Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

O trošku více zábavy, než když byl Anděl na horách v létě. Pro mě se jedná i o nostalgii, jelikož a protože jsem hotel Morava sám navštívil, stejně tak to pleso. Pravdou je, že v dnešní době se už netočí komedie, které pobaví za 50 let. Naopak, dnešní komedie většinou nepobaví ani dnes. Dřív se točili dobré filmy - i když zabarvené propagandou. Na druhou stranu, dnes nám vládne evropským soudem usvědčený agent StB Bureš... Tak jakápak změna. Z demokracie už také moc nezbylo. Žádný dvojí metr nepřipadá v úvahu, film je to dobrý a baví mě od dětství stále stejně dobře. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Už ne tak vypravěčsky zábavné jako v prvním filmu, kde ústřední postavou filmu je zasloužilý revizor elektrických drah z Prahy. Nejsympatičtější v tomhle filmu je postava, kterou ztvárňuje Rudolf Deyl ml."Skáču dobře, skáču rád", kasá se ve vlaku vezoucí rekreanty tentokrát do hor, aby se později divák spolu s pane Andělem málem uplácal smíchem - že neumí ani lyžovat, ba ani na lyžích neudrží rovnováhu. Zajímavá je rovněž kritika pana Anděla na adresu rekreanta, kterého hraje R.Deyl ml., že málo pracuje a jen by jezdil po rekreacích... ***(2.10.2010) ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Mně se ta dědkovitost hrozně líbí =) "Vy už se chystáte spát? Já jen, že pod sebou máte nastláno." Marvan i Deyl jsou vynikající. Scénář sice trochu plytký, ale tihlecti dva výtečníci to vyvažujou. Nechápu, že někdo nadává, že je to prošpikovaný propagandou - vždyť tam neni skoro nic a když, tak je to akorát tak vtipný (rozhodně z toho nemrazí ani to neni nijak zvlášť protivný nebo nepříjemný...na rozdíl od jiných klenotů ;) ). (75%) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ďalšia dovolenka (tento krát zimná) so súdruhom Gustavom Andělom. Znova plno nechutnej politickej agitácie. Chválospevy na spravodlivé socialistické zriadenie. Oslava pracujúceho ľudu, uvedomelého proletariátu. Šťasní a veselí súdruhovia a súdružky. A podobné propagandistické bludy. Nie je to v tak silnej koncetrácii ako v prvom diely, ale stále je tam toho komunistického pátosu až až. Tu som však ochotný udeliť aspoň jednu hviezdičku. Predovšetkým za nádherné lokácie Vysokých Tatier a i za herecké kreácie pána Jaroslava Marvana. * ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie. Je tu sice občas cítit socialistický podtón, ale dá se celkem dobře přejít, protože tvůrci filmu si pro nás připravili docela dost dobrých fórků, krásnou přírodu Tater a v neposlední řadě morouse Gustava Anděla v podání perfektního Jaroslava Marvana. Pokuď dokážete přejít soc. podtón, budete se celkem slušně bavit. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Jaroslav Marvan dostal honorář 45 600 Kč, na svou dobu velice slušný obnos. (cariada)
  • Gustav Anděl (Jaroslav Marvan) se dívá z okna zotavovny Morava směrem na Lomnický štít, přičemž je vidět i balkón, avšak tato zotavovna nikdy neměla balkóny směrem k Lomnickému štítu. (Pepy)
  • K 60. výročiu natáčania filmu 29. decembra 2015 pred hotelom MORAVA odhalili 2 metrovú drevenú sochu revízorovi Gustavovi Andělovi (Jaroslav Marvan). Slávnosť prilákala mnoho priaznivcov tohto filmu, nakoľko pre hotel je táto herecká postava symbolom. Socha ostáva vystavená pre návštevníkov na recepcii hotela. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama