Matouškové a Věře Novotné. Později jsou ale obě křestním jménem Věra a na tom je postavená zápletka filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama