Reklama

Reklama

Dinosaurové

(seriál)
  • USA Dinosaurs
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1994), 25 h 54 min (Minutáž: 22–24 min)

Hrají:

Stuart Pankin, Jessica Walter, Sally Struthers, Sam McMurray, Christopher Meloni, Ken Hudson Campbell, Julia Louis-Dreyfus, Pat Crawford Brown (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o životě rodiny dinosaurů, kteří žijí v moderní době. Mají lednici, pračku, televizi a další veškeré moderní věci. Narozdíl od lidí žili tito dinosauři v jeskyních a jako svého domácího mazlíčka měli většinou divoká zvířata. V tomto seriálu je děj zaměřen na rodinu Sinclairu a jejich společný život. Earl Sinclair je hlava rodiny. Pracuje jako dřevorubec a jeho žena Fran se stará o domácnost. Mají spolu tři děti. Dva syny a jednu dceru. Společně prožívají různá dobrodružství každodeního života... (duklak2)

(více)

Recenze (159)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

No to je něco - stačí pár klipů z YouTube a člověk si hned vzpomene, jak tenhle seriál miloval. Sitkomovost michající Simpsonovy s Flinstoneovy je úžasná, stejně tak dítě "Dítě" a jeho "Nejsi máma!", Earl, jeho parťák Roy... Prosím, začněte Dinosaury zase dávat v telce nebo je alespoň někdo vydejte na DVD. Ať nevyhynou! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nejsi máma! Aha, tak takhle to vypadalo před těmi milióny lety... :-) Výborný sitcom, sice především pro ty méně odrostlé, ale bavit se u toho může celá rodina. Já to ve své "dinosauří éře" žral a nevynechal jediný díl. A ta loutková animace je prostě kouzelná. Každopádně prcek rulez! :-) ()

Reklama

closed.eye 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že je tomuhle praštěnýmu sitcomu už dvacet let, nostalgickej flashback jako hrom :-). Připadá mi to jako včera, kdy jsem čekala, až se z obýváku ozve povědomá znělka a já se poběžím dívat na prehistorickou verzi Simpsonovic rodinky :-). A mimochodem, dobrej nápad, s těma tchýněma :-D. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí, že tenhle seriál tolik lidí podceňuje. A přitom se v dnešních seriálech smějou stejným věcem, které byly tady už před třiceti lety. Jsou tam slabší díly, samozřejmě, ale rozhodně víc než "Zlato, jsem doma!" nebo "Nejsi máma". I přes to, že civilizace dinosaurů se může zdát bláznivá, překvapivě a hlavně vtipně se vyjadřuje k mnoha tématům souvisejícím, paradoxně, s civilizací lidskou. Přináší některé nápady k zamyšlení, třeba svrhávání do propasti, a navíc se dozvíte, kdo ve skutečnosti vynalezl čokoládový dort. A pokud se vám líbí masky, tedy ti dinosauři, určitě doporučím ještě film The Dark Crystal, ač je žánrově zcela odlišný. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na tomhle seriálu jsem vyrůstal, kdo ví, jak bych se k němu stavěl teď, ale tehdy jsem si dinosauří rodinku dosti oblíbil a užíval si každý úder pánvičkou do Earlovy hlavy. Ačkoliv vtípky nevzbuzovaly přímo záchvaty smíchu, o slušné gagy nouze nebyla. Převleky i prostředí působilo sympaticky a seriál se ani nepokoušel přehnaně moralizovat (jen ve zdravé míře)... Jistě, kvality Simpsnů nedosahuje, ale Flinstouny válcuje zdatně. 7/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • V 5. epizodě 1. série je možné na stěně Robbieho pokoje vidět plakát ke komiksu „Teenage Mutant Ninja Cavemen“, který je parodií na znáný komiks „Želví Nindžové“. (Ištván87)
  • Mnoho jmen hlavních postav odkazuje na ropný a petrochemický průmysl. Příjmení Sinclair na Sinclair Oil Corporation, která má v logu apatosaura, syn a otec Robert a Earl na Roberta Earla Holdinga, který  vlastnil Sinclair Oil Corporation, B. P. Richfield na společnost BP a Richfield Oil Corporation, kdy Atlantic Richfield Company prodala část akvizic společnosti BP, Ethyl Phillips pak na ethylen a Phillips Petroleum Company a její zakladatelé Phillipsovi a Roy Hess na Hess Corporation a Hessův zákon v chemii. (Drom)
  • V seriálu je možné zaznamenat několik podobností se seriálem Simpsonovi (od r. 1989). Earl je tlustý a pracuje s dvojicí přátel, stejně jako Homer s Lennym a Carlem. Jejich šéf je zlý, podobně jako Pan Burns. Earlova źena Fran i Marge Simpsonová jsou ženami v domácnosti. Do rodinny patří v obou případech ještě dvojice dětí, chodících do školy, a nejmladším členem rodiny je ještě miminko. (TwoFace)

Reklama

Reklama