Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

mortak 

všechny recenze uživatele

Jak říká papoušek: pořád ty stejné triky. Jenže fungují na jedničku a jsou podpořeny satirou na pracovněprávní vztahy ve Francii (ti Egypťané jsou blázni) - zajímavé, že ani po letech reformování, ani po zvolení Sarka se dodnes nic nezměnilo. Jen to zobrazení Kleopatry není politicky korektní - ty ženské stereotypy! Ex - ministryni Džamile S. by z něho naskakovala husí kůže. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Začátek je rozpačitý, písně zbytné, ale pořád vidíme slušně ztvárněný rozpohybovaný komiks, je to prostě Asterix s Obelixem, což se nedá říct o všech kreslených adaptacích,a to ani o těch s galskými hrdiny. Suma sumárum, není to špatné, obzvlášt, když uvážíme dobu, která od vzniku uběhla, ale komiks je přeci jen zábavnější. . ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

V svojom druhom animovanom dobrodružstve Asterix a Obelix dosiahli tú správne vyváženú zmes zábavy. Príbeh stávky Kleopatry a Cézara je síce zobrazený miestami ťarbavou kresbou, ktorá má však svoj šmrnc a punc originality. Podobne vtipy z príbehu plynú nenásilne a aj piesne do neho zapadajú. Či už je to útek z pyramídy, z väzenia, Cézarov špeh či útok Rimanov na stavbu, všade sa darí udržať správnu mieru a neskĺznuť do grotesky. Pri Jupiterovi, Merkúrovi, Tutatisovi, Bélénosovi, Belisamovi či Osirisovi. Ako bonus záver priamo odkazuje na komiks. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zatím mé druhé seznámení s Asterixem ve filmové podobě (tím prvním byla hraná verze s Depardieuem). Super podívaná, která pobaví snad všechny diváky, což jí může závidět kdejaký nový superanimovaný příběh, třeba o putování mamuta a jeho party. Kleopatřin lev je tou nejlepší animovanou postavičkou-zvířetem všech dob, scéna v bazénu je nenapodobitelná. Zápletka je neotřelá a tvůrci nám konečně ukázali, jak se ve starověku stavěly megalomanské stavby. Takhle má vypadat správný animák a vůbec nemusí být ve 3D. Stačí rozpohybovat klasické 2D obrázky, doplnit je o pěkný, nenudící příběh, pár gagů a vtipných situací a miláček obecenstva je na světě. Do plného hodnocení přeci něco chybí, jen přijít na to, co. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Asterix a Galové je fajn, ale Asterix a Kleopatra je prostě boží. Již od prvních sekund vtipného vysvětlení, proč se pusa nehýbe tak, jak se mluví, se divák baví a do závěrečných titulků nepřestane. Písně, snové sekvence nebo rvačky, vše je tu skvělé a tento film je příkladem toho, jak se má správně natočit komiksák. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama