Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (600)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin Forever! Díky genialitě pánů Zucker-Zucker-Abrahams se můžeme těšit a radovat z řady skvělých parodií, ovšem série Bláznivá střela je jasně na vrcholu jejich komediální tvorby. Tento první díl je skvělý a dokazuje, jak se dá udělat dokonalá crazy komedie, když se svěří do správných rukou. ()

predators 

všechny recenze uživatele

První ze tří dobrodružství a seznámení vyšetřovacích metod poručíka Franka Drebina. Vysoce inteligentní a nadmíru schopný polda, který se nazalekne ničeho. L. Nielsen v nezapomenutelné roli a v přirozenosti, jež dělá tuto komedii nezapomenutelnou. Dnes už podobný kousek těžko hledat:-( 80% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 9/10 Hudba 4/10 Efekty 3/10///+mnoho trefných hlášek, vtipné gagy, parodie snad na vše -film za 18 let hodně zestárl/// Po zhlédnutí tohoto kousku mám pocit, že vše co šlo nacpat do filmu se sem povedlo nacpat a jakákoliv jina komedie či především parodie již jen kopíruje nebo jinak paroduje to co je k vidění zde. Film trošku už stratil kouzlo za těch 18 let, ale i přesto jsem se velice bavil a hlavně hláška "peknej bobr" je trefná. Všemu zde vévodí Leslie Nielsen a musím uznat, že to je prvotřídní komik./// Celkem 74%/// Pozn: hodnotím k dnešní době, jinak tedy +10% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl ve své době naprostou bombou, a jak se ukázalo, stále jí v jistém slova smyslu zůstal. Nikdy se asi nedozvíme, proč muselo trvat tak dlouho, než Leslie definitivně dozrál do své vrcholné formy, a proč z ní zase poměrně brzy vyšel. To nemohlo být jenom geniálním scénářem! Nielsen, který v průběhu natáčení úplně vážně balil Presleyho "bývalku", si svoji druhou mízu užil dokonale. Škoda, že na případnou třetí už musíme zřejmě zapomenout. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Pekný bobor! Geniálne trio ZAZ (Zucker, Abrahams, Zucker) a začiatok najlepšej komediálnej série. Filmu predchádzal seriál Police Squad! z ktorého sa veľa scén zobralo a spracovalo znovu (musím však uznať, že vtipnejšie a razantnejšie). Vedľa situačného humoru často hrubšieho zrna využívajú tvorcovia predovšetkým rozličné dvojzmysli a doslovnosti. Když se neotevře padák, to je chlapská smrt. Když tě převálcuje kombajn... Když ti nějakej Laponec ukousne koule. Leslie Nielsen ako poručík Drebin je fenomenálny. Podobne ako jeho pravdepodobný vzor, Peter Sellers ako inšpektor Clouseau, kladie Nielsen dôraz na kontrast medzi svojím vážnym zovňajškom a drastickou situačnou a slovnou komickosťou svojej postavy. Jeho mimika je neskutočná a veľmi vtipná. A všetky orgazmy som predstieral!!! Milujem to. 90% ()

Galerie (116)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně, kdy se Frank Drebin (Leslie Nielsen) a Jane Spencer (Priscilla Presley) poprvé setkají, stojí Jane v červených šatech na schodišti. Tato scéna je parodií na film Pojistka smrti (1944), stejně jako scéna o chvíli později, kdy Frank obdivuje její kotníkový náramek. (Alfréda)
  • Na tiskové konferenci se starostkou si Frank Drebin (Leslie Nielsen) nalévá ze skleněného džbánu vodu, v dalším záběru se tam objeví zničehonic další džbánek. (Robbi)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Reklama

Reklama