Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přísný a věčně nespokojený bručoun dostane poukaz na letní rekreaci ROH. Nejprve ho odmítne, ale nakonec se přece jen rozhodne poukazu využít a strávit čtrnáct dnů v odborářské zotavovně Jezerka spolu s dalšími zasloužilými pracovníky. Děj úsměvného příběhu, kde se vše točí nejen kolem Andělovy nechuti ke všem a všemu, zejména pak k jakýmkoli společenským zábavám rekreantů, ale také rekonstrukce dětské školky, do níž se rekreanti tajně pustí, aby pomohli zoufalé paní učitelce a dětičkám bez střechy nad hlavou, jistě není třeba blíže představovat. Vždyť podle výsledků ankety Hrdina filmového úsměvu se revizor Anděl v podání Jaroslava Marvana stal nejoblíbenější a neúspěšnější postavou v historii české filmové komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (379)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech jsem coby nedospělý demokrat, co sežral všechnu moudrost světa, tento film zatracoval jako propagandu nastupujícího komunismu, ale snad jsem od té doby trochu vyrostl a zmoudřel. Je to pohádka o světě, který takhle nevypadal, ale to byly prvorepublikové společenské romance hemžící se šlechetnými milionáři, uznalými továrníky a počestnými chudými děvčaty také. Tady se to hemží pracovitými truhláři, zedníky či elektrikáři, kteří dělají dobré dílo, když dětem opraví útulek. No a co, vždyť je to stejně hezké, nemluvě o tom, že herecké obsazení je té nejvyšší kvality (i když některé dámy, když nahazují omítku, očividně drží lžíci poprvé v životě :) ). ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Pěkná komedie, na které mi hlavně vadila propagace režimu - zde více než ve druhém díle. Některé scény mě nutily nachvíli neposlouchat, protože byly plné tupých keců. Když jsem se soustředil na zábavu, které zde bylo naštěstí docela dost (především díky skvělému Marvanovi, jemuž role revizora mrzouta prostě sedla), tak jsem se královsky pobavil - 8/10. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

No komunisti,soudruzi a soudružky, propaganda a agitace z toho čiší na sto honů, ale díky panu herci Jaroslavu Marvanovi v tom můžeme také najít i milou úsměvnou komedii, která vůbec není špatná. Některé hlášky - nehlášky se dají zapsat snad velkým písmem: "Ženská co to děláte?" " Nejsem ženská, jsem předsedkyně okresního výboru":) a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna... ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Hlava má jasno – Dovolená s Andělem je hrozný film, který si vychutná jen ten, kdo je schopen na chvíli zapomenout, že existuje něco jako historie a vezme jej jako čirou utopii. Teprve potom má svět, ve kterém odborová rada zná odpověď na každou otázku, Josef Kemr zatlouká hřebíky jako by to dělal celý život a rekreanti pravidelně mizí v oblacích cigaretového dýmu svoje kouzlo. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ano, mohl bych napsat tuctový sžíravý komentář kritizující propagandu v Dovolené s Andělem. A krásný. Umělé rozhořčení, falešná morální nadřazenost a potom nějaké to kopnutí do komunistů. Jenže jsem si řekl "Ne." Žádná politika a když recenze, tak bez ideologie. Ony budovatelské prvky se koneckonců dají v klidu ignorovat a nijak záludné nejsou. Tahle odpočinková komedie stojí na výborném Marvanovi, jeho potýkání s lidskou spontánností a na neméně výborném Kemrovi. Bořivoj Zeman uměl psát skvělé scénáře a díky němu je film vtipný i po těch letech. A to nejen nezamýšleně. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (41)

  • Josef Kemr, ktorý stvárnil Výhlídku, bol angažovaný i z toho dôvodu, že postava mala vedieť hrať na violu, čo herec skutočne vedel. (dyfur)
  • Rekreanti prestupujú z vlaku na autobusy v stanici Karlštejn. (Raccoon.city)
  • Keď prišiel hlavný protagonista neskôr predstaviť film do Maďarska, vítali ho transparenty s nápisom "Jaroslav Marvan - kráľ budapeštianskych kín!". (Zdroj: instinkt.tyden.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama