Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt Murdock neměl zrovna ideální dětství. Vyrůstal v nebezpečné newyorské čtvrti, kluci ho šikanovali a příliš velkou oporou mu nebyl ani otec, opilec a zkrachovalý boxer, který pracoval pro místního zločineckého bosse. Navíc Matt oslepl, když se mu do očí dostala nebezpečná chemikálie. Překvapeně však zjistí, že díky neuvěřitelně zbystřenému sluchu dokáže „vidět“, a začne tuto schopnost trénovat. Brzy se umí ubránit svým trýznitelům. Úspěšně vystuduje práva a je odhodlán bránit chudé a bezmocné. Pomáhá jim nejen jako „slepý“ právník v soudní síni, ale po nocích také jako maskovaný mstitel Daredevil, který se v rudém kostýmu stává postrachem podsvětí. Seznámí se s Elektrou, která skvěle ovládá bojová umění. Je dcerou řeckého magnáta Natchiose, který se stal terčem útoku bohatého Wilsona Fiska. Ten na něj chce hodit podezření, že je obávaný vládce podsvětí Kingpin, i když ve skutečnosti je jím on sám… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Bena Afflecka a komiksové adaptace, které do nekonečna variují odvar z Burtonova Batmana mi lezou na nervy... proto ani moc nechápu, proč se mi Daredevil tak líbil. Možná proto, že slepý hrdina je sympaťák, Farell věren tradici výtečný, hudba poslouchatelná, choreografie standardní (byť místy chaotické) a atmosféra i díky tragédii v závěru filmy decentně potemnělá. Nelze přehlížet, že režisér Johnson je ledva lehce naprůměrný a žádné velké vizuální hody nám nenabídne, dokonce i dar hlavního hrdiny používá dost neinvenčně. Navzdory tomu je Daredevil velmi příjemný a snadno stravitelný film, který sice nemůže konkurovat komiksové špičce, ale ve své váhové kategorii stačí. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

hm, tak hodnocení vůbec nelhalo a když tento film porovnám třeba s parádním Iron Manem, je to obří propastný rozdíl. Těžko říct, čí je to chyba, jestli Johnsonova nebo špatné zvolení předlohy nebo špatně napsaný scénář.. Ale chyb je tam fakt plno. Tak hlavně, u takového Batman Begins by se dalo hodně učit, jak má takový origin vypadat. Tady sice úvod filmu z dětství působí jako origin, ale když děj náhle skočí do akce, je vidět, že tam chybí nějaký ten opravdový, nějaká ta scéna, která by to rozhodnutí opravdu potvrdila. Anebo alespon první mise jako Daredevila. Dále, sice je akce opravdu originální a v co největší míře se snaží divákovi představit hrdinovo vnímání, ale když je to za cenu přehlednosti a zajimavosti, raději bych to udělal více normálně - mně osobně hodně vadila zvuková stránka, kdy se moje uši stále musely přizpůsobovat na různé frekvence. Co se samotných postav a hereckých výkonů týče, Ben Affleck dělá, co dělá, ale Daredevil si možná zasloužil trošku jiný přístup, a další postavy jsou bud až zbytečné (románek s Elektrou jeden z nejhůře provedených románků vůbec - ještě že je Garner fakt koukatelná, na druhou stranu ocenuji ten závěr, který se aspon v něčem lišil od jiných), anebo ne příliš dobře zahrané. Proto nejlepší postava filmu je nakonec šílený Bullseye Farrellův. Farrell sice podává výkon sobě hodně podobný a ty znalejší ničím nepřekvapí, ale jeho projev dokáže vždy okouzlit a tady má k dispozici fakt dobrou postavu. Škoda, že není zase využitá tak, jak mohla. Příběh, jak jsem už napsal, jenom průměr a šlo z toho všeho vytěžit mnohem víc. Proto hodnocení zakotvilo na průměru, a pevně doufám, že jestli někdy bude nějaký další Daredevil, raději ho udělají nanovo. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdyby platilo pravidlo, že čím lepší záporák, tím lepší film, byl by Daredevil nejlepší comicsárnou. Ale ani právě Colin Farrell, který si Bullseye vychutnává do posledního kousku, nemůže nepříliš výraznou akci zachránit. Na druhou stranu ani nemůžu říct, že bych se nudil, přestože mě k tomu Affleck chtěl dohnat. Odsuzovači Benova herectví mi sice vždy byli k smíchu, ale tady je bohužel jako slepý hrdina skutečně tragický. V kombinaci s až nečekaně přeromantizovanou ústřední linkou a absencí daredevilovsky typické špinavosti, šlo tentokrát o šlápnutí vedle a v kombinaci s Elektřiným spin-offem o dokonale slepou uličku. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Tak nehorázné zprznění comicsu jsem nečekal. Příšerný scénář, ještě příšernější Affleck a naprosto nevhodné obsazení Michaela C. Dunkena. Na tak drahý film měl Daredevil nepovedené triky a polovina toho hodnocení, které dávám, je pouze za geniálního Colina Farrella, vtipné cameo Kevina Smithe a pěknou Jennifer Garner. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $78miliónovTržby USA $102,543,518Tržby Celosvetovo $179,179,718║ Bohatý herecký menoslov a neschopnosť režiséra nedokážu z filmu vyžmíchať viac než priemer, filmu by určite slušila omnoho viac ponurá atmosféra, aj keď viditeľná snaha tu je ale to by fakt musel byť na režisérskom poste zručnejší režisér, takto film časom úplne zapadne prachom ako ďalšie rýchlo kvasúce comicsovky vezúce sa na sláve a boome okolo Spider-mana. Fajn výstupy tu majú Colin Farrell, Jon Favreau(vidíte trošku si pričuchol ku comicsu a neskôr prišiel od neho prim Iron Man) a Joe Pantoliano. /60%/ ()

Galerie (184)

Zajímavosti (60)

  • Ben Affleck (Matt Murdock) při natáčení nosil neprůhledné kontaktní čočky, aby věrohodně napodobil orientaci nevidomých. (EMMY)
  • Kvôli násilným scénam film zakázala malajzijská filmová cenzúra. Podpredseda vlády vtedy povedal novinárom, že filmy sú zakázané, ak obsahujú to, čo rada považuje za „nadmerné násilie a sexuálny materiál,“ alebo prvky, ktoré môžu "spôsobiť chaos v komunite“. (Arsenal83)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Ben Affleck je nový Batman

Ben Affleck je nový Batman

24.08.2013

Potěšilo to zejména Kevina Smithe, protože to pro něj znamená, že „už viděl nahatého Batmana". Zbytek filmového světa se už téměř čtyřiadvacet hodin zmítá v diskusích, jestli jde o správnou volbu.… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Reklama

Reklama