Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

lekr 

všechny recenze uživatele

Všechno má mít svůj konec ale Noční můra v Elm Street už do toho měla praštit dávno. Tak teda tady Freddy umře dost ničemnou smrtí a doufá že nás tím zaujme. Mě by teda zaujal ale to by se už neměl zase vzkřísit a nenaplňpvat nás jistotou že je po smrti když to není pravda. Freddy přežije všechno ale když sleduju ty čím dál horší a horší díly co vznikají tak si říkám že si Freddy už měl dát pokoj a zůstat navždy mrtvej protože žádné nové inovace se v žádné Noční můře nedostane. Ta pravá noční můra je hold jen jedna.... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tu! Přišla doba temna a zmaru. Šestý díl sebou přinesl nejen Freddyho nouzi o nové oběti, ale především scénáristickou tupost a pád do vod obyčejného průměru. Tento díl už měl příchuť několikrát vyluhovaného čaje, neoslazeného a hlavně s minimem situací, které diváka dokázaly zahřát u srdce. Do režisérského křesla usedla Rachel Talalay – ženská která se většinu své kariéry věnovala točení televizních seriálů a mnozí fandové Nočních můr jí označují za prznitelku této série. S tímto tvrzením souhlasím tak napůl, protože se tu dá narazit na několik povedených scén i hlášek, ale jako celek se mi tento díl moc nelíbil. Největší pozitivum vidím v tom, že se díky několika záběrům podíváme do Freddyho minulosti. O jeho početí se mluvilo už v minulých dílech, ale tentokrát se krátce podíváme i do jeho dětství a založení vlastní rodiny. Freddy rozhodně nebyl žádným svatouškem a celý jeho život byl jen o bolesti a utrpení, o které se rád dělil s ostatními. I tentokrát se mu do spárů dostane několik obětí a musím alespoň trochu ocenit tvůrčí kreativitu, protože i zde se dočkáme několika povedených soubojů, okořeněných trefným černým humorem. Smrt ve videohře mě sice moc nezaujala, ale takový finální souboj s vlastním potomkem – to už byla jiná káva. Nicméně když porovnám všechny zápory i klady, tak mi z toho nakonec vylezlo průměrné ohodnocení. Bohužel. Rád bych řekl, že to mělo navíc, ale nemělo. 50% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(35%) Tak tenhle šestý film série NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET nesoucí tkzv. podnázev FREDDYHO SMRT mi už moc nesedl. Vidím, že nejsem jediný, koho to neoslovilo. Tak je to už 6 část téhle známé, hororové ságy, tak se není čemu divit, že už je to ohrané atd. Název jak už tu mnozí na CSFD píší je dost iritující, poté vzniklo ještě několik pokračování, ale nad tím se já moc nepozastavuji. Zde navíc krom Freddyho nefungovalo skoro nic. Byl tu jistý nápad s postavou Freddyho před jeho smrtí, kdy vypadal vizuálně ještě jako člověk. Takže tahle pasáž mi přišlo vcelku zajímavá + pár Freddyho zábavných scén mimo otřesného a trapného finále. Děj mi přišel dost uhozený a chvílemi i chaotický. Bylo to pojato navíc i dost do žánru fantasy. Horor to zde nebyl už ani náhodou. Navíc ty strašné efekty – to bylo asi nejhorší, co bych vytkl. Herci mě vůbec nebavily ani jejich postavy. Hudba také nic moc. Tu slabší 2* dávám jen za dobrého Freddyho. Mohl z toho být ještě větší brak, ale daleko to k tomu nebylo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie je to taká tragédia ako všetci tvrdia. Nápad s Freddyho potomkom alebo spôsob jeho fakt definitívnej smrti je celkom dobrý. Dozvieme sa zase niečo viac o Freddyho minulosti. Najväčším problémom je samotné spracovanie. Tento námet by potreboval oveľa serióznejší prístup. Či už v dramatických scénach, keď ešte Freddy žil, ktoré by im dodali potrebnú hĺbku, tak aj v snových scénach, ktoré mali byť desivejšie namiesto komediálneho prístupu, ktorý hraničil s paródiou. To je tak, keď z producentky urobíte režisérku. Škoda, že nevyšiel pôvodne zvažovaný Peter Jackson. Prvá polovica filmu je proste divným mixom parodických scén úmrtí a psychedelickej atmosféry v divnom mestečku bez detí. Nepôsobilo to nepríjemne ale skôr nezmyselne. Druhá polovica filmu je už oveľa lepšia. Dostane sa k slovu skutočná hlavná hrdinka tohto dielu (nádherná Lisa Zane), takisto dôjde k slovu aj nejaká taktika pri boji s Freddym a jeho smrť pôsobila fakt definitívne jak to producenti zamýšľali, dokiaľ ich mamon nedonútil zmeniť zámery. Čo sa týka trikovej stránky, tak je to také rozporuplné. Sú tu celkom pôsobivé scény ale aj totálne WTF. Dokonca v tomto diely použili aj nejaké CGI, ktoré vyzeralo fakt hnusne. Otravne dnes pôsobia v posledných minútach scény, v ktorých kvôli predpotopnému 3D, postavy neprirodzene natáčajú rôzne predmety do kamery. Takže celkovo aj keď to príliš súdržne nefunguje, tak tá myšlienka definitívne skoncovať s Freddym nebola úplne zlá. Za jedno pozretie tento diel stojí. 4/10. ()

Ghostface2 

všechny recenze uživatele

Rachel Talalay není zrovna moc dobrá režisérka a vůbec nepochopila pravý význam slova horor, Freddy tu sice dost hláškuje, jenže tento díl mi připadal takový nucený a nezajímavý. Tento díl nefunguje pořádně ani jako horor ani jako komedie a ani jako parodie. Z úcty k Freddymu dávám šestému dílu tři slabé hvězdičky. Kdyby tento díl nikdy nevznikl moc smutný bych asi nebyl. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 34,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film je věnován Jonu Hartu Friedenbergovi. (noelcoward73)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama