Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

honajz 

všechny recenze uživatele

Zcela nejhorším filmem série je Freddyho smrt (všichni přece víme, že Freddyho nelze zabít, zničit, hlavně dokud to producentům sype). Původně asi mělo jít o návrat ke kořenům, protože se v malých rolích objeví hrdinové prvního dílu, např. Johnny Depp, ale ten příběh je prostě divný. Jako - nechybějí obligátní hlášky, některé scény i stojí za to, zvláště ta úvodní, ale pak se objeví wtf momenty, kdy nevěřícně zíráte a říkáte si, proč tvůrci najednou sklouzli k parodii? Třeba Freddy na koštěti, to se k tomuto typu filmů vůbec nehodí. I trikově je snímek chudší, i když na konci zjistíme, "jak to vlastně bylo" a proč se Freddy a jak stal nesmrtelným postrachem všech teenagerů... ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Za mě průměr. Bylo to dobré, ale chvílemi hrozně nelogické (bud to opravdu bylo nelogické anebo jsem usnul a jen se mi to zdálo :)). Platila tu jistá snová pravidla, která se v průběhu filmu furt porušovala a to mě sralo spolu s tím, že se freddyho skoro nikdo nebál, nikdo nebyl zaskočen a každý měl větší autoritu než on. Otřesný byl také konec, tedy završení série- | 50% |. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dosti bída. Začátek v letadle a padajícím domě ještě dává jakous takous naději, jenže pak se přesuneme do léčebny a do Springwoodu "za dvacet let", vidíme jednu nesympatickou postavu vedle druhé a nevěřícně zíráme na "děj", který jako by přišel z nějaké špatné parodie. Odbyté finále tomu všemu nasazuje bídnou korunu, tohle si Freddy (který ovšem i tak dokáže být super, například když se groteskně krade za neslyšící obětí) rozhodně nezasloužil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tu! Přišla doba temna a zmaru. Šestý díl sebou přinesl nejen Freddyho nouzi o nové oběti, ale především scénáristickou tupost a pád do vod obyčejného průměru. Tento díl už měl příchuť několikrát vyluhovaného čaje, neoslazeného a hlavně s minimem situací, které diváka dokázaly zahřát u srdce. Do režisérského křesla usedla Rachel Talalay – ženská která se většinu své kariéry věnovala točení televizních seriálů a mnozí fandové Nočních můr jí označují za prznitelku této série. S tímto tvrzením souhlasím tak napůl, protože se tu dá narazit na několik povedených scén i hlášek, ale jako celek se mi tento díl moc nelíbil. Největší pozitivum vidím v tom, že se díky několika záběrům podíváme do Freddyho minulosti. O jeho početí se mluvilo už v minulých dílech, ale tentokrát se krátce podíváme i do jeho dětství a založení vlastní rodiny. Freddy rozhodně nebyl žádným svatouškem a celý jeho život byl jen o bolesti a utrpení, o které se rád dělil s ostatními. I tentokrát se mu do spárů dostane několik obětí a musím alespoň trochu ocenit tvůrčí kreativitu, protože i zde se dočkáme několika povedených soubojů, okořeněných trefným černým humorem. Smrt ve videohře mě sice moc nezaujala, ale takový finální souboj s vlastním potomkem – to už byla jiná káva. Nicméně když porovnám všechny zápory i klady, tak mi z toho nakonec vylezlo průměrné ohodnocení. Bohužel. Rád bych řekl, že to mělo navíc, ale nemělo. 50% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +logika v příběhu, Freddy a jeho hlášky, efekty -děj, nulová atmoféra, žádné charaktery postav, prostředí/// Tak jeden by řekl, že Freddy konečně chcípnul, ale mi všichni víme, že jen do té doby, než se mu vydá na pomoc Jason :-) A tím narážím na jediné pozitivum film. Tím je příběh. Který zde pokračuje a objevuje opět nové souvislosti z Freddyho života. Bohuže samotný film je i tak dost zbytečný. Žádné drastické scény, žádná hororová atmosféry...a tak nějak jsem čekal kdy příjde zajímavej masakr, jak je u Fredddyho zvykem, ale nějak to nepřišlo. Je tady sice několik originálních scének, ale to málo tento film nezachrání. Nebýt Freddyho a příběhu, je to jasnej odpad./// Celkem 38%/// ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 1991 v Německu. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama